Kuohuvasta roseesta tehdyssä juomassa, erityisesti roseesamppanjassa, on jotain luonnostaan erityistä. Rosé Martini -drinkki yhdistää tuoreet vadelmat, sitrusvodkan sekä mintun ihanan aromaattiseksi cocktailiksi.
Ainesosat:
0,6 dl | Roseekuohuviini tai -samppanja |
0,6 dl | Sitrusvodka |
0,3 dl | Tuorepuristettu limemehu |
0,3 dl | Sokerisiirappia |
5 | Tuoretta mintun lehteä |
3 | Vadelmaa |
Jäitä |
Koristeeksi: mintunoksia ja vadelmia
Valmistus:
- Sekoita shakerissa vadelmat ja minttu sokerisiirapin kanssa.
- Lisää vodka ja limen mehu, täytä jäillä ja ravista, kunnes drinkki on hyvin jäähtynyt.
- Siivilöi sekoitus cocktaillasiin.
- Kaada päälle roseesamppanjaa ja koristele mintun lehdillä ja vadelmilla.
Koska juoma vaatii vain 0,6 dl kuplivaa, on fiksu idea valmistaa suuri erä Rosé Martinia. Vaihtoehtona on tietysti nauttia viinistä yksinään, ehkä aloittaa ilta Rosé Martinilla ja yhdistää jäljelle jäänyt roseesamppanja illalliseen.
G.H. Mumm Le Rosé -samppanjan Pinot Noir -rypäleen tuoma ryhdikkyys ja täyteläisyys tekevät Le Rosésta myös mainion kumppanin runsaammillekin ruoille. Esimerkiksi laadukkaiden lihaleikkeleiden tai savustetun lohen kanssa.
Teksti ja kuva: Linda Mutalahti