Oletko kokeillut roseesangriaa? Perinteinen sangriahan valmistetaan punaviinistä, mutta myös roseeviinin hedelmäiset maut sopivat hyvin Sangriaan. Jos lisäät juomaan verigreipplikööriä, tulee juomasta syvemmän vaaleanpunainen. Punaisten hedelmien makua saa lisäämällä tuoreita mansikoita ja vadelmia.
Roseesangriaresepti 4–6:lle
Ainesosat
1 pullo | Viilennettyä roseeviiniä |
1 pullo | Vadelma/ mansikan makuista vissyä |
1,2 dl | Verigreippilikööriä |
1 kuppi | Vadelmia |
½ kuppia | Mansikoita, viipaloituna |
1 | Sitruuna ohuiksi suikaleiksi leikattuna |
*Pienemmälle määrälle erinomainen roseevaihtoehto: Mateus rosé 25cl
Valmistus
- Laita roseeviini, likööri, vadelmat, mansikat ja sitruunapalat kannuun ja sekoita tasaiseksi.
- Jäähdytä noin 4 tuntia.
- Jaa juoma 4–6 viinilasiin ja lisää hieman vissyä sekaan.
Teksti ja kuvat: Linda Mutalahti