White Lady -cocktail

Aperitiivi Nautiskelujuoma Seurustelu
White Lady -drinkki.

White Lady - ginidrinkkien klassikko

Ginipohjaisten drinkkien klassikko White Lady -cocktail, sellaisena kuin sen tänään tunnemme, on ulkonäöltään yksinkertaisen tyylikäs cocktail, jonka makuun kirpeä sitruuna ja makea appelsiinilikööri yhdessä laadukkaan ginin kanssa luovat erinomaisen makuyhdistelmän. 

Cocktail on kuuluisan englantilaisen baarimestari Harry MacElhonen luomus vuodelta 1929 ja syntyi Pariisissa Harry's New York Bar -ravintolassa. Drinkin ainesosat ovat gini, appelsiinilikööri ja tuorepuristettu sitruunamehu. Drinkki valmistetaan ravistamalla ainesosat jäillä täytetyssä shakerissa, tarjoillaan cocktail-lasissa ja sen voi halutessaan koristella sitruunan kuorella. 

Aineosat

40 ml Gini
30 ml Appelsiinilikööri
20 ml Tuorepuristettu sitruunamehu
  Jäitä

 

Ohje

  1. Täytä shaker jäillä ja kaada ainesosat shakeriin.

  2. Ravista hyvin.

  3. Kaada juoma jäillä jäähdytettyyn cocktail-lasiin.

 

Miten White Lady -drinkki on syntynyt

White Ladysta, kuten klassikkodrinkeistä yleensäkin, on liikkeellä erilaisia variaatioita. Osa lisää drinkkiin kananmunan valkuaista ja sokerisiirappia, mutta alkuperäiseen ohjeeseen ne eivät kuulu.

Myös klassikon synnystä liikkuu useampikin tarinaa. Sanotaan, että taustalla on Harry MacElhonen oma Lontoossa jo vuonna 1919 kehittelemä versio, jossa aineksina olivat crème de menthe, appelsiininmakuinen likööri ja sitruunamehu. Ja vasta työskennellessään Pariisissa, hän kehitti version, jonka me paremmin tunnemme. Toisen tarinan mukaan White Lady -cocktail on nimetty platinablondina tunnetun Zelda Fitzgeraldin mukaan ja cocktailin isä olisikin Harry Craddock Savoy Hotellin American Barista Lontoosta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!