Ferreira 10 Y.O White Port

Ferreira 10 Y.O. White Port

“Asiantuntijoiden ylistämä”

Hinta Alkossa

18,39 €

Ruokasuositukset

Juustot
Jälkiruoka
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Meripihkan keltainen, häivähdys kultaa

Tuoksu

Intensiivisessä ja kehittyneessä tuoksussa on kuivattuja hedelmiä kuten aprikoosia sekä lempeää mausteisuutta

Maku

Makea, taatelinen, aprikoosinen, appelsiininkuorinen, kevyen pähkinäinen, mausteinen, aromikas, lämmin.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Douro
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOC Porto
Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
20,00 %
Hintaryhmä:
18-19 €
Litrahinta:
48,77 €
Alkon tuotekoodi:
305944
EAN:
5601012001341
Sokeripitoisuus:
110,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Makea

Reseptit

Viinistä

Ferreira 10 Y.O. White Port on poikkeuksellisen korkealaatuinen portviini, joka on kypsynyt pitkään tammessa ja sekoitettu suurella sydämellä ja ammattitaidolla. Tämä on hieno taidonnäyte Douron alueen erityislaatuisuudesta ja ihmisen kädentaidoista, jota on kestänyt yli 250 vuotta Ferreiran viinitalossa.

Käsin poimituista rypäleistä valmistettu viini on käytetty perinteisellä portviini menetelmällä terästankeissa ja käyminen on keskeytetty lisäämällä joukkoon rypäleviina. Tämä varmistaa korkean alkoli- ja sokeripitoisuuden viinissä. Käymisen jälkeen viini siirretään tammitynnyreihin kypsymään. Lopulliseen sekoitukseen valitut viinit ovat kypsyneet 8–15 vuotta ja niinden keski-iäksi tulee 10 vuotta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti juustojen ja jälkiruokien seuralaiseksi, tai ihan sellaisenaan nautittavaksi. Se on parhaimmilaan tarjoiltuna hyvin viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Ferreira

Ferreira, ensimmäinen ja yksi perinteikkäimmistä Portugalin portviinitaloista, perustettiin v. 1751, kun ulkomaalaiset kauppiaat Pohjois-Euroopasta jo myivät Eurooppaan Porton viinejä. Ferreiran suuruuden takana on yksi viinimaailman dynaamisimmista naisista, Dona Antonia Ferreira (1811-1896).

Jäätyään leskeksi vain 33-vuotiaana, hän omisti kaiken tarmonsa ja energiansa Ferreiran portviineille sekä rypäleiden kasvatukseen näitä hienoja viinejä varten. Alku oli vaatimaton, mutta vähitellen Dona Antonia Ferreira hankki omistukseensa viinitarhoja Douron parhaimmilta alueilta ja aina Espanjan rajalle saakka. Visioonsa uskoen yrityksestä kasvoi menestystarina ja Dona Antonia Ferreirasta aikansa rikkain nainen Portugalissa.

Tänä päivänä Ferreira omistaakin kaikkiaan kahdeksan quintaa eli tilaa, pinta-alaltaan melkein 350 hehtaaria. Näiltä tarhoilta saadaan reilu kolmannes yhtiön tarvitsemista rypäleistä. Ferreira on erityisen tunnettu tawny -porteistaan, mutta myös kirjastostaan, jossa on vuosikertaportviiniä Waterloon taistelun vuodesta 1815 lähtien. Ferreiran tilalla voi myös vierailla ja käydä tutustumassa portviineihin ja niiden värikkääseen historiaan.

Vuodesta 1987 Ferreira on kuulunut Sogrape Vinhos yhtiölle, josta tuli yrityskaupan yhteydessä maan johtava Port viinien tuottaja.

https://eng.sograpevinhos.com/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös