Erinomainen valinta runsaille, suklaisille jälkiruuille ja englantilaiselle Stilton-juustolle - Ferreira Late Bottled Vintage Port

Ferreira Late Bottled Vintage Port 37,5 cl

“Juuston, suklaakakun tai marjaisen tortun kanssa”

Hinta Alkossa

10,40 €

Ruokasuositukset

Juustot
Jälkiruoka
Nauta
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Runsas, kirsikkainen, jossa balsamicoa, cheddaria, tupakkaa, tyffeliä, mustapippuria, minaaliasuutta

Maku

Makea, tanniininen, kirsikkainen, luumuinen, viikunainen, kaakaoinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
DOC Porto - Douro
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOC Porto
Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
37,5
Alkoholia:
20,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
27,47 €
Alkon tuotekoodi:
003286
EAN:
5601007425633
Sokeripitoisuus:
100,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Sopii vegaaneille:
Kyllä
Makeusaste:
Makea

Reseptit

Laadukas portviini herkullisiin hetkiin

Ferreira L.B.V. eli late bottled vintage, valmistetaan vain hyvinä vuosina ja nimensä mukaisesti se pullotetaan 4-6 vuotiaana. L.B.V. muodostaa sakkaa pulloon, joten dekantointi on suositeltavaa. Tämä tummanpuhuva portviini on runsaan hedelmäistä, paksua ja nuorena jopa pippurisen mehukasta.

Portviinin valmistuksessa perusviinin käyminen katkaistaan lisäämällä siiihen rypäletislettä, jolloin viiniin jää sen luontainen makeus. Tämän jälkeen viini siirretään Vila Nova de Gaiaan Douro-joen suulle, Porton-kaupungin vastarannalle. Siellä viini varastoidaan ja kypsytetään, jolloin siitä varsinaisesti tulee portviiniä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Erinomainen valinta runsaille, suklaisille jälkiruuille ja englantilaiselle Stilton-juustolle. Herkullista myös sellaisenaan.

Viini on valmista nautittavaksi, mutta kypsyy ja paranee hyvin varastoituna noin 10-15 vuotta pullottamisen jälkeen. Viinissä on sakkaa, joten se on syytä decantoida ennen tarjoilua, sekä viilentää 16-18 asteiseksi.

Ferreira

Ferreira, ensimmäinen ja yksi perinteikkäimmistä Portugalin portviinitaloista, perustettiin v. 1751, kun ulkomaalaiset kauppiaat Pohjois-Euroopasta jo myivät Eurooppaan Porton viinejä. Ferreiran suuruuden takana on yksi viinimaailman dynaamisimmista naisista, Dona Antonia Ferreira (1811-1896).

Jäätyään leskeksi vain 33-vuotiaana, hän omisti kaiken tarmonsa ja energiansa Ferreiran portviineille sekä rypäleiden kasvatukseen näitä hienoja viinejä varten. Alku oli vaatimaton, mutta vähitellen Dona Antonia Ferreira hankki omistukseensa viinitarhoja Douron parhaimmilta alueilta ja aina Espanjan rajalle saakka. Visioonsa uskoen yrityksestä kasvoi menestystarina ja Dona Antonia Ferreirasta aikansa rikkain nainen Portugalissa.

Tänä päivänä Ferreira omistaakin kaikkiaan kahdeksan quintaa eli tilaa, pinta-alaltaan melkein 350 hehtaaria. Näiltä tarhoilta saadaan reilu kolmannes yhtiön tarvitsemista rypäleistä. Ferreira on erityisen tunnettu tawny -porteistaan, mutta myös kirjastostaan, jossa on vuosikertaportviiniä Waterloon taistelun vuodesta 1815 lähtien. Ferreiran tilalla voi myös vierailla ja käydä tutustumassa portviineihin ja niiden värikkääseen historiaan.

Vuodesta 1987 Ferreira on kuulunut Sogrape Vinhos yhtiölle, josta tuli yrityskaupan yhteydessä maan johtava Port viinien tuottaja.

https://eng.sograpevinhos.com/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös