Ferreira Late Bottled Vintage Port 37,5 cl portviini.
DOC Porto, Portugali

Ferreira Late Bottled Vintage Port 37,5 cl

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
11,99 €
Ruokasuositukset Jälkiruoka Nauta Suklaa
Rypäle
Tinta Roriz, Touriga Nacional
Väri
Tummanpunainen
Tuoksu
Runsas, kirsikkainen, jossa balsamicoa, cheddaria, tupakkaa, tyffeliä, mustapippuria, minaaliasuutta
Maku
Makea, tanniininen, kirsikkainen, luumuinen, viikunainen, kaakaoinen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Alue
DOC Porto
Tuottaja
A. A. Ferreira S.A.
Vuosikerta
2015
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 37,5 cl
Alkoholia 20,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC Porto
Litrahinta
28,48 €/l
Alkon tuotekoodi
003286
EAN
5601007425633
SKU
605019
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Makea
Sokeripitoisuus 100 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Ferreira Late Bottled Vintage Port - Laadukas portviini herkullisiin hetkiin

Ferreira L.B.V. eli late bottled vintage, valmistetaan vain hyvinä vuosina ja nimensä mukaisesti se pullotetaan 4-6 vuotiaana. L.B.V. muodostaa sakkaa pulloon, joten dekantointi on suositeltavaa. Tämä tummanpuhuva portviini on runsaan hedelmäistä, paksua ja nuorena jopa pippurisen mehukasta.

Portviinin valmistuksessa perusviinin käyminen katkaistaan lisäämällä siiihen rypäletislettä, jolloin viiniin jää sen luontainen makeus. Tämän jälkeen viini siirretään Vila Nova de Gaiaan Douro-joen suulle, Porton-kaupungin vastarannalle. Siellä viini varastoidaan ja kypsytetään, jolloin siitä varsinaisesti tulee portviiniä.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Erinomainen valinta runsaille, suklaisille jälkiruuille ja englantilaiselle Stilton-juustolle. Herkullista myös sellaisenaan.

Viini on valmista nautittavaksi, mutta kypsyy ja paranee hyvin varastoituna noin 10-15 vuotta pullottamisen jälkeen. Viinissä on sakkaa, joten se on syytä decantoida ennen tarjoilua, sekä viilentää 16-18 asteiseksi.

Ferreira

Ferreira, ensimmäinen ja yksi perinteikkäimmistä Portugalin portviinitaloista, perustettiin v. 1751, kun ulkomaalaiset kauppiaat Pohjois-Euroopasta jo myivät Eurooppaan Porton viinejä. Ferreiran suuruuden takana on yksi viinimaailman dynaamisimmista naisista, Dona Antonia Ferreira (1811-1896).

Jäätyään leskeksi vain 33-vuotiaana, hän omisti kaiken tarmonsa ja energiansa Ferreiran portviineille sekä rypäleiden kasvatukseen näitä hienoja viinejä varten. Alku oli vaatimaton, mutta vähitellen Dona Antonia Ferreira hankki omistukseensa viinitarhoja Douron parhaimmilta alueilta ja aina Espanjan rajalle saakka. Visioonsa uskoen yrityksestä kasvoi menestystarina ja Dona Antonia Ferreirasta aikansa rikkain nainen Portugalissa.

Tänä päivänä Ferreira omistaakin kaikkiaan kahdeksan quintaa eli tilaa, pinta-alaltaan melkein 350 hehtaaria. Näiltä tarhoilta saadaan reilu kolmannes yhtiön tarvitsemista rypäleistä. Ferreira on erityisen tunnettu tawny -porteistaan, mutta myös kirjastostaan, jossa on vuosikertaportviiniä Waterloon taistelun vuodesta 1815 lähtien. Ferreiran tilalla voi myös vierailla ja käydä tutustumassa portviineihin ja niiden värikkääseen historiaan.

Vuodesta 1987 Ferreira on kuulunut Sogrape Vinhos yhtiölle, josta tuli yrityskaupan yhteydessä maan johtava Port viinien tuottaja.

https://eng.sograpevinhos.com/

Tutustu tuottajaan ja viinimaahan:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!