Tätä Alex Nurmen peuran pasti -reseptiä voi varioida myös muulle riistalle.
800 g | Peuran paistia tai muuta riistaa ulkofileetä |
2 rkl | Rypsiöljyä |
1 tl | Mustapippuria |
1 tl | Salviaa |
1 tl | Rosmariinia |
2 tl | Suolaa |
Juureslastut | |
600 g | juureksia (porkkana, lanttu, palsternakka, selleri) |
2–3 rkl | Öljyä |
1 tl | Suolaa |
Mustapippuria |
Ohje peuran paistille
- Murskaa huhmaressa kaikki mausteet hienoksi ja hiero ne paistin kylkeen. Anna maustua huoneenlämmössä tunnin ajan.
- Paista kuumalla pannulla väri lihan pintaan ja kypsennä paistia uunivuoassa 120-asteisessa uunissa, kunnes sen sisälämpötila on 58-60 astetta, noin tunnin ajan.
- Nosta vuoka pöydälle, peitä se kevyesti foliolla ja anna lihan vetäytyä 20 minuuttia.
- Kypsennä sillä aikaa juureslastut.
Ohje juureslastuille
- Kuori juurekset ja huuhtele ne hyvin juoksevalla vedellä.
- Leikkaa juureksista pitkiä siivuja kuorimaveitsellä tai juustohöylällä ja sekoita ne kulhossa öljyn sekä mausteiden kanssa.
- Asettele maustuneet lastut uunipellille ja kypsennä 210-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.
- Tarjoile paistin kanssa.
Reseptit: Alex Nurmi