Hyvä samppanja - G.H. MUMM Cordon Rouge Brut

G.H. MUMM Cordon Rouge Brut

“Yksi maailman parhaista.”

Hinta Alkossa

39,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kala, vähärasvainen
Kana, Kalkkuna
Äyriäiset
Aperitiivi
Sushi

Rypäle

Väri

Kullankeltainen.

Tuoksu

Raikas, hennon sitruksinen.

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, raikas

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
AC Champagne
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,00 %
Hintaryhmä:
n. 39 €
Litrahinta:
53,19 €
Alkon tuotekoodi:
008741
EAN:
3043700103814
Sokeripitoisuus:
8,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
45 % Pinot Noir, 25 % Pinot Meunier, 30 % Chardonnay

Asiantuntijan arvio

★★★★ / Harmoninen, laadultaan erinomainen (Viinilehti.fi 12/2017)

G.H. Mumm Cordon Rouge Brut voitti kultaa magnum-pullojen sarjassa arvostetussa Champagne & Sparking Wine World Championships 2016 (CSWWC) -kilpailussa.

Wine Spectator, 11/2011 sokkotestissä huikeat 92 pistettä ja arvio "One of the best champagnes in the world".

Reseptit

Mumm on yksi maailman suosituimpia samppanjoita

G.H. MUMM -samppanjatalon tunnetuin samppanja on kautta aikojen ollut G.H. MUMM Cordon Rouge Brut, jossa maistuu pitkä kypsytysprosessi ja Champagnen alueen mineraalisen maaperän vaikutus. Pinot Noir -rypäleen tuoma täyteläisyys ja Chardonnayn elegantti raikkaus tekevät juomasta tasapainoisen ja monipuolisen samppanjan.

Cordon Rouge Brut on vuosikerraton samppanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä tarhoilta, joista 7 on Grand Cru -luokiteltuja. Samppanjan valmistuksessa erityisen tärkeää on sekoittaminen. Jokaisen tarhan viinit kerätään erikseen ja käytetään erillisesti viineiksi, joista kellarimestari sekoittaa lopullisen viinin ennen toista käymistä pullossa. Kellarimestari tiimeineen maistaa vuodessa yli 2000 viiniä löytääkseen parhaat ja talon tyylille sopivimmat sekoitukset .

Tunnet sen punaisesta poikkiraidasta!

Punainen poikkiraita on Mumm-samppanjoiden tunnusmerkki. Se on Ranskan kunnialegioonan nauha ja ilmestyi G.H. MUMM Cordon Rouge Brut -pulloon vuonna 1875 ensin nauhana ja myöhemmin punaisena poikkiraitana. Nauha kuvaa viinitalon henkeä, joka heijastaa intohimoa panostaa asiantuntemukseen ja laatuun. Punanauhainen samppanja näkyi pitkään myös Formula 1 -kilpailujen virallisena voitonjuhlan juomana palkintokorokkeella. Tällä hetkellä Mumm juhlistaa voittoja sähköautoilla ajettavan Formula E -sarjan palkintopodiumiljla.

Mumm Cordon Rouge on monipuolinen ruokajuoma ja se sopii hyvin mm. kala- ja äyriäisruokien sekä vaaleiden lihojen kanssa. Runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä Samppanja on luonnollisesti myös hieno maljajuoma niin pieniin kuin suurempiinkin juhliin.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös