Kuohuviini pikkolopullossa - Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut 20 cl

Ravintolat
“Hyvä kuohuviini piknikille”

Väri

Vaalea oljenkeltainen.

Tuoksu

Puhdas, sitrus- ja cashew-pähkinän aromeja.

Maku

Kuiva, keskihapokas, pirteän hedelmäinen, kypsän sitruksinen, hennon mausteinen, tasapainoinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
South Eastern Australia
Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
20
Alkoholia:
12,00 %
EAN:
9300727330116
Sokeripitoisuus:
12,00 g/l
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
60/40

Piccoloita nyt myös Alkon tilausvalikoimasta

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on Australian myydyin yksittäinen pullotettu viini, raikas, tyylikäs ja monipuolinen. Suuntuntuma on miellyttävän pehmeähappoinen ja maukas. Viinin jälkimaussa erottuvat myös Pinot Noirille tyypilliset leipä-aromit. Kuplat ovat pieniä, runsaita ja kestäviä. Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir on suosittu kuohuviini myös Euroopassa ja mm. Englannin johtava kuohuviini.

Kuohuviini on valmistettu useiden vuosikertojen sekoituksena, ja viinirypäleet tätä kuohuviiniä varten on korjattu Buckland Valleyn, Cowran ja Adelaide kukkuloiden kasvualueilta. Korjuu tapahtui öisin. Korjuun jälkeen mehun annetaan olla kuoriaineksien kanssa vain hyvin vähän aikaa, jotta valmiiseen viiniin saadaan tyylikkäitä ja herkkiä hedelmäaromeja. Eri rypälelajikkeiden mehut käytetään erikseen ja toinen käyminen tapahtuu pullossa (kuohuviinikäyminen). Sakanpoistoa varten viini siirretään tankkeihin, jonka jälkeen se pullotetaan.

Suosittelemme tätä viiniä juhlahetkien juomaksi aperitiivina, maljajuomana tai kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii hyvin myös blinien ja mädin kumppaniksi. Sokeria 14 g/l.

Jacob´s Creek Chardonnay Pinot Noir Brut -kuohuviini on saatavana Alkon valikoimasta myös 75 cl:n pullosta.

Asiantuntijan arvio

Vaaleankeltainen. Puhdas ja tasapainoinen tuoksu. Kuiva, hapokas ja raikas maku. 87p / hyvä. Pekka Suorsa, Viiniopas.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Suosittelemme myös