Ruokasuositukset Aperitiivi Blinit Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Sushi Tapas ja antipasti
Rypäle
Chardonnay, Pinot Noir
Väri
Vaalea oljenkeltainen.
Tuoksu
Puhdas, sitruunainen ja cashew-pähkinän aromeja.
Maku
Kuiva, keskihapokas, pirteän hedelmäinen, kypsän sitruksinen, hennon mausteinen, tasapainoinen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Australia
Tuottaja
Jacob's Creek Wines
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 20 cl
Alkoholia 12 %
EAN
9300727330116
SKU
608007
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 12 g/l

Tyylikäs aperitiivi tai onnittelumalja Australiasta

Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on Australian myydyin yksittäinen pullotettu viini. Se on raikas, tyylikäs ja monipuolinen. Suuntuntuma on miellyttävän pehmeähappoinen ja maukas. Kuohuviinin jälkimaussa erottuvat myös Pinot Noirille tyypilliset leipäaromit. Kuplat ovat pieniä, runsaita ja kestäviä. Jacob's Creek Chardonnay Pinot Noir Brut on suosittu kuohuviini myös Euroopassa.

Tämä kuohuviini on valmistettu useiden vuosikertojen sekoituksena, ja viinirypäleet on kerätty Buckland Valleyn, Cowran ja Adelaide kukkuloiden kasvualueilta. Rypäleiden kerääminen tapahtuu yöllä, kun rypäleet ovat viileitä. Tämän jälkeen mehun annetaan olla kuorimassan kanssa vain hyvin vähän aikaa, jotta valmiiseen viiniin saadaan tyylikkäitä ja herkkiä hedelmäaromeja. Eri rypälelajikkeiden mehut käytetään erikseen, jonka jälkeen viinit sekoitetaan ja toinen alkoholikäyminen tapahtuu pullossa (kuohuviinikäyminen). Sakanpoistoa varten viini siirretään tankkeihin, jonka jälkeen se pullotetaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Suosittelemme tätä viiniä juhlahetkien juomaksi aperitiivina, maljajuomana tai kala- ja äyriäisruokien kanssa. Sopii hyvin myös blinien ja mädin kumppaniksi.

Viini on parhaimmillan viilennettynä 8-10 asteiseksi.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Tutustu myös muihin kuohuviineihin pienemmässä pullokoossa:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!