Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

“Irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt punaviini”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

18,69 €

Ruokasuositukset

Hirvi ja suurriista
Lammas
Nauta

Rypäle

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Vaniljainen, pähkinäinen, mustaherukkainen, mausteinen

Maku

Täyteläinen, pehmeä, keskitanniininen, mustaherukkainen, paahteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Coonawarra
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,80 %
Hintaryhmä:
18-19 €
Litrahinta:
24,79 €
Alkon tuotekoodi:
930787
EAN:
9300727019547
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Tynnyri:
viinitynnyri, irlantilainen viskitynnyri
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100 %

Asiantuntijan arvio

Viinilehti: 4 tähteä, harmooninen ja laadultaan erinomainen.

Viskitynnyrikypsennetty viini

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on maailman ensimmäinen ja ainoa irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt viini. Jacob's Creekin viinintekijätiimi kokeili, jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla, viskien kypsytyksessä käytettyjä tammitynnyreitä eri rypälelajikkeista tehtyihin viineihin kahden vuoden ajan. "Eri viskitynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Jacob´s Creekin pääviinintekijäksi nimitetty Ben Bryant selittää.

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet poimitaan Coonawarran alueelta Etelä-Australiasta. Vuosikertaa ei lainsäädännöllisistä syistä saa vientipullojen etiketissä mainita viskitynnyrikypsytyksestä johtuen. Tämän vuoksi Cabernet Sauvignonin etiketissä lukee ”4th vintage”, mikä tarkoittaa ,että kyseinen vuosikerta on neljäs pullotettu vuosikerta. Ensimmäinen erä tätä upeaa, täyteläistä ja vaniljaista viiniä pullotettiin siis vuonna 2011. Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on tavanomaisemman 12 kk viinitynnyrikypsytyksen jälkeen kypsynyt noin kolmen kuukauden ajan irlantilaisissa Jameson –viskitynnyreissä. Viskitynnyrikypsytys pehmentää tanniineja pyöristäen mukavasti viiniä ja tuoden siihen herkullista mausteisuutta ja makeutta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon sopii erinomaisesti hirven ja muun suurristan kumppaniksi, sekä lampaalle ja punailelle lihalle. Viini sopii pehmeytensä ansiosta hyvin myös nautiskelujuomaksi.

Viini on valmis nautittavaksi heti, mutta sillä on potentiaalia kehittyä vielä seuraavat 10 vuotta. Viini on parhaimmillaan noin 18 asteisena tarjoiltuna.

Jacob's Creek

Jacob's Creek on yksi Australian vanhimmista viinitaloista ja vuodesta 1989 se on kuulunut Pernod Ricard -konserniin. Jacob's Creek -viinit saivat alkunsa vuonna 1847, kun baijerilainen maahanmuuttaja Johann Gramp perusti ensimmäisen kaupallisen viinitarhan Etelä-Australiaan Barossan laaksoon, Jacob's Creek -nimisen joen uomaan.

Viinitalon omistama Pernod Ricard Winemakers on Australian ensimmäinen suuri viinitalo, joka käyttää 100 % uusiutuvaa energiaa. Jacob's Creekin tuottamiseen käytettävä energia on peräisin auringosta ja tuulesta.

www.jacobscreek.com

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös