Jacob's Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon

“Irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt punaviini”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

18,69 €

Ruokasuositukset

Hirvi ja suurriista
Lammas
Nauta

Rypäle

Väri

Tummanpunainen

Tuoksu

Vaniljainen, pähkinäinen, mustaherukkainen, mausteinen.

Maku

Täyteläinen, pehmeä, keskitanniininen, mustaherukkainen, paahteinen.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Coonawarra
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko:
75
Alkoholia:
14,30 %
Hintaryhmä:
18-19 €
Litrahinta:
24,79 €
Alkon tuotekoodi:
930787
EAN:
9300727019547
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Tynnyri:
viinitynnyri, irlantilainen viskitynnyri
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100 %

Jacob´s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on maailman ensimmäinen ja ainoa irlantilaisissa viskitynnyreissä kypsynyt viini.

Jacob´s Creekin viinintekijätiimi nyt jo eläkkeelle jääneen Bernard Hickinin johdolla kokeili eri viinirypäleitä eri viskien käyttämiin tammitynnyreihin kahden vuoden ajan. "Eri viskitynnyrit toimivat eri tavoin eri rypäleiden kanssa, joten vei aikaa ymmärtää viskitynnyrikypsytyksen todellinen vaikutus viiniin. Oikean rypäleen ja sitä parhaiten täydentävän viskitynnyriyhdistelmän löytäminen vaati vuosien työn, ennen kuin löysimme tasapainoisen kokonaisuuden ja pääsimme erinomaiseen lopputulokseen.”, Bernardin jälkeen viinitekijätiimin johtoon ja Jacob´s Creekin pääviinintekijäksi nimitetty Ben Bryant selittää.

Jacob´s Creek Double Barrel Cabernet Sauvignon on tavanomaisemman 12 kk viinitynnyrikypsytyksen jälkeen levännyt noin kolmen kuukauden ajan irlantilaisissa Jameson –viskitynnyreissä. Viskitynnyrikypsytys pehmentää tanniineja pyöristäen mukavasti viiniä ja tuoden siihen herkullista mausteisuutta ja makeutta. Rypäleet poimitaan Coonawarran alueelta Etelä-Australiasta ja vuosikerta on 2015, mutta aluetta tai vuosikertaa ei lainsäädännöllisistä syistä saa vientipullojen etiketissä viskitynnyrikypsytyksestä johtuen mainita. Siksi Cabernet Sauvignonin etiketissä lukee ”4th vintage”, joka tarkoittaa, että kyseinen vuosikerta on järjestyksessään neljäs vuosikerta, joka kyseistä viiniä on pullotettu. Ensimmäinen erä tätä upeaa, täyteläistä ja vaniljaista viiniä pullotettiin siis vuonna 2011.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös