Mateus Rosé ihastuttavassa 25 cl pullossa

Mateus Rosé Original 25cl

“Klassikko Rosé kätevässä pikkupullossa”

Hinta Alkossa

3,99 €

Ruokasuositukset

Itämainen ruoka
Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Hento vaaleanpunainen.

Tuoksu

Hedelmäinen, mansikkainen, kirsikkainen

Maku

Puolikuiva, keskihapokas, metsämansikkainen, kirsikkainen, puolukkainen, pirskahteleva

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Vinho de Mesa
Tuottaja: Saatavuus:
Alko
Pullokoko:
25
Alkoholia:
11,00 %
Hintaryhmä:
3-4 €
Litrahinta:
15,96 €
Alkon tuotekoodi:
945483
EAN:
5601012011203
Sokeripitoisuus:
13,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl
Makeusaste:
Puolikuiva

Roseeviinien klassikko pikkupullossa

Vuonna 1942 Sograpen perustaneella Fernando Van Zeller Guedesilla oli unelma uniikista ja modernista portugalilaisesta viinistä, joka pullotettaisiin innovatiiviseen pulloon. Niin syntyi Mateus Rosé, mukavasti helmeilevä, hennon vaaleanpunainen viini erikoisessa ja erottuvassa pullossa. Pullon malli oli tuttu kaikille sodan käyneille miehille - olihan sen muottina ollut kenttäpullo. Nykyisin pullo on design-ikoni ja Mateus Rosé yksi maailman tunnetuimpia ja myydyimpiä viinejä, jota viedään yli 125 maahan.

Viininvalmistus

Mateus Rosé Original valmistetaan tarkoin valikoiduista, parhaista Pohjois-Portugalin rypälelajikkeista. Baga, Fufete, Tinta Barocca ja Touriga Franca antavat Mateukselle sen uniikin tyylin ja herkän punaisen värin. Viini valmistetaan perinteissä valkoviinimenetelmällä ja käytetään hitaasti lämpökontrolloiduissa 16 asteen terästankeissa ilman kuoria. Käymisen jälkeen viini stabiloidaan ja suodatetaan vielä ennen pullotusta. Viininvalmistusta seurataan hyvin tarkasti, jotta saadaan varmistetuksi tuoksultaan hedelmäinen ja maultaan raikkaan helmeilevä ja pirteähappoinen viini. Juuri hapokkuutensa vuoksi viini maistuu lähes kuivalta pienestä sokerimäärästä huolimatta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Mateus Rosé Original kannattaa nauttia hyvin viilennettynä esimerkiksi oikein kuumana kesäpäivänä. Viini on omiaan aperitiiviksi tai piknik-lounaan kruunaajaksi. Se maistuu salaatin, punalihaisen kalan ja monenlaisten merenherkkujen seurana. Erityisen hyvin Mateus Rosé Original sopii kiinalaisen, japanilaisen, vietnamilaisen tai thai-ruoan kumppaniksi.

Viini on tarkoitus nauttia nuorena ja sen ideaali tarjoilulämpötila on 6-8 astetta.

Sogrape

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perusttiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

http://eng.sograpevinhos.eu/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös