Mateus Rosé Original 25 cl - klassikko roseeviini pienessä pullossa
Portugali

Mateus Rosé Original 25cl

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
4,48 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Rasvainen kala Noutopöytä Pasta ja pizza Pikkusuolaiset Seurustelu Äyriäiset
Rypäle
Baga, Tinta Barroca, Touriga Franca
Väri
Hento vaaleanpunainen.
Tuoksu
Hedelmäinen, jossa kirsikkaa, vadelmaa ja metsämansikkaa
Maku
Puolikuiva, hapokas, metsämansikkainen, kevyen sitruksinen, villivadelmainen, pirskahteleva
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Tuottaja
Sogrape Vinhos de Portugal
Saatavuus
Alko
Pullokoko 25 cl
Alkoholia 11 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Hintaryhmä
0
Litrahinta
16,32 €/l
Alkon tuotekoodi
945483
EAN
5601012011203
SKU
607124
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
12 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 13 g/l

Mateus Rosé - Roseeviinien klassikko pikkupullossa

Vuonna 1942 Sograpen perustaneella Fernando Van Zeller Guedesilla oli unelma uniikista ja modernista portugalilaisesta viinistä, joka pullotettaisiin innovatiiviseen pulloon. Niin syntyi Mateus Rosé, mukavasti helmeilevä, hennon vaaleanpunainen viini erikoisessa ja erottuvassa pullossa. Pullon malli oli tuttu kaikille sodan käyneille miehille - olihan sen muottina ollut kenttäpullo. Nykyisin pullo on design-ikoni ja Mateus Rosé yksi maailman tunnetuimpia ja myydyimpiä viinejä, jota viedään yli 125 maahan.

Viininvalmistus

Mateus Rosé Original valmistetaan tarkoin valikoiduista, parhaista Pohjois-Portugalin rypälelajikkeista. Baga, Fufete, Tinta Barocca ja Touriga Franca antavat Mateukselle sen uniikin tyylin ja herkän punaisen värin. Viini valmistetaan perinteissä valkoviinimenetelmällä ja käytetään hitaasti lämpökontrolloiduissa 16 asteen terästankeissa ilman kuoria. Käymisen jälkeen viini stabiloidaan ja suodatetaan vielä ennen pullotusta. Viininvalmistusta seurataan hyvin tarkasti, jotta saadaan varmistetuksi tuoksultaan hedelmäinen ja maultaan raikkaan helmeilevä ja pirteähappoinen viini. Juuri hapokkuutensa vuoksi viini maistuu lähes kuivalta pienestä sokerimäärästä huolimatta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Mateus Rosé Original kannattaa nauttia hyvin viilennettynä esimerkiksi oikein kuumana kesäpäivänä. Viini on omiaan aperitiiviksi tai piknik-lounaan kruunaajaksi. Se maistuu salaatin, punalihaisen kalan ja monenlaisten merenherkkujen seurana. Erityisen hyvin Mateus Rosé Original sopii kiinalaisen, japanilaisen, vietnamilaisen tai thai-ruoan kumppaniksi.

Viini on tarkoitus nauttia nuorena ja sen ideaali tarjoilulämpötila on 6-8 astetta.

Sogrape - perinteikäs ja vastuullinen portugalilainen viinitalo

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perustettiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat tuohon aikaan hyvin vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, viinitalo loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi loistavasti ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi. Guedesin perhe johtaa yhä yritystä nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen hyödyntäen modernia tekniikkaa sekä vanhoja viininvalmistusperinteitä. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, sekä kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

http://eng.sograpevinhos.eu/

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!