Hinta Alkossa
14,56 €
Ruokasuositukset Blinit Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Äyriäiset
Rypäle
Riesling
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Raikas, päärynäinen, sitruunainen, yrttinen, mausteinen, mineraalinen
Maku
Tyylikäs, mineraalinen, omenainen, tasapainoinen, hapokas, sitruunainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Saksa
Alue
Mosel
Tuottaja
Moselland eG
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Qualitätswein Mosel Saar
Hintaryhmä
0
Litrahinta
17,45 €/l
Alkon tuotekoodi
911741
EAN
4006975175534
SKU
607175
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 5 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken - erityisen laadukas saksalainen Riesling

"Avoin ja kypsän hedelmäinen tuoksu on kerroksellinen. Siinä on muun muassa keltaista omenaa, sitruunaa ja sen kuorta sekä rehevää yrttistä ja mausteistakin aromikkuutta. Kuiva maku toistaa tuoksun aromit ja täyttää kypsällä hedelmäisyydellä suun. Mausta löytyy lisäksi vaaleaa persikkaa sekä ujoa suolaisuuttakin. Tiivis, hillotuista sitruunoista muistuttava hapokkuus nostaa veden kielelle ja kannattelee kokonaisuuden pitkään maistuvaan, mehevän hedelmäiseen ja melko monimuotoiseen jälkivaikutelmaan".

VIINILEHTI: **** harmooninen, laadultaan erinomainen, valmis juotavaksi, edullinen ostos! (Vuosikerta 2020)

 

Viininviljely ja valmistus

Mosellandin Goldschild-sarjan nimeä kantavat viinit ovat saatavilla hyvin rajoitetusti. Golschild-viinit tuotetaan tarkkaan valituista rypäleistä, johon soveltuvat ainoastaan Premier Cru -viinitarhoilla kypsyneet rypäleet. Rypäleet kasvavat jyrkässä, viinin kasvualustaksi erinomaisesti soveltuvassa liuskekivimaaperässä.

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken on valmistettu Riesling-rypäleistä, jotka poimitaan Saarin laaksosta. Se on yksi Riesling-rypäleen parhaista ja laadukkaimmista tuotantoalueista Saksassa. Alueen vieressä virtaa samanniminen Saar-joki, jonka varrella on viljelty viiniä arviolta jopa 2000 vuoden ajan. Saarin alueella viiniviljelmiä on noin 1500 hehtaarin edestä ja maaperä koostuu suurimmaksi osin Blue Devon-liuskekivestä. Alkoholipitoisuus alueella tuotettuihin viineihin on alhainen vaihdellen 8-12 prosentin välillä, mutta hapokkuus antaa viineille rakennetta, jonka ansiosta viinejä voidaan säilöä kellareissa pidempiäkin ajanjaksoja.

Kun rypäleet on kerätty ja valikoitu, ne puristetaan hellävaraisesti mehuksi. Kuorimassa ja mehu siirretään pieniin lämpökontrolloituihin terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen omilla luonnollisilla hiivoilla. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään sakan päällä muutamia kuukausia. Lopuksi viini suodatetaan ja pullotetaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken -valkoviini on loistava seuralainen vaaleiden kalaruokien ja äyriäisten kanssa.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sitä voi varastoida vielä vuosia. Suositeltu tarjoilulämpötila on 10-12 astetta.

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Joki ja maisemaa Mosellandin viininviljelysalueilta.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!