Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken

“Tyylikäs, mineraalinen ja hedelmäinen Riesling”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

12,98 €

Ruokasuositukset

Kala, vähärasvainen
Salaatit ja kasvisruoat
Äyriäiset
Nautiskeluviini

Rypäle

Väri

Vaalea oljenkeltainen

Tuoksu

Raikas, päärynäinen, sitruunainen, yrttinen, mausteinen, mineraalinen

Maku

Tyylikäs, mineraalinen, hedelmäinen, tasapainoinen, hapokas, sitrushedelmäinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Mosel-Saar-Ruwer QbA
Tuottaja: Laatuluokitus:
Qualitätswein
Saatavuus:
Alkon tilausvalikoima, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,00 %
Hintaryhmä:
12-13 €
Alkon tuotekoodi:
911741
EAN:
4006975175534
Sokeripitoisuus:
5,00 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
100%

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken - erityisen laadukas saksalainen Riesling

Viininviljely ja valmistus

Mosellandin Goldschild-sarjan nimeä kantavat viinit ovat saatavilla hyvin rajoitetusti. Golschild-viinit tuotetaan tarkkaan valituista rypäleistä, johon soveltuvat ainoastaan Premier Cru -viinitarhoilla kypsyneet rypäleet. Rypäleet kasvavat jyrkässä, viinin kasvualustaksi erinomaisesti soveltuvassa liuskekivimaaperässä.

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken on valmistettu Riesling-rypäleistä, jotka poimitaan Saarin laaksosta. Se on yksi Riesling-rypäleen parhaista ja laadukkaimmista tuotantoalueista Saksassa. Alueen vieressä virtaa samanniminen Saar-joki, jonka varrella on viljelty viiniä arviolta jopa 2000 vuoden ajan. Saarin alueella viiniviljelmiä on noin 1500 hehtaarin edestä ja maaperä koostuu suurimmaksi osin Blue Devon-liuskekivestä. Alkoholipitoisuus alueella tuotettuihin viineihin on alhainen vaihdellen 8-12 prosentin välillä, mutta hapokkuus antaa viineille rakennetta, jonka ansiosta viinejä voidaan säilöä kellareissa pidempiäkin ajanjaksoja.

Kun rypäleet on kerätty ja valikoitu, ne puristetaan hellävaraisesti mehuksi. Kuorimassa ja mehu siirretään pieniin lämpökontrolloituihin terästankkeihin, jossa tapahtuu alkoholikäyminen omilla luonnollisilla hiivoilla. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään sakan päällä muutamia kuukausia, jonka jälkeen viini suodatetaan ja pullotetaan.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Moselland Goldschild Saar Riesling Trocken -valkoviini on loistava seuralainen vaaleiden kalaruokien ja äyriäisten kanssa.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sitä voi varastoida vielä vuosia. Suositeltu tarjoilulämpötila on 10-12 astetta.

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

http://www.moselland.de/

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös