Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Äyriäiset
Rypäle
Riesling
Väri
Sitruunankeltainen
Tuoksu
Sitrushedelmää, greippiä, vihreää omenaa, mineraalisuutta
Maku
Kuiva, tasapainoisen hapokas, hedelmäinen, sitrushedelmää, greippiä, omenaa
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Saksa
Alue
Mosel
Tuottaja
Moselland eG
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
Qualitätswein Mosel
Hintaryhmä
12
EAN
4006975197758
SKU
607195
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 5 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Riesling 100 %

Viinistä

Raikkaassa tuoksussa on herkullisia sitrushedelmien, greipin ja omenan aromeja. Suuntuntuma on kuiva, raikas ja tasapainoisen hapokas. Viini on tyylikäs, mineraalinen ja hedelmäinen, tasapainoinen kokonaisuus.

Viininviljely ja valmistus

Moselland Von Grossen Lagen on valmistettu tarkoin valikoiduista rypäleistä, jotka on kasvatettu korkeasti laatuluokitelluilla Grand Cru -tiloilla Keski-Moselin alueella. Viiniin käytetyistä Riesling – rypäleistä 60% on kasvatettu Lieserer Niederberg-Heldenissä, ja 40% tu Ürziger Würzgartenin ja Graacher Himmelreichin viinitarhoissa. Jokaisella viinitarhan alueella on oma, hyvin yksilöllinen luonteensa. Tämä viini yhdistää kolmen viinitarhan ja -alueen parhaat puolet.

Rypäleet valikoidaan sadonkorjuun jäljiltä, ja hennon puristamisen jälkeen rypälemehu käytetään omilla hiivoilla pienissä lämpökontrolloiduissa terässäiliöissä. Kolmen kuukauden varastoinnin jälkeen yksittäiset erät suodatetaan ja sekoitetaan ennen pullotusta. Lopuksi viiniä varastoidaan kahden kuukauden ajan ennen myyntiinlaskua. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin rasvattoman kalan, äyriäisten ja kevyiden kasvisruokien kanssa.

Tarjoile hyvin jäähdytettynä 8-10 asteisena. 

Moselland eG

Moselland eG on Mosel-Saar-Ruwerin alueen viinitarhojen yhteenliittymä, johon kuuluu yli 3000 tarhaa. Mosellandin vuosituotanto on noin 22 miljoonaa litraa, josta 250 000 litraa on Moselin Riesling-viinejä. Valikoimissa on satoja laadukkaita, alueelle tyypillisiä, keveitä ja hapokkaita viinejä. Moselland tunnetaankin arvonimellä Riesling Expert. Vaikka Saksa on aiemmin tunnettu makeahkoista valkoviineistä, on nykyisin saatavilla erittäin tyylikkäitä, kuivia ruokaviinejä sekä pikku chateau -tyyppisiä yhden tilan viinejä.

Pääkonttori sijaitsee Moselissa, jossa unohtumaton jokimaisema antaa viinille nimen ja maun. Moselland eG viiniosuuskunta syntyi vuonna 1968 alueosuuskuntien sulautumisen myötä, ja se on tänä päivänä suurin Rheinland-Pfalzin viiniosuuskunta.

Erinomaisen laatunsa ansiosta Moselland eG:n viinit ovat jo vuosien ajan saaneet ansaitsemansa huomion niin Saksan- kuin kansainvälisilläkin viinimarkkinoilla. Viinit ovat korkealaatuisia, erottuvia ja selkeitä makuprofiililtaan. Yksinkertainen konsepti, hienostunut toteutus.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!