Mumm RSRV Blanc de Blancs -samppanja.
AC Champagne, Ranska

Mumm RSRV Blanc de Blancs 2014

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Aperitiivi Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay
Väri
Kirkas väri, joka heijastaa vihreän ja vaaleankellertävän sävyjä. Lasiin kaadettaessa herkät ja pienet kuplat erottuvat selvästi.
Tuoksu
Samppanjan aromimaailmasta voi erottaa sitrushedelmiä, kuten sitruunaa ja greippiä sekä häivähdyksen vaaleaa persikkaa.
Maku
Samppanjan maku on selkeän raikas ja puhdas. Mineraalisuuden voi aistia pitkään kestävässä jälkimaussa.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
G.H. Mumm
Vuosikerta
2014
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
EAN
3 043 709 000 503
SKU
608016
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 6 g/l
Rypäleosuudet
Chardonnay 100 %
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Mineraalinen, raikas ja eloisa samppanja

Mummin RSRV-sarja on kunnianosoitus lähes 200 vuotta vanhan Mummin samppanjatalon pitkille perinteille ja maineikkaalle historialle. RSRV-nimi tulee reserve-sanasta, jolla viitataan minimikypsytystä pidempään kellarointiin. Kellarimestarit valitsevat Mummin RSRV-samppanjasarjaan vain parhaat viinit, parhaista Champagnen alueen grand cru -kylistä ja vain parhailta viinitarhoilta. Pienen saatavuuden vuoksi Mummin RSRV-samppanjat on tarkoitettu myytäviksi vain samppanjatalon parhaille asiakkaille ja samppanjan todellisille ystäville.

Samppanja valmistetaan vain parhaina vuosina

Mummin RSRV-samppanjasarjan Blanc De Blancs on valmistettu yksinomaan Chardonnay-rypäleistä, jotka on poimittu Côte des Blancsin alueella sijaitsevan Cramantin kylän vehreiltä viinitarhoilta. Kaikki Cramantin kylän tarhat kuuluvat samppanjan arvostetuimpaan grand cru -luokitukseen. Mumm hankki Cramantin grand cru -palstat jo vuonna 1882 ja kellarimestari Laurent Fresnetin mukaan kylän viineissä voi aistia chardonnay-viineille tyypillistä eloisuutta ja herkkää mineraalisuutta.

RSRV Blanc de Blancs on saanut kypsyä pullossa vähintään kolmen vuoden ajan ennen uudelleenkorkitusta. RSRV Blanc de Blancs on kuiva samppanja, jossa on sokeria vain kuusi grammaa litraa kohden. RSRV Blanc de Blancs -samppanjaa valmistetaan vain parhaina vuosina ja laadun varmistamiseksi tuotantomääriä rajoitetaan. RSVR-samppanjoiden pullon erityinen muoto ja kapea kaula varmistavat, että viinit säilyvät erinomaisesti kellaroituna.

Mummin RSRV Blanc de Blancs samppanjassa on suhteellisen matala, vain 4,5 baarin paine. Normaalisti samppanjapullon paine on kuusi baaria. Kellarimestari Laurent Fresnetin mukaan RSRV-samppanjan matala paine korostaa Chardonnay-samppanjan mineraalisuutta ja hienostunutta makua.

Ruokasuositukset ja samppanjan tarjoilu

Aperitiivin lisäksi RSRV Blanc de Blancs 2014 samppanja sopii erityisen hyvin äyriäisten; esimerkiksi hummerin, ostereiden tai kampasimpukoiden seuraan. 

RSRV Blanc de Blancs 2014 tulee tarjoilla 6-8 asteisena. 

G.H. MUMM

G.H. MUMM et Cie on kolmen saksalaisen veljeksen vuonna 1827 perustama samppanjatalo. Veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philipp Mumm kuuluivat yhteen Saksan vanhimpaan aatelisperheeseen ja talo oli aluksi nimeltään P.A. Mumm veljesten isän, Peter Arnold Mummin mukaan, joka oli tuottanut viiniä Reinin laaksossa vuodesta 1761. Mummin veljekset panostivat alusta asti laatuun ja ennen kaikkea tuotannon jatkuvuuteen ostamalla omia tarhoja Verzenayn, Aÿn, Avizen ja Cramantin kylien alueilta, jotka ovat nykyään Grand Cru-luokiteltuja.

Vuonna 1853 talo siirtyi seuraavan sukupolven edustajalle, Gottliebin pojalle, George Hermann Mummille. Tästä asti talo on toiminut nimellä G.H. MUMM et Cie. G.H. Mumm oli visionääri, joka matkusteli maailmalla markkinoimassa talonsa samppanjaa ja aloitti näin oman samppanjanvientinsä. 1900-luvun alussa yrityksellä oli jo 20 tytäryhtiötä ympäri maailman ja talo kolmen miljoonan pullon vuosituotannollaan johtava samppanjantuottaja.

1870-luvulla Ranskan Kunnialegioonan tunnus, punainen silkkinauha ilmestyi koristamaan talon tärkeimpien asiakkaiden pulloja. Vuonna 1875 tästä silkkinauhasta tuli G.H. Mummin luoman Cordon Rouge samppanjan tunnus. Sittemmin silkkinauha vaihtui etiketin punaiseen poikkiraitaan.

Mummin perheen jäsenet pysyivät Saksan kansalaisina, joten ensimmäisen maailmansodan sytyttyä talon varat ja viinitarhat takavarikoitiin. Vuonna 1920 talo huutokaupattiin ja René Lalou otti talon ohjakset. Hän hankki talolle lisää Grand Cru -tarhoja ja kehittäessään talon viinien laatua, hän asetti ainutlaatuiset terroirit keskeiseen asemaan. Hänen filosofiansa voidaan kiteyttää G.H. Mummin kuuluisaan tunnuslauseeseen "Only the best".

Nykyisin G.H. Mumm on Pernord Ricardin omistuksessa ja talolla on lähes 218 hehtaaria viinitarhoja, joista 160 hehtaaria on Grand Cru -luokiteltuja ja tarhat sijaitsevat kahdeksan historiallisen kylän alueilla. Mummin 25 kilometriä pitkät kellarit kaivettiin käsin, mikä vei 70 vuotta. Näissä kellareissa on noin 25 miljoonaa pulloa samppanjaa, talon vuosituotannon ollessa yli kahdeksan miljoonaa pulloa. 60 prosenttia talon tuotannosta menee vientiin yli sataan maahan.

www.mumm.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!