Mumm RSRV Cuvée 4.5 -samppanja.
AC Champagne, Ranska

Mumm RSRV Cuvée 4.5

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Lammas Sienet
Rypäle
Chardonnay, Pinot Noir
Väri
Kellertävä ja kullanhohtoinen
Tuoksu
Samppanjan aromimaailma on runsas sekoitus aprikoosia, persikkaa, keltaista luumua, hedelmämarmeladia, hunajaa, nugaata ja vaniljaa. Samppanjan tuoksusta voi myös erottaa hennon paahteisuuden.
Maku
Samppanjan maussa yhdistyvät raikkaus ja runsaus. Viinin jälkimaku on pitkä, monitasoinen ja harmoninen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
G.H. Mumm
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
EAN
3 043 700 964 217
SKU
608096
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 6 g/l
Rypäleosuudet
Pinot Noir 60 % ja Chardonnay 40 % (réserve-viinien osuus sekoituksessa 20 %)

Harmoninen ja monimuotoinen samppanja

RSRV-sarja on kunnianosoitus lähes 200 vuotta vanhan Mummin samppanjatalon pitkille perinteille ja maineikkaalle historialle. RSRV-nimi tulee reserve-sanasta, jolla viitataan minimikypsytystä pidempään kellarointiin. Kellarimestarit valitsevat Mummin RSRV-samppanjasarjaan vain parhaat viinit, parhaista Champagnen alueen grand cru -kylistä ja vain parhailta viinitarhoilta. Pienen saatavuuden vuoksi Mummin RSRV-samppanjat on tarkoitettu myytäviksi vain samppanjatalon parhaille asiakkaille ja samppanjan todellisille ystäville.

Viiden grand cru -kylän viinitarhoilta

Mumm RSRV Cuvée 4.5 on tarkkaan valittu sekoitus viiden grand cru -kylän viinitarhoilta korjatuista rypäleistä. Kellarimestari Laurent Fresnet on valinnut samppanjaan pinot noir -viinejä Verzenaysin, Aÿn ja Bouzyn kylistä. Fresnet kertoo, että Verzenaysin pinot noir antaa samppanjalle hedelmäisen aromin, kun taas Aÿn ja Bouzyn kylien tarhoilta poimitut rypäleet varmistavat lopputuloksen ryhdikkään rakenteen.

Samppanjasekoitukseen käytettävät Chardonnay-viinit tulevat Cramantin ja Avizen grand cru -kylistä. Chardonnayn rooli samppanjassa on tuoda lopputulokseen sitrushedelmien raikkautta, eleganssia ja eloisuutta.

Mumm RSRV Cuvée 4.5 -samppanjaan käytetyt viinit saavat käydä itsenäisesti ennen kellarimestarin tekemää sekoitusta ja pullokäymistä. Kyseessä ei ole yhden vuosikerran samppanja, vaan sekoitukseen käytetään myös noin 20 prosenttia réserve-viinejä, jotka tuovat viinin aromiin ja makuun toivottua syvyyttä. Samppanja on saanut kypsyä pullossa vähintään neljän vuoden ajan ennen uudelleenkorkitusta.

Mumm RSRV Cuvée 4.5 on kuiva samppanja, jossa on sokeria vain kuusi grammaa litraa kohden. Korkean laadun varmistamiseksi RSRV Cuvée 4.5 -samppanjan tuotanto on tarkkaan rajoitettu. RSVR-samppanjoiden pullon erityinen muoto ja kapea kaula varmistavat, että viinit säilyvät erinomaisesti kellaroituna.

Samppanjan nimessä olevat numerot 4.5 kertovat neljän vuoden minimikypsytyksestä ja siitä että lopputulos on sekoitus viiden grand cru -palstan viineistä.

Ruokasuositukset ja samppanjan tarjoilu

Mumm RSRV Cuvée 4.5 on monipuolinen gastronominen samppanja, joka sopii tarjottavaksi vaaleiden kalojen, kuten piikkikampelan tai kuhan kanssa. Samppanjan ryhdikäs rakenne sopii myös liharuokien seuraan, esimerkiksi karitsan ja sienikastikkeen kumppaniksi.

Mumm RSRV Cuvée 4.5 tulee tarjoilla 8-10 asteisena. 

G.H. MUMM

G.H. MUMM et Cie on kolmen saksalaisen veljeksen vuonna 1827 perustama samppanjatalo. Veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philipp Mumm kuuluivat yhteen Saksan vanhimpaan aatelisperheeseen ja talo oli aluksi nimeltään P.A. Mumm veljesten isän, Peter Arnold Mummin mukaan, joka oli tuottanut viiniä Reinin laaksossa vuodesta 1761. Mummin veljekset panostivat alusta asti laatuun ja ennen kaikkea tuotannon jatkuvuuteen ostamalla omia tarhoja Verzenayn, Aÿn, Avizen ja Cramantin kylien alueilta, jotka ovat nykyään Grand Cru-luokiteltuja.

Vuonna 1853 talo siirtyi seuraavan sukupolven edustajalle, Gottliebin pojalle, George Hermann Mummille. Tästä asti talo on toiminut nimellä G.H. MUMM et Cie. G.H. Mumm oli visionääri, joka matkusteli maailmalla markkinoimassa talonsa samppanjaa ja aloitti näin oman samppanjanvientinsä. 1900-luvun alussa yrityksellä oli jo 20 tytäryhtiötä ympäri maailman ja talo kolmen miljoonan pullon vuosituotannollaan johtava samppanjantuottaja.

1870-luvulla Ranskan Kunnialegioonan tunnus, punainen silkkinauha ilmestyi koristamaan talon tärkeimpien asiakkaiden pulloja. Vuonna 1875 tästä silkkinauhasta tuli G.H. Mummin luoman Cordon Rouge samppanjan tunnus. Sittemmin silkkinauha vaihtui etiketin punaiseen poikkiraitaan.

Mummin perheen jäsenet pysyivät Saksan kansalaisina, joten ensimmäisen maailmansodan sytyttyä talon varat ja viinitarhat takavarikoitiin. Vuonna 1920 talo huutokaupattiin ja René Lalou otti talon ohjakset. Hän hankki talolle lisää Grand Cru -tarhoja ja kehittäessään talon viinien laatua, hän asetti ainutlaatuiset terroirit keskeiseen asemaan. Hänen filosofiansa voidaan kiteyttää G.H. Mummin kuuluisaan tunnuslauseeseen "Only the best".

Nykyisin G.H. Mumm on Pernord Ricardin omistuksessa ja talolla on lähes 218 hehtaaria viinitarhoja, joista 160 hehtaaria on Grand Cru -luokiteltuja ja tarhat sijaitsevat kahdeksan historiallisen kylän alueilla. Mummin 25 kilometriä pitkät kellarit kaivettiin käsin, mikä vei 70 vuotta. Näissä kellareissa on noin 25 miljoonaa pulloa samppanjaa, talon vuosituotannon ollessa yli kahdeksan miljoonaa pulloa. 60 prosenttia talon tuotannosta menee vientiin yli sataan maahan.

www.mumm.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!