Mumm RSRV Cuvée Lalou -samppanja.
AC Champagne, Ranska

Mumm RSRV Cuvée Lalou 2008

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
163,89 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Voimakkaat juustot Jälkiruoka Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay, Pinot Noir
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Samppanjan tuoksusta voi erottaa elegantin mineraalisuuden ja hienostuneen paahteisuuden. Aromimaailmasta löytyy sokeroituja sitrushedelmiä, voita, hasselpähkinää, aprikoosia, vaniljaa ja briossia.
Maku
Samppanjan maku on runsas ja voimakas. Pitkässä ja harmonisessa jälkimaussa yhdistyvät pitkään pullossa kypsyneen samppanjan täyteläisyys ja ainutlaatuinen raikkaus.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
G.H. Mumm
Vuosikerta
2008
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Alkon tuotekoodi
567047
EAN
3 043 709 000 152
SKU
608094
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 6 g/l
Rypäleosuudet
Pinot Noir 50 % ja Chardonnay 50 %
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Tyylikkäästi kehittynyt vuosikertasamppanja

Mummin RSRV-sarja on kunnianosoitus lähes 200 vuotta vanhan Mummin samppanjatalon pitkille perinteille ja maineikkaalle historialle. RSRV-nimi tulee reserve-sanasta, jolla viitataan minimikypsytystä pidempään kellarointiin. Kellarimestarit valitsevat Mummin RSRV-samppanjasarjaan vain parhaat viinit, parhaista Champagnen alueen grand cru -kylistä ja vain parhailta viinitarhoilta. Pienen saatavuuden vuoksi Mummin RSRV-samppanjat on tarkoitettu myytäviksi vain samppanjatalon parhaille asiakkaille ja samppanjan todellisille ystäville.

Samppanjatalon parhailta palstoilta

Kaikki RSRV Cuvée Lalou samppanjaan käytettävät rypäleet on poimittu samppanjatalo Mummin parhailta ja vanhimmilta grand cru -viinitarhoilta ja palstoilta. Sekoitukseen käytetään pinot noir ja chardonnay -viinejä, jotka on poimittu Mummin 12 viinipalstalta Montagne de Reimsin ja Côte des Blancsin -alueilta. Samppanjan sekoitukseen on käytetty 50 prosenttia pinot noiria ja 50 prosenttia chardonnayta. Samppanjaan käytetyt rypäleet on poimittu Briketit, Perthes, Bionnes, Crupots, Hannepés, Valnon ja Rochelle -nimisiltä palstoilta.

Viinin nimi on kunnianosoitus Mummin pitkäaikaisimmalle johtajalle René Laloulle, joka työskenteli samppanjatalon palveluksessa yli 50 vuotta.

RSRV Cuvée Lalou 2008 -samppanjaan käytetyt viinit saavat käydä itsenäisesti ennen kellarimestarin tekemää sekoitusta ja pullokäymistä. Samppanja on saanut kypsyä pullossa vähintään kymmenen vuoden ajan ennen uudelleenkorkitusta. RSRV Cuvée Lalou 2008 on kuiva samppanja, jossa on sokeria vain kuusi grammaa litraa kohden. Korkean laadun varmistamiseksi RSRV Cuvée Lalou 2008 -samppanjan tuotanto on tarkkaan rajoitettu. RSVR-samppanjoiden pullon erityinen muoto ja kapea kaula varmistavat, että viinit säilyvät erinomaisesti kellaroituna.

Ruokasuositukset ja samppanjan tarjoilu

RSRV Cuvée Lalou 2008 on monipuolinen ja gastronominen samppanja, joka sopii tarjottavaksi voimakkaiden makujen kanssa. Vuosikertasamppanjan runsas maku toimii esimerkiksi grillatun hummerin ja voikastikkeen kanssa. Runsas samppanja sopii myös kypsien ja kovien juustojen seuraan tai sitä voi maistella makeiden manteli-macaron-leivosten kanssa.

RSRV Cuvée Lalou 2008 tulee tarjoilla 8-10 asteisena. 

Vuosikerta 2008

Vuoden 2008 alkukesä oli melko viileä, mutta sää lämpeni rypäleiden kypsymisen aikaan. Alkusyksystä saatiin jonkin verran sateita, mutta sato kypsyi hyvin niin määrällisesti kuin laadullisestikin. Sadonkorjuu aloitettiin jonkin verran normaalia myöhemmin 15. syyskuuta ja saatettiin päätökseen 10. lokakuuta. Säät suosivat sadonkorjuun aikaa, joka oli aurinkoinen. Kaiken kaikkiaan säätila sadonkorjuun aikaan oli kuiva ja viileä, joten talteen saadut rypäleet olivat hyvälaatuisia.

G.H. MUMM

G.H. MUMM et Cie on kolmen saksalaisen veljeksen vuonna 1827 perustama samppanjatalo. Veljekset Jacobus, Gottlieb ja Philipp Mumm kuuluivat yhteen Saksan vanhimpaan aatelisperheeseen ja talo oli aluksi nimeltään P.A. Mumm veljesten isän, Peter Arnold Mummin mukaan, joka oli tuottanut viiniä Reinin laaksossa vuodesta 1761. Mummin veljekset panostivat alusta asti laatuun ja ennen kaikkea tuotannon jatkuvuuteen ostamalla omia tarhoja Verzenayn, Aÿn, Avizen ja Cramantin kylien alueilta, jotka ovat nykyään Grand Cru-luokiteltuja.

Vuonna 1853 talo siirtyi seuraavan sukupolven edustajalle, Gottliebin pojalle, George Hermann Mummille. Tästä asti talo on toiminut nimellä G.H. MUMM et Cie. G.H. Mumm oli visionääri, joka matkusteli maailmalla markkinoimassa talonsa samppanjaa ja aloitti näin oman samppanjanvientinsä. 1900-luvun alussa yrityksellä oli jo 20 tytäryhtiötä ympäri maailman ja talo kolmen miljoonan pullon vuosituotannollaan johtava samppanjantuottaja.

1870-luvulla Ranskan Kunnialegioonan tunnus, punainen silkkinauha ilmestyi koristamaan talon tärkeimpien asiakkaiden pulloja. Vuonna 1875 tästä silkkinauhasta tuli G.H. Mummin luoman Cordon Rouge samppanjan tunnus. Sittemmin silkkinauha vaihtui etiketin punaiseen poikkiraitaan.

Mummin perheen jäsenet pysyivät Saksan kansalaisina, joten ensimmäisen maailmansodan sytyttyä talon varat ja viinitarhat takavarikoitiin. Vuonna 1920 talo huutokaupattiin ja René Lalou otti talon ohjakset. Hän hankki talolle lisää Grand Cru -tarhoja ja kehittäessään talon viinien laatua, hän asetti ainutlaatuiset terroirit keskeiseen asemaan. Hänen filosofiansa voidaan kiteyttää G.H. Mummin kuuluisaan tunnuslauseeseen "Only the best".

Nykyisin G.H. Mumm on Pernord Ricardin omistuksessa ja talolla on lähes 218 hehtaaria viinitarhoja, joista 160 hehtaaria on Grand Cru -luokiteltuja ja tarhat sijaitsevat kahdeksan historiallisen kylän alueilla. Mummin 25 kilometriä pitkät kellarit kaivettiin käsin, mikä vei 70 vuotta. Näissä kellareissa on noin 25 miljoonaa pulloa samppanjaa, talon vuosituotannon ollessa yli kahdeksan miljoonaa pulloa. 60 prosenttia talon tuotannosta menee vientiin yli sataan maahan.

www.mumm.com/en

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!