Lisätietoja
Maa |
Ranska
|
Alue |
AC Champagne
|
Tuottaja |
Champagne Perrier Jouët
|
Vuosikerta |
2012
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alko
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
AC Champagne
|
Litrahinta |
199,84 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
925877
|
EAN |
3113880104212
|
SKU |
608055
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 10 g/l |
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com |
Perrier-Jouët Belle Epoque - Luksussamppanja design-pullossa
Perrier-Jouët Belle Epoque on talon ikoniviini. Samppanja myydään kuuluisassa kukkapullossa, joka syntyi vuonna 1902, kun Art-Nouveau lasimestari Emilie Gallén suunnitteli kauniit emaloidut anemonet. Malli oli unohduksissa talon kätköissä 1960-luvun lopulle asti, jolloin se tuotiin uudestaan markkinoille Belle Epoque-samppanjan lanseerauksen yhteydessä.
Samppanjan valmistuksesta
Tätä upeaa vuosikertasamppanjaa vamistetaan vain parhaina vuosina, kun lopputulos on täydellinen. Siihen vaikuttavat sääolosuhteiden lisäksi sekoittamisen taito sekä Perrier-Jouëtin viinitarhojen poikkeuksellisen hyvä laatu. Todisteena tämän cuvéen harvinaisuudesta, tähän mennessä Perrier-Jouët Belle Epoque -viiniä on valmistettu alle 30 vuosikertaa. Vaikka Perrier-Jouët on kuuluisa Chardonnay-viinitarhoistaan, sillä on myös poikkeuksellisen hyviä Pinot Noir -tarhoja ja tämän todistaa Perrier-Jouët Belle Epoque, joka yhdistää nämä kaksi rypälelajiketta lähes yhtä suurilla osuuksilla.
Tämä erinomainen vintage-cuvée on myös upea esimerkki sekoittamisen taiteesta Perrier-Jouët-tyyliin. Montagne de Reimsin pohjoisosista peräisin olevia Pinot Noir -rypäleitä ei käytetä voiman lisäämiseksi, vaan tukemaan ja parantamaan upeista Grand Cru -kylistä Cramantista ja Avizeesta tulevan Chardonnayn herkkää rakennetta. Pieni määrä Dizyn Pinot Meunier-rypäleitä täydentää tasapainoa näiden kahden välillä.
Vaikka jokainen Perrier-Jouët Belle Epoquen vuosikerta ilmentää luonnollisesti tietyn vuoden erityispiirteet, tämän ikonisen cuvéen persoonallisuus on määritelty selkeästi: herkkyys, harmonia ja tyylikkyys seuraavat aina mukana.
Samppanjaa on kypsytetty 6 vuotta kellareissa, ja siihen lisätyn sokerin (dosage) määrä on 10 grammaa.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Perrier-Jouët Belle Epoque sopii nautiskeluun ja parhaisiin hetkiin! Sitä kannattaa kokeilla myös ruoan kanssa, kuten vaalean kalan, äyriäisten, blinien ja kampasimpukoiden kera.
Viini on parasta viilennettynä 10-12 asteiseksi ja tarjoiltuna hyvin muotoilluista samppanjalaseista.
Samppanjatalo Perrier-Jouët
Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.
Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.
Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen.