
Lisätietoja
Maa |
Ranska
|
Alue |
AC Champagne
|
Tuottaja |
Champagne Perrier Jouët
|
Vuosikerta |
2012
Varmista asiakaspalvelustamme * |
Saatavuus |
Alko
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 12,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
AC Champagne
|
Litrahinta |
199,84 €/l
|
Alkon tuotekoodi |
925877
|
EAN |
3113880104212
|
SKU |
608055
|
Korkkityyppi |
Luonnonkorkki
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 10 g/l |
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com |
Perrier-Jouët Belle Epoque - Luksussamppanja design-pullossa
Perrier-Jouët Belle Epoque on talon ikoniviini. Samppanja myydään kuuluisassa kukkapullossa, joka syntyi vuonna 1902, kun Art-Nouveau lasimestari Emilie Gallén suunnitteli kauniit emaloidut anemonet. Malli oli unohduksissa talon kätköissä 1960-luvun lopulle asti, jolloin se tuotiin uudestaan markkinoille Belle Epoque-samppanjan lanseerauksen yhteydessä.
Samppanjan valmistuksesta
Tätä upeaa vuosikertasamppanjaa vamistetaan vain parhaina vuosina, kun lopputulos on täydellinen. Siihen vaikuttavat sääolosuhteiden lisäksi sekoittamisen taito sekä Perrier-Jouët viinitarhojen poikkeuksellisen hyvä laatu.Todisteena tämän cuvéen harvinaisuudesta, tähän mennessä Perrier-Jouët Belle Epoque viiniä on valmistettu alle 30 vuosikertaa. Vaikka Perrier-Jouët on kuuluisa Chardonnay-viinitarhoistaan, sillä on myös poikkeuksellisen hyviä Pinot Noir tarhoja ja tämän todistaa Perrier-Jouët Belle Epoque, joka yhdistää nämä kaksi rypälelajiketta lähes yhtä suurilla osuuksilla.
Tämä erinomainen vintage-cuvée on myös upea esimerkki sekoittamisen taiteesta Perrier-Jouët-tyyliin, kun Montagne de Reimsin pohjoisosista peräisin olevia Pinot Noir-rypäleitä ei käytetä voiman lisäämiseksi, vaan tukemaan ja parantamaan Chardonnayn herkkää rakennetta, joka tulee upeista Grand Cru -kylistä Cramantista ja Avizeesta. Pieni määrä Dizyn Pinot Meunier-rypäleitä täydentää tasapainoa näiden kahden välillä.
Vaikka jokainen Perrier-Jouët Belle Epoquen vuosikerta ilmentää luonnollisesti tietyn vuoden erityispiirteet, tämän ikonisen cuvéen persoonallisuus on määritelty selkeästi: herkkyys, harmonia ja tyylikkyys seuraavat aina mukana.
Samppanjaa on kypsytetty 6 vuotta kellareissa, ja siihen lisätyn sokerin (dosage) määrä on 10 grammaa.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
Perrier-Jouët Belle Epoque sopii nautiskeluun ja parhaisiin hetkiin! Sitä kannattaa kokeilla myös ruoan kanssa, kuten vaalean kalan, äyriäisten, blinien ja kampasimpukoiden kera.
Viini on parasta viilennettynä 10-12 asteiseksi ja tarjoiltuna hyvin muotoilluista samppanjalaseista.
Samppanjatalo Perrier-Jouët
Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta. Erityisesti Perrier-Jouët Belle Epoque kuvaa samppanjatalon eleganttia ja silkkistä tyyliä, josta vastaa talon pitkäaikainen kellarimestari Hervé Deschamps. Hän loi Perrier-Jouëtin ensimmäisen Belle Epoque Blanc de Blancsin vuonna 1993, sekä ensimmäisen Blanc de Blancs Non-Vintage samppanjan vuonna 2017. Koko pitkän historian alusta asti laskettuna samppanjatalolla on ollut ainoastaan 7 kellarimestaria. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka valmisti kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.