Perrier-Jouët Belle Epoque samppanja - luksussamppanja design-pullossa
AC Champagne, Ranska

Perrier-Jouët Belle Epoque

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
199,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Blinit Vähärasvainen kala Nautiskelujuoma Sushi Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Väri
Kirkas kullankeltainen
Tuoksu
Runsas, jossa valkoisia kukkia, persikkaa, päärynää, sitruunaa
Maku
Keskitäyteläinen, harmoninen, kehittynyt, suutuntumalta pehmeä, intensiteetiltään syvä. Hedelmäinen ja pehmeän mineraalinen. Pehmeät, silkkiset kuplat. Monivivahteinen ja poikkeuksellisen pitkä jälkimaku.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
Champagne Perrier Jouët
Vuosikerta
2012
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Champagne
Litrahinta
199,84 €/l
Alkon tuotekoodi
925877
EAN
3113880104212
SKU
608055
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 10 g/l
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Perrier-Jouët Belle Epoque - Luksussamppanja design-pullossa

Perrier-Jouët Belle Epoque on talon ikoniviini. Samppanja myydään kuuluisassa kukkapullossa, joka syntyi vuonna 1902, kun Art-Nouveau lasimestari Emilie Gallén suunnitteli kauniit emaloidut anemonet. Malli oli unohduksissa talon kätköissä 1960-luvun lopulle asti, jolloin se tuotiin uudestaan markkinoille Belle Epoque-samppanjan lanseerauksen yhteydessä.

Samppanjan valmistuksesta

Tätä upeaa vuosikertasamppanjaa vamistetaan vain parhaina vuosina, kun lopputulos on täydellinen. Siihen vaikuttavat sääolosuhteiden lisäksi sekoittamisen taito sekä Perrier-Jouëtin viinitarhojen poikkeuksellisen hyvä laatu. Todisteena tämän cuvéen harvinaisuudesta, tähän mennessä Perrier-Jouët Belle Epoque -viiniä on valmistettu alle 30 vuosikertaa. Vaikka Perrier-Jouët on kuuluisa Chardonnay-viinitarhoistaan, sillä on myös poikkeuksellisen hyviä Pinot Noir -tarhoja ja tämän todistaa Perrier-Jouët Belle Epoque, joka yhdistää nämä kaksi rypälelajiketta lähes yhtä suurilla osuuksilla.

Tämä erinomainen vintage-cuvée on myös upea esimerkki sekoittamisen taiteesta Perrier-Jouët-tyyliin. Montagne de Reimsin pohjoisosista peräisin olevia Pinot Noir -rypäleitä ei käytetä voiman lisäämiseksi, vaan tukemaan ja parantamaan upeista Grand Cru -kylistä Cramantista ja Avizeesta tulevan Chardonnayn herkkää rakennetta. Pieni määrä Dizyn Pinot Meunier-rypäleitä täydentää tasapainoa näiden kahden välillä.

Vaikka jokainen Perrier-Jouët Belle Epoquen vuosikerta ilmentää luonnollisesti tietyn vuoden erityispiirteet, tämän ikonisen cuvéen persoonallisuus on määritelty selkeästi: herkkyys, harmonia ja tyylikkyys seuraavat aina mukana.

Samppanjaa on kypsytetty 6 vuotta kellareissa, ja siihen lisätyn sokerin (dosage) määrä on 10 grammaa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Perrier-Jouët Belle Epoque sopii nautiskeluun ja parhaisiin hetkiin! Sitä kannattaa kokeilla myös ruoan kanssa, kuten vaalean kalan, äyriäisten, blinien ja kampasimpukoiden kera.

Viini on parasta viilennettynä 10-12 asteiseksi ja tarjoiltuna hyvin muotoilluista samppanjalaseista.

Samppanjatalo Perrier-Jouët

Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.

Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.

Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen. 

www.perrier-jouet.com/en-ww

Tutustu myös muihin samppanjoihin:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!