Perrier-Jouet Grand Brut - elegantti huippusamppanja

Perrier-Jouët Grand Brut

“Elegantti huippusamppanja”

Hinta Alkossa

49,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Nautiskeluviini
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea kullankeltainen

Tuoksu

Raikas, hedelmäinen, kukkainen, jossa briossia ja vaniljaa

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen, hennon paahteinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,00 %
Hintaryhmä:
n. 49 €
Litrahinta:
66,52 €
Alkon tuotekoodi:
907677
EAN:
3113880103819
Sokeripitoisuus:
9,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
20 % Chardonnay, 40 % Pinot Noir, 40 % Pinot Meunier

Samppanjan valmistuksesta

Perrier-Jouët Grand Brut cuvee-samppanja on talon tyylin mukaisesti elegantti, raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen. Tuottaja omistaa 65 ha omia viinitarhoja parhailta samppanjan tuotantoalueilta, joka varmistaa erinomaisen laadun jokaikinen vuosi. Tämä cuvee sisältää Chardonnay rypälettä 20%, Pinot Noir'ia 40% ja Pinot Meunier'ia 40%, lisäksi sekoituksesta noin 15% on reserve viinejä, eli edellisten vuosikertojen laatuviinejä, jotta samppanjan tyyli ja laatu pysyvät samana vuodesta toiseen.

Kun sekoitus eli cuvee on valmis, viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu nyt pulloissa, jonka ansioista viini saa kuplat ja siitä tulee samppanjaa. Käymisen jälkeen samppanjaa kypsytetään vielä kolme vuotta kellarissa ja lopuksi lisätään dosage, eli sokeria noin 10g/l, jotta saadaan samppanjan luontaiset aromit paremmin esille.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Perrien-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera. Myös kevään ja kesän vihanneksia, kuten parsaa ja porkkanaa sisältävät ruoat sopivat mainiosti Grand Brutin kanssa.

Samppanjatalo Perrier-Jouët

Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta. Erityisesti Perrier-Jouët Belle Epoque kuvaa samppanjatalon eleganttia ja silkkistä tyyliä, josta vastaa talon pitkäaikainen kellarimestari Hervé Deschamps.

www.perrier-jouet.com/en-ww

Alko verkkokauppalinkki