Perrier-Jouët Grand Brut

Hinta Alkossa

51,50 €

Rypäle

Väri

Vaaleankeltainen

Tuoksu

Raikas, vihreää omenaa ja persikkaa

Maku

Raikas, aavistus hunajaa ja paahteisuutta sekä ananasta.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Tuottaja: Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
n. 51 €
Litrahinta:
68,67 €
Sokeripitoisuus:
10,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
20 % Chardonnay, 40 % Pinot Noir, 40 % Pinot Meunier

Eleganttia huippusamppanjaa

Perrier-Jouetin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouerin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganttisuutta, keveyttä ja raikkautta sekä laadukkaat Cramantin tarhat. Erityisesti Perrier-Jouët Belle Epoque kuvaaa samppanjatalon eleganttia ja silkkistä tyyliä, josta vastaa talon pitkäaikainen kellarimestari Hervé Deschamps.

Perrier-Jöuët Grand Brut cuvee samppanja on talon tyylin mukaisesti raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen. Valmistuksessa on käytetty 12-14 % reserve-viinejä. Kolmen vuoden kellarikypsytyksen jälkeen Grand Brutiin lisätään makeutus, noin 10 g/l.

Perrien-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera. Myös kevään ja kesän vihanneksia, kuten parsaa ja porkkanaa sisältävät ruoat sopivat mainiosti Grand Brutin kanssa.