Perrier-Jouet Blanc de Blancs Champagne
AC Champagne, Ranska

Perrier-Jouët Blanc de Blancs

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
89,98 €
Ruokasuositukset Aperitiivi Vähärasvainen kala Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Äyriäiset
Rypäle
Chardonnay
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Runsas ja herkullinen, jossa kukkia, akaasiaa, seljanmarjaa ja sitruunaa.
Maku
Kuiva, mineraalinen, raikas ja hedelmäinen. Pehmeä ja pieni kuplainen, täyteläinen mousse. Pitkä, kevyseti paahteinen jälkimaku.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
Champagne Perrier Jouët
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
AC Champagne
SKU
608091
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 8 g/l
Rypäleosuudet
Chardonnay 100%

Perrier-Jouët Blanc de Blancs – kunnianosoitus Chardonnay-rypäleelle

Raikas, eloisa, tyylikäs ja kukkainen Perrier-Jouët Blanc de Blancs on upea kunnianosoitus Chardonnay-rypäleelle, joka on tuottajan laadun ja tyylin perusta. 

Samppanjan valmistus

Perrier-Jouët Blanc de Blancs on talon tyylin mukaisesti elegantti, raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen. Tuottaja omistaa 65 hehtaaria omia viinitarhoja parhailta samppanjan tuotantoalueilta, mikä varmistaa erinomaisen laadun joka vuosi. Samppanjan valmistamiseksi viinintekijä sekoittaa parhaat Chardonnay-rypäleet ja käyttää ne viiniksi. Tämän jälkeen lisätään 15% reserve-viiniä edellisiltä vuosikerroilta, jolla varmistetaan tyylin ja laadun täydellisen johdonmukaisuus. Kun sekoitus on valmis, viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu pulloissa, jolloin viini saa kuplat ja siitä tulee samppanjaa. Käymisen jälkeen viiniä kypsytetään vielä kolme vuotta kellarissa ja lopuksi lisätään dosage, eli sokeria noin 8 g/l, jolla saadaan samppanjan luontaiset aromit paremmin esille. 

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Perrier-Jouët Blanc de Blancs on laadukas ja hienostunut aperitiivi sekä sopii ihan sellaisenaan nautiskeltavaksi. Viini sopii erinomaisesti myös kevyiden kalaruokien, äyriäisten tai kesäisten kasvisten kera sekä cocktail-palojen seuraksi. 

Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8–10 asteiseksi ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista tarjoiltuna. 

Samppanjatalo Perrier-Jouët

Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.

Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.

Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen. 

www.perrier-jouet.com/en-w

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!