PJ Grand Brut
AC Champagne, Ranska

Perrier-Jouët Grand Brut

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
64,99 €
Ruokasuositukset Rasvainen kala Kana, Kalkkuna Nautiskelujuoma Salaatit ja kasvisruoka
Rypäle
Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir
Väri
Vaalea kullankeltainen
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen, kukkainen, jossa briossia ja vaniljaa
Maku
Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, viheromenainen, valkoherukkainen, kevyen yrttinen, hennon paahteinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Ranska
Alue
AC Champagne
Tuottaja
Champagne Perrier Jouët
Saatavuus
Alko Ravintolat
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 12 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Lahjapakkaus
Kyllä
Laatuluokitus
AC Champagne
Litrahinta
66,51 €/l
Alkon tuotekoodi
907677
EAN
3113880103819
SKU
608092
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 9 g/l

Perrier-Jouët Grand Brut - tyylikäs samppanja juhliin

Perrier-Jouët Grand Brut on tyylikäs ja elegantti, hienostuneen paahteinen samppanja, joka on ruokahalua herättelevä aperitiivi, mutta myös juhlava ruokajuoma vaikka läpi aterian.

Samppanja voitti Vuoden Viinit 2024 -kilpailussa kultaa sarjassa Samppanjat ja se on valittu myös Viinilehden Vuoden Samppanja 2023 hopeamitalistiksi, ja Viinilehti luonnehtii sitä tyylikkääksi huippuviiniksi. 

Samppanjan valmistuksesta

Perrier-Jouët Grand Brut cuvée-samppanja on talon tyylin mukaisesti elegantti, raikas, kukkainen ja miellyttävän mineraalinen. Tuottaja omistaa 65 ha omia viinitarhoja parhailta samppanjan tuotantoalueilta, joka varmistaa erinomaisen laadun joka ikinen vuosi. Tämä cuvée sisältää Chardonnay-rypälettä 20%, Pinot Noiria 40% ja Pinot Meunieria 40%, lisäksi sekoituksesta noin 15% on reserve-viinejä, eli edellisten vuosikertojen laatuviinejä, jotta samppanjan tyyli ja laatu pysyvät samana vuodesta toiseen.

Kun sekoitus eli cuvée on valmis, viini pullotetaan ja toinen käyminen tapahtuu nyt pulloissa, jolloin viini saa kuplat. Käymisen jälkeen samppanjaa kypsytetään vielä kolme vuotta kellarissa ja lopuksi lisätään dosage, eli sokeria noin 10g/l, jotta saadaan samppanjan luontaiset aromit paremmin esille.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Perrien-Jouët Grand Brut sopii nautittavaksi kevyiden kalaruokien kuten kampasimpukoiden, ostereiden sekä vaalean lihan kera. Myös kevään ja kesän vihanneksia, kuten parsaa ja porkkanaa sisältävät ruoat sopivat mainiosti Grand Brut'n kanssa.

Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8–10 asteiseksi ja hyvin muotoilluista samppanjalaseista tarjoiltuna.

Myydään kauniissa ekologisessa lahjapakkauksessa
 

Perrier Jouet Grand Brut ekologisessa lahjapakkauksessa

Perrier-Jouët Grand Brut -samppanja on saatavilla Alkosta ekologisessa lahjapakkauksessa. Pakkauksessa yhdistyvät kauneus ja kestävyys, jolloin syntyy syvempi merkitys niin lahjan antajalle kuin lahjan saajalle. 

Pakkaus on valmistettu Ranskassa 100 % luonnonmukaisista kuiduista, eikä pakkauksen printeissä tai liimassa ole käytetty lainkaan mineraaliöljyjä. Pakkaus on täysin kierrätettävää materiaalia ja se painaa 30 % vähemmän kuin tuotteen aiempi lahjapakkaus.

Pakkauksella samppanjatalo haluaa viestiä sen ekologisia arvoja aina viinitarhalta kuluttajalle asti.

Samppanjatalo Perrier-Jouët

Perrier-Jouëtin samppanjatalon synty ulottuu vuoteen 1811, jolloin korkintekijä Pierre-Nicolas-Marie Perrier nai Adèle Jouëtin. 1900-luvun alkuun mennessä talo oli investoinut lukuisiin tarhoihin ja vienti kasvoi Englantiin. Perrier-Jouët -samppanjan laadun ja tyylin takana on runsas Chardonnayn käyttö, joka antaa viinille eleganssia, keveyttä ja raikkautta. Perrier-Jouët oli ensimmäinen samppanjatalo, joka alkoi valmistaa kuivaa "Brut" samppanjaa vuonna 1846.

Perrier-Jouët omistaa 65 hehtaaria erittäin korkealaatuisia, etenkin Chardonnay-rypälettä kasvattavia viinitarhoja Côte de Blancsin alueella Champagnen maakunnassa.

Lokakuussa 2020 champagnelaisesta Sevérine Frersonista tuli perinteikkään Perrier-Jouët’n vasta kahdeksas ja kautta aikojen ensimmäinen naispuolinen kellarimestari. Hän luotsaa taloa nyt uudelle aikakaudelle vahvana visionaan kestävä kehitys ja talon kunnianhimoisten ympäristötavoitteiden saavuttaminen. 

www.perrier-jouet.com

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!