Silk & Spice Red Blend - punaviini Portugalista
Portugali

Silk & Spice Red Blend

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
13,99 €
Ruokasuositukset Grilliruoka Lammas Nauta Nautiskelujuoma Pasta ja pizza Seurustelu Tapas ja antipasti
Rypäle
Alicante Bouschet, Baga, Syrah/Shiraz, Touriga Nacional
Väri
Tumma rubiininpunainen
Tuoksu
Kypsän karhunvatukkainen, luumuinen, mausteinen.
Maku
Täyteläinen, keskitanniininen, mansikkainen, karhunvatukkainen, mustikkainen, mokkainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Tuottaja
Sogrape Vinhos de Portugal
Vuosikerta
2019
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Hintaryhmä
0
Alkon tuotekoodi
934186
EAN
5 601 012 837 636
SKU
606201
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 15 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
40% Touriga Nacional, 30% Alicante Bouschet, 20% Syrah, 10% Baga
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Silk & Spice Red Blend - silkkinen ja mausteinen viini

Portugalilaiset olivat historiallisen silkki- ja maustetien ”The Silk & Spice Route” pioneereja vuonna jo 1498. He toivat reittiä pitkin maistettavaksi uusia makuja, kuten kaneli, pippuri, neilikka ja muskotti. Osa näistä mausteista pääsee eloon tässä punaviinissä, ja juuri siitä tämä viini saa myös nimensä ja kartastoa kuvaavan etikettinsä.

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet Silk & Spice Red Blend -punaviiniin tulevat Dãon, Bairradan ja Lissabonin alueilta. Viiniä on kypsytetty noin kuusi kuukautta amerikkalaisissa tammitynnyreissä ja noin kolme kuukautta pullossa.

Ruokasuositukset ja tarjoilu

Silk & Spice Red Blend sopii liharuokien kumppaniksi, erityisesti paahdetulle ja grillatulle lampaanviululle ja porsaan ribseille. Mausteiset ruuat, kuten curry, sopivat myös tämän intensiivisen viinin pariksi. Viini on myös erinomainen pizzan ja hampurilaisten, tomaattisten pastojen ja lasagnen seurana.

Kesän monipuolinen grilliviini.

Tarjoile viini 15-17-asteisena.

Sogrape Vinhos de Portugal

Viiniliike Sogrape Vinhos de Portugal perustettiin vuonna 1942. Yrityksen perustaminen oli rohkea teko ja todellinen tahdon näyttö, sillä sekä taloudellinen tilanne että poliittinen ilmapiiri olivat vaikeat. Perustajista Fernando van Zeller Guedesilla oli visio valmistaa ja markkinoida portugalilaisia viinejä maailman mittakaavassa. Moni epäili hankkeen onnistumista, mutta Guedesin visioon uskoen, yhtiö loi ensimmäisen viininsä Mateus Rosén. Viini menestyi ja on yhä yksi maailman myydyimmistä viineistä.

Pioneeripäivistään, jolloin yritys osti viinin tynnyreissä Douron pieniltä tuottajilta ja pullotti sen vuokrakellarissa Vila Realissa, Sogrape on kasvanut maailman luokan yritykseksi, jota yhä johtaa sama Guedesin perhe. Nyt jo kolmannessa polvessa. Yhtiö on vuosien varrella menestynyt ja sen omistukseen kuuluvat myös mm. portviinitalot A.A. Ferreira ja Sandeman. Sogrape omistaa tänä päivänä 18 viinitilaa ja 15 viinin tuotantolaitoista mm. Portugalissa, Espanjassa, Argentiinassa, Chilessä ja Uudessa-Seelannissa.

Yritys on vuosien varrella sitoutunut laatuviinien valmistukseen, ja se hyödyntää paitsi modernia tekniikkaa myös vanhoja viininvalmistustraditioita. Yrityksen missiona on tuottaa viinejä, jotka kohtaavat kuluttajan tarpeet ja makumieltymykset, kehittää uusia innovatiivisia tuotteita, jotka ovat laadukkaita ja turvallisia. Paitsi yrityksen viinit, myös viinitalo itse on moneen kertaan kansainvälisesti palkittu. Vuonna 2010 amerikkalainen Wine Enthusiast Magazine palkitsi Sograpen "European Producer of the Year" - palkinnolla ja vuonna 2011 Sogrape Vinhos äänestettiin Vuoden portugalilaiseksi tuottajaksi International Wine and Spirits -kilpailussa, jossa myös yrityksen kyseiseen kilpailuun osallistuneista 29 viinistä 28 voitti palkinnon.

Sograpen laajaan brändisalkkuun kuuluvat mm. Crao Vasco, Callabrigha, Casa Ferreirinha, Sandeman ja Mateus Rose -viinit.

http://eng.sograpevinhos.eu/

Tutustu tuottajaan ja Portugaliin viinimaana:

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!