Hinta Alkossa
13,99 €
Ruokasuositukset Blinit Miedot juustot Vähärasvainen kala Äyriäiset
Rypäle
Alvarinho, Arinto
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Persikkainen, meloninen, vaniljainen, kukkainen.
Maku
Puolikuiva, keskihapokas, persikkainen, meloninen, vaniljainen, kukkainen.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Portugali
Tuottaja
Sogrape Vinhos de Portugal S.A.
Saatavuus
Alkon tilausvalikoima
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Alkon tuotekoodi
921755
EAN
5601012008562
SKU
607224
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Puolikuiva
Sokeripitoisuus 9 g/l

Portugalilaiset olivat historiallisen silkki- ja maustetien ”The Silk & Spice Route” pioneereja jo vuonna 1498. He toivat reittiä pitkin maistettavaksi uusia makuja ja mausteita, kuten kaneli, vanilja, pippuri, neilikka ja muskotti. Osa tästä aromimaailmasta pääsee esiin Silk & Spice White Blend -valkoviinissä, ja juuri siitä se saa nimensä ja kartastoa kuvaavan etikettinsä.

Viininvalmistus

Rypäleet tähän aromikkaaseen valkoviiniin poimittiin Vinho Verden, Bairradan ja Lissabonin viinialueiden tarhoilta. Sadonkorjuun jälkeen rypäleistä hellävaraisesti puristettiin mehu, joka kävi alkoholikäymisen ruostumattomissa terästankeissa tarkoin kontrolloidussa lämpötilassa. Tämän jälkeen viini kypsyi pääosin terästankeissa hedelmäisen ja raikkaan lopputuloksen saavuttamiseksi, mutta osa viinistä lepäsi sen lisäksi myös amerikkalaisissa ja ranskalaisissa tammitynnyreissä noin kolmen kuukauden ajan. Lyhyestä tammitynnyrikypsytyksestä viini saa hienostuneen vaniljaisen arominsa. Upea lopputulos on pääviinintekijä Diogo Sepúlveda ammattitaidon tyylikäs taidonnäyte.

Upean viinin lisäksi saat kylkiäislahjaksi tämän viinipullohankinnan mukana viinipullonavaajan, joka on sidottu pullon kylkeen.

Tuottajasta ja alkuperämaasta

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!