Resepti

Spritz Veneziano

Spritz Veneziano

Spritz Veneziano on ikoninen italialainen aperitiivi, joka yhdistää raikkaan vaalean kuohuviinin, hieman katkeraa Aperolia ja soodavettä kevyeksi, pirteäksi cocktailiksi. Tämä klassikko on helppo valmistaa aloittelijaltakin ja tuo lasiin raikkautta, kuplivaa juhlan tuntua ja houkuttelevaa värikkyyttä. Spritz Veneziano sopii täydellisesti kesäisiin iltoihin, aperitiiviksi ennen illallista tai ystävien kanssa nautittavaksi lasilliseksi kuplivaa iloa.

timer 4 minuuttia

grocery 5 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 12 cl Kuohuviini
  • 4 cl Aperol
  • 4 cl Soodavesi
  • Appelsiinisiivu
  • Jääkuutioita
Spritz Veneziano
Menetelmä

Ainesosat

  • 12 cl Kuohuviini
  • 4 cl Aperol
  • 4 cl Soodavesi
  • Appelsiinisiivu
  • Jääkuutioita

Vaihe 1

Täytä lasi jääkuutioilla ja kaada päälle 4cl Aperolia.

Vaihe 2

Lisää joukkoon 12cl cavaa ja 4cl soodavettä.

Vaihe 3

Sekoita juomat hyvin keskenään.

Vaihe 4

Koristele drinkki appelsiiniviipaleilla.

Vaihe 1

Täytä lasi jääkuutioilla ja kaada päälle 4cl Aperolia.

Vaihe 2

Lisää joukkoon 12cl cavaa ja 4cl soodavettä.

Vaihe 3

Sekoita juomat hyvin keskenään.

Vaihe 4

Koristele drinkki appelsiiniviipaleilla.

Spritz Veneziano on kevyt, raikas ja visuaalisesti kaunis juoma. Aperolin hieman katkera maku tasapainottuu vaalean kuohuviinin pehmeän aromin ja soodaveden raikkauden kanssa, mikä tekee juomasta helposti lähestyttävän ja juhlavan samanaikaisesti.

Vinkki!

Spritzin voi valmistaa myös “valmiiksi” useampaan lasiin ennen tarjoilua, mutta viimeiset kuplat ja koriste kannattaa lisätä juuri ennen tarjoilua.