Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc -valkoviini.
Marlborough, Uusi-Seelanti

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc

Lisää suosikkeihin

Ruokasuositukset Blinit Miedot juustot Rasvainen kala Äyriäiset
Rypäle
Sauvignon Blanc
Väri
Vaaleankeltainen
Tuoksu
Yrttinen, sitruksinen, mineraalinen, makean hunajainen ja paahteinen.
Maku
Kuiva, yrttinen, sitruksinen, trooppisen hedelmäinen, kermainen suuntuntuma, pitkä ja pehmeä jälkimaku.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Uusi-Seelanti
Alue
Marlborough
Tuottaja
Stoneleigh Vineyards
Vuosikerta
2021
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
SKU
607221
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 5,5 g/l
Rypäleosuudet
Sauvignon Blanc
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Viinin valmistus

Stoneleigh'n viinitila sijaitsee Rapaurassa Marlboroughin alueella. Tilan nimi on viinitilan kivikkoisen, kuivan maaperän inspiroima. Pikkukivet varastoivat auringon lämmön ja päästävät sadeveden lävitseen tarjoten viiniköynnöksille täydelliset kasvuolosuhteet. Tämä ainutlaatuinen kasvualusta yhdistettynä viininviljelyn kannalta suotuisaan suhteellisen viileään ilmastoon on suurin salaisuus Stoneleighin persoonallisten, aromikkaiden ja raikkaiden viinien takana.

Sauvignon Blanc -rypäleet poimittiin 15-36 vuotta vanhoista viiniköynnöksistä Stoneleigh- ja Kaituna -nimisiltä viinitarhoilta.

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc on villikäymismenetelmällä tuotettu viini. Viinin villikäyminen tarkoittaa sitä, että viinintuottaja poistaa suurimman osan viininvalmistukseen liittyvistä keinotekoisista prosesseista, ja antaa luonnon itsensä hoitaa käymisprosessin mahdollisimman pitkälle. Viinin käyminen tapahtuu viinissä luonnollisesti esiintyvien bakteerien ja hiivojen avulla. Viinintekijä osallistuu käymisprosessiin mahdollisimman vähän, mutta sitä kuitenkin huolellisesti tarkkaillen. Käymisprosessi kestää noin 30 vuorokautta.

Käymisprosessin jälkeen viiniä kypsytettiin terästankeissa, mutta pieni osa lepäsi hetken myös vanhoissa ranskalaisissa tammitynnyreissä. Tammitynnyrikypsytys vaikutti positiivisesti viinin rakenteeseen.

Tämä raikas valkoviini on parhaimmillaan nuorena nautittuna, mutta oikein varastoituna kehittyy optimaalisesti muutaman vuoden ajan. 

Stoneleigh Wild Valley Sauvignon Blanc on  monipuolinen ruokaviini. Täydellinen pari se on esimerkiksi yrteillä, parmesan-juustolla ja sitruunalla maustetun lohen kanssa. Sopii myös erinomaisesti pehmeille juustoille, kuten vuohenjuusto.


 

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!