Lisätietoja
Maa |
Italia
|
Alue |
Veneto, Verona
|
Tuottaja |
Premium Wine Selection
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 13,5 % |
Pakkaustyyppi |
Lasipullo
|
Laatuluokitus |
DOC
|
SKU |
606240
|
Sokeripitoisuus | 7 g/l |
Täyteläisyysaste |
Täyteläinen
|
Rypäleosuudet |
72% Corvina, 20% Corvinone, 8% Rondinella
|
Valpolicella Superiore Ripasso Silvano Piacentini
Valpolicella Superiore Ripasso Silvano Piacentini on tasapainoinen ja tyylikäs italialainen punaviini, jossa on pehmeän pyöreä tanniinisuus.
Viinin valmistus
Sadonkorjuu tapahtui syys-lokakuun vaihteessa. Ensimmäinen kuorikäyminen tapahtui lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen viiniä käytettiin perinteisen "Ripasso" -menetelmän mukaisesti Amaronen rypälepuristusjätteen kanssa 12-15 päivän ajan. Tämän toisen käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin slaavilaisissa tammitynnyreissä noin 15 kuukauden ajan.
Premium Wine Selection
Premium Wine Selectionin omistaja, Silvano Piacentini, on Veronan ensimmäinen sommelier ja Vinitaly -messutapahtuman perustaja. Vuonna 2000 hän perusti poikiensa Luigin ja Luisan kanssa vientiin, tuontiin, tuotantoon ja jakeluun keskittyvän Premium Wine Selection -yrityksen.
Silvano ja Luigi Piacentini sekä enologit Armando Vasco ja Giorgio Barbero yhdessä valitsevat ja kehittävät viinejä Italian eri viinialueilta. Tavoitteena on tarjota laadukkaita ja arvostettuja viinejä kilpailukykyiseen hintaan. Nämä herrat tekevät yhteistyötä viininvalmistuksen eri vaiheisiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa ja seuraavat prosessia aina viljelystä, rypäleen valinnasta ja sadonkorjuusta viinin varastointiin ja pullotukseen. Huolellinen laadunvalvonta takaa viinin erinomaisen maun ja laadun. Näin teknologia yhdistyy sukupolvien kokemukseen viininvalmistuksessa.