Rypäle
Corvina, Rondinella
Väri
Syvän purppuranpunainen
Tuoksu
Punamarjainen, kirsikkainen ja sitruunamelissainen
Maku
Täyteläinen, tasapainoinen, makean hedelmäinen, vaniljainen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Veneto, Verona
Tuottaja
Premium Wine Selection
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13,5 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOC
SKU
606240
Sokeripitoisuus 7 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Rypäleosuudet
72% Corvina, 20% Corvinone, 8% Rondinella

Valpolicella Superiore Ripasso Silvano Piacentini

Valpolicella Superiore Ripasso Silvano Piacentini on tasapainoinen ja tyylikäs italialainen punaviini, jossa on pehmeän pyöreä tanniinisuus.

Viinin valmistus

Sadonkorjuu tapahtui syys-lokakuun vaihteessa. Ensimmäinen kuorikäyminen tapahtui lämpökontrolloiduissa terästankeissa, jonka jälkeen viiniä käytettiin perinteisen "Ripasso" -menetelmän mukaisesti Amaronen rypälepuristusjätteen kanssa 12-15 päivän ajan. Tämän toisen käymisen jälkeen viiniä kypsytettiin slaavilaisissa tammitynnyreissä noin 15 kuukauden ajan.

Premium Wine Selection

Premium Wine Selectionin omistaja, Silvano Piacentini, on Veronan ensimmäinen sommelier ja Vinitaly -messutapahtuman perustaja. Vuonna 2000 hän perusti poikiensa Luigin ja Luisan kanssa vientiin, tuontiin, tuotantoon ja jakeluun keskittyvän Premium Wine Selection -yrityksen.

Silvano ja Luigi Piacentini sekä enologit Armando Vasco ja Giorgio Barbero yhdessä valitsevat ja kehittävät viinejä Italian eri viinialueilta. Tavoitteena on tarjota laadukkaita ja arvostettuja viinejä kilpailukykyiseen hintaan. Nämä herrat tekevät yhteistyötä viininvalmistuksen eri vaiheisiin erikoistuneiden asiantuntijoiden kanssa ja seuraavat prosessia aina viljelystä, rypäleen valinnasta ja sadonkorjuusta viinin varastointiin ja pullotukseen. Huolellinen laadunvalvonta takaa viinin erinomaisen maun ja laadun. Näin teknologia yhdistyy sukupolvien kokemukseen viininvalmistuksessa.

Alkuperä

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!