Herkullinen kantarellipiirakka maistuu syksyn illanistujaisissa. Tämä piirakka valmistuu myös todella nopeasti ja vaivattomasti. Tällä ohjeella kantarellipiirakkaa tulee noin 8 annosta.
Näitä tarvitset kantarellipiirakkaan
Pohja | |
3.5 dl | Vehnäjauhoja |
3/4 dl | Kaurahiutaleita |
1 tl | Leivinjauhetta |
1/4 tl | Suolaa |
1 1/4 dl | Rypsiöljyä |
n. 1/2 dl | Kylmää vettä |
Täyte | |
n. 1 l | Kantarelleja |
1 | Sipuli kuutioituna |
2 rkl | Voita |
1/2 tl | Suolaa |
2 dl | Ruokakermaa |
3 | Kananmunaa |
3/4 dl | Juustoraastetta |
Muutama rouhaisu mustapippuria myllystä |
Ohje kantarellipiirakan tekoon
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
- Sekoita vehnäjauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola keskenään.
- Lisää öljy ja sekoita.
- Kaada joukkoon vesi ja sekoita nopeasti taikinaksi.
- Taputtele taikina noin 26 cm halkaisijaltaan olevan piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Käytä jauhoja apuna tarvittaessa.
- Paista uunin alimmalla tasolla noin 12 minuuttia.
- Puhdista kantarellit ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi.
- Kuullota sipulikuutiot voissa pannulla. Lisää sienet ja hauduta, kunnes sienistä irtoava neste on lähes kokonaan haihtunut. Mausta suolalla.
- Sekoita ruokakerma, kananmunat, juustoraaste ja mustapippuri kulhossa.
- Levitä sieniseos pohjan päälle.
- Kaada päälle kermaseos.
- Paista piirakkaa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia, kunnes pinta on hyytynyt ja saanut kauniin kullanruskean värin.