Azpilicueta Crianza
Azpilicueta Crianza
Azpilicueta-viinitilan tarina alkoi vuonna 1881, kun Félix Azpilicueta seurasi vaistoaan ja elvytti perheensä viinitarhan Fuenmayorissa, Rioja Altassa. Vuosien varrella tämä pieni unelma kasvoi arvostetuksi viinitilaksi, joka tunnetaan nykyään laajalti Espanjan Riojan alueen pioneerinä.
Kuvaus
water_drop Hedelmäinen
oxygen_saturation Hedelmäinen, tamminen
Kuvaus
Tämä hedelmäinen ja helposti lähestyttävä punaviini hurmaa intensiivisellä tuoksullaan ja silkkisellä maullaan. Monipuolinen ja tammen tuomaa runsautta sisältävä viini on helposti juotava ja sopii tarjoiltavaksi joko hieman viilennettynä (13°C) tai huoneenlämpöisenä (noin 15°C).
Ruokasuositus
- Naposteltavat: Oliivit, täytetyt punaiset paprikat, nuori kova juusto, patatas bravas.
- Pääruoat: Erinomainen yhdistelmä grillattujen vihannesten kanssa hienostuneen rakenteensa ansiosta. Sopii myös hyvin spaghetti napolitanan, frittatan, paistetun tofun tai paahdetun kanan kanssa.
- Kastikkeet: Sopii erinomaisesti tomaattikastikkeen ja paprikapohjaisten kastikkeiden kanssa.
Viinitilan historiaa: Azpilicueta
Azpilicueta-viinitilan tarina alkoi vuonna 1881, kun Félix Azpilicueta seurasi vaistoaan ja elvytti perheensä viinitarhan Fuenmayorissa, Rioja Altassa. Vuosien varrella tämä pieni unelma kasvoi arvostetuksi viinitilaksi, joka tunnetaan nykyään laajalti Espanjan Riojan alueen pioneerinä.
Félix perusti Bodegas El Romeralin ja keskittyi viinien tuotantoon ja vientiin, erityisesti Ranskaan. Hän kehitti myös innovaatioita, kuten lasitiilillä vuoratut säiliöt ja keskitetyn ohjauspaneelin, joka mahdollisti koko viinitilan hallinnan yhdestä paikasta.
Azpilicueta-viinitila jatkaa perinteisten viinilajikkeiden, kuten Tempranillon, Gracianon ja Mazuelon, viljelyä.
Prosentti | 13.5% |
Maa | Espanja |
Alue | Rioja |
Tuote | Punaviini |
Tuottaja | Pernod Ricard Winemakers Spain |