G.H.Mumm Cordon Rouge Brut
G.H.Mumm Cordon Rouge Brut
G.H.Mumm on yksi maailman tunnetuimmista samppanjataloista, ja G.H.Mumm Cordon Rouge Brut on samppanjatalon tunnetuin samppanja. Tämä samppanja sopii juhlien maljajuomaksi, mutta on myös erinomainen ruokajuoma.
Kuvaus
water_drop Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, omenainen, aprikoosinen, tasapainoinen, raikas
oxygen_saturation Raikas, hedelmäinen, omenainen, sitruunainen, persikkainen, paahteinen
Kuvaus
G.H.Mumm Cordon Rouge – yksi maailman parhaista samppanjoista
G.H.Mumm on yksi maailman tunnetuimmista samppanjataloista, ja G.H.Mumm Cordon Rouge Brut on samppanjatalon tunnetuin samppanja. Tämä samppanja sopii juhlien maljajuomaksi, mutta on myös erinomainen ruokajuoma.
Mumm-samppanjan valmistus
G.H.Mumm-samppanjatalon tunnetuin samppanja on kautta aikojen ollut G.H.Mumm Cordon Rouge Brut. Siinä maistuu pitkä kypsytysprosessi ja Champagnen alueen mineraalisen maaperän vaikutus. Pinot Noir (40 %) on G.H. Mumm Cordon Rouge Brut -samppanjan päärypälelajike. Se määrittää samppanjan luonteen, antaen juomalle voimaa ja rakennetta. Tämän vastapainoksi Chardonnay (30 %) tuo raikkautta ja eleganssia. Näiden vastaparien tasoittamiseksi lisätään vielä 25 % Pinot Meunier -rypäleestä käytettyä viiniä, joka antaa seokselle hedelmäisyyttä ja pehmeyttä. Valmiiseen viiniin lisätään vanhempia reserve-viinejä n. 25-30 % kokonaismäärästä. Näin saadaan samppanjasta tasapainoinen ja monipuolinen, sekä tasalaatuinen vuosi vuodelta. Sekoituksen jälkeen viinin annetaan kypsyä pullossa 30 kuukauden ajan ennen myyntiinlaskua.
G.H.Mumm Cordon Rouge Brut on vuosikerraton samppanja, joka on sekoitus 77 eri viinistä tarhoilta, näistä 7 on Grand Cru -luokiteltuja. Samppanjan valmistuksessa erityisen tärkeää on sekoittaminen. Jokaisen tarhan viinit kerätään erikseen ja käytetään erillisesti viineiksi, joista kellarimestari sekoittaa lopullisen viinin ennen toista käymistä pullossa. Kellarimestari tiimeineen maistaa vuodessa yli 2000 viiniä löytääkseen parhaat ja talon tyylille sopivimmat sekoitukset.
Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu
G.H.Mumm Cordon Rouge Brut on monipuolinen ruokajuoma ja se sopii erityisen hyvin mm. kala- ja äyriäisruokien sekä sushin kanssa. Runsas hapokkuus taittaa hyvin myös kermaisia kastikkeita tai voissa paistettuja blinejä. Samppanja on luonnollisesti myös hieno maljajuoma niin pieniin kuin suurempiinkin juhliin.
Samppanja on parhaimmillaan viilennettynä 8-10 asteiseksi.
Prosentti | 12% |
Maa | Ranska |
Alue | AC Champagne |
Tuote | Samppanja Kuohuviini ja samppanja |
Rypäleet | Chardonnay, Pinot Meunier, Pinot Noir |
Tuottaja | G.H. Mumm |
Varasto | Alko, Ravintolat |
Artikkelin numero | 608011 |
EAN-numero | 3043700103814 |