Resepti
Alkoholiton Bellintea

grocery 8 ainesosat
person Edistynyt
Ainesosat
- 40 ml Tee-persikkapyre*
- 120 ml Alkoholiton Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviini
- Sitruuna, eteeristä öljyä tai persikkalohko
- Tee-persikkapyreeseen:
- Säilykepersikoita
- Kylmäuutettua Keisarin Morsian -teetä
- Sokerisiirappia tai säilykepersikoiden siirappinen mehu

Menetelmä
Ainesosat
- 40 ml Tee-persikkapyre*
- 120 ml Alkoholiton Gran Campo Viejo Sparkling 0 % -kuohuviini
- Sitruuna, eteeristä öljyä tai persikkalohko
- Tee-persikkapyreeseen:
- Säilykepersikoita
- Kylmäuutettua Keisarin Morsian -teetä
- Sokerisiirappia tai säilykepersikoiden siirappinen mehu
Vaihe 1
Aloita jo edellisenä päivänä valmistamalla kylmäuutettu Keisarin Morsian tee: mittaa yksi ruokalusikallinen Keisarin Morsian Teetä per 100 ml vettä suljettavaan astiaan. Anna teen uuttua jääkaapissa yön yli. Siivilöi tee huolella.
Vaihe 2
Valmista tee-persikkapyree: mittaa blenderiin neljä säilykepersikan puolikasta, 1 dl kylmäuutettua teetä ja 0,5 dl sokerisiirapia tai säilykepersikoiden siirappia. Sekoita puolilla tehoilla tasaiseksi pyreeksi.
Vaihe 3
Viilennä kaikki raaka-aineet ennen tarjoilua.
Vaihe 4
Mittaa pyre ja noin puolet tarvittavasta alkoholittomasta kuohuviinistä hämmennyslasiin tai muuhun astiaan.
Vaihe 5
Lisää jäät ja hämmennä hennosti, jotta raaka-aineet sekoittuvat, viilenevät ja kovimmat kuohut rauhoittuvat.
Vaihe 6
Siivilöi tarjoilulasiin ja kaada päälle loputkin kuohuviinistä.
Vaihe 7
Koriste ei ole tarpeellinen, mutta päälle voi puristaa sitruunanmehua, eteerisiä öljyjä tai leikata lohkon persikkaa. Resepti ja kuva: @kotibaari, Mika Koivula
Vaihe 1
Aloita jo edellisenä päivänä valmistamalla kylmäuutettu Keisarin Morsian tee: mittaa yksi ruokalusikallinen Keisarin Morsian Teetä per 100 ml vettä suljettavaan astiaan. Anna teen uuttua jääkaapissa yön yli. Siivilöi tee huolella.
Vaihe 2
Valmista tee-persikkapyree: mittaa blenderiin neljä säilykepersikan puolikasta, 1 dl kylmäuutettua teetä ja 0,5 dl sokerisiirapia tai säilykepersikoiden siirappia. Sekoita puolilla tehoilla tasaiseksi pyreeksi.
Vaihe 3
Viilennä kaikki raaka-aineet ennen tarjoilua.
Vaihe 4
Mittaa pyre ja noin puolet tarvittavasta alkoholittomasta kuohuviinistä hämmennyslasiin tai muuhun astiaan.
Vaihe 5
Lisää jäät ja hämmennä hennosti, jotta raaka-aineet sekoittuvat, viilenevät ja kovimmat kuohut rauhoittuvat.
Vaihe 6
Siivilöi tarjoilulasiin ja kaada päälle loputkin kuohuviinistä.
Vaihe 7
Koriste ei ole tarpeellinen, mutta päälle voi puristaa sitruunanmehua, eteerisiä öljyjä tai leikata lohkon persikkaa. Resepti ja kuva: @kotibaari, Mika Koivula