Resepti
Mimosa

Mimosa on raikas ja helppo juoma, joka sopii niin brunssille kuin kevyeen juhlaseurueeseen. Kuplivan kuohuviinin ja makean appelsiinimehun yhdistelmä tekee tästä klassikosta piristävän ja tyylikkään cocktailin,
timer 2 minuuttia
grocery 4 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 125 ml Kuohuviini
- 35 ml Appelsiinimehu
- Appelsiinin siivuja
- Jäitä

Menetelmä
Ainesosat
- 125 ml Kuohuviini
- 35 ml Appelsiinimehu
- Appelsiinin siivuja
- Jäitä
Vaihe 1
Täytä lasi jäillä.
Vaihe 2
Lisää kuohuviini ja appelsiinimehu.
Vaihe 3
Sekoita kevyesti.
Vaihe 4
Koristele drinkki appelsiinin siivuilla.
Vaihe 1
Täytä lasi jäillä.
Vaihe 2
Lisää kuohuviini ja appelsiinimehu.
Vaihe 3
Sekoita kevyesti.
Vaihe 4
Koristele drinkki appelsiinin siivuilla.
Historia ja alkuperä
Mimosan syntyhistoria sijoittuu 1920-luvun Lontooseen, vaikka tarkkaa alkuperää ei tiedetä. Juoma yhdistettiin ensimmäisen kerran kuohuviiniin ja appelsiinimehuun, ja sen nimi “Mimosa” viittaa keltaiseen kukkaan, joka muistuttaa drinkin raikasta väriä. Mimosasta tuli nopeasti suosittu brunssidrinkki, koska se oli kevyempi vaihtoehto perinteisille cocktailille ja helposti nautittava useamman juoman kerrallaan.
Kupliva ja sitruksinen maku tekee mimosahetkistä juhlallisen, mutta samalla rentouttavan. Sen suosio on säilynyt vuosikymmenien ajan, ja se on edelleen ikoninen brunssidrinkki ympäri maailman.
Vinkki!
Juoman kuplat säilyvät parhaiten, kun sekä kuohuviini että appelsiinimehu ovat hyvin kylmiä, ja jäät lisätään lasiin vasta juuri ennen tarjoilua.