Resepti

Cuba Libre – Rommikola

Cuba Libre – Rommikola

Tämä raikas klassikkodrinkki on täydellinen sekoitus historiaa, makua ja yksinkertaisuutta.Cuba Libre on säilyttänyt suosionsa jo sadan vuoden ajan, koska sen raaka-aineet ovat saatavilla ympäri maailmaa. Sen valmistaminen on yksinkertaista ja maultaan drinkki on yhdistelmä mausteisuutta ja kuplivaa raikkautta.

grocery 4 ainesosat

person Aloittelija

Ainesosat

  • 5cl kuubalaista rommia
  • 10cl Coca-Cola
  • Limeviipale
  • Jäitä
Cuba Libre – Rommikola
Menetelmä

Ainesosat

  • 5cl kuubalaista rommia
  • 10cl Coca-Cola
  • Limeviipale
  • Jäitä

Vaihe 1

Mittaa rommi tarjoilulasiin.

Vaihe 2

Purista limelohkon mehu rommin sekaan.

Vaihe 3

Täytä lasi jäillä.

Vaihe 4

Lisää Coca-Cola ja sekoita kevyesti.

Vaihe 5

Koristele limesiivulla.

Vaihe 1

Mittaa rommi tarjoilulasiin.

Vaihe 2

Purista limelohkon mehu rommin sekaan.

Vaihe 3

Täytä lasi jäillä.

Vaihe 4

Lisää Coca-Cola ja sekoita kevyesti.

Vaihe 5

Koristele limesiivulla.

Historia

Cuba Libren tarina juontaa juurensa Kuuban itsenäistymisen aikoihin 1900-luvun alkupuolelle. Amerikkalaiset sotilaat sekoittivat rommia, Coca-Colaa ja limeä, kohottaen maljan tovereiden kanssa huudahtaen: “Por Cuba Libre!” eli “Vapaalle Kuuballe!”.

Millainen rommi?

Nimensä mukaisesti Kuubasta kotoisin olevaan Cuba Libreen kannattaa valita kuubalainen rommi. Kolmevuotias vaalea rommi on perinteinen pari cola-juomalle, ja se tuo drinkkiin raikasta keveyttä. Cuba Libren voi valmistaa halutessaan myös tummasta rommista, esimerkiksi seitsemänvuotiaasta kuubalaisesta, jolloin maku on täyteläisempi ja tammisempi.

Millainen lasi?

Cuba Libre tarjoillaan highball- tai collins-lasista. Lasin vetoisuuden olisi hyvä olla vähintään 2,5 desilitraa.

Vinkki!

Jos haluat vahvemman limen maun, murskaa limelohko lasin pohjalle ennen rommin lisäämistä. Näin vapautat limen kuoresta eteerisiä öljyjä, jotka tuovat juomaan lisäaromia.