Resepti
Irish Coffee
Irish Coffee on kenties tunnetuin alkoholia sisältävistä kahvidrinkeistä, ja hyvästä syystä. Tämä kuuma ja kermainen klassikko valmistetaan aina laadukkaasta irlantilaisesta viskistä, joka antaa drinkille ensiluokkaisen, pehmeän ja tasapainoisen maun.
grocery 5 ainesosat
person Aloittelija
Ainesosat
- 4 cl Irlantilainen viski
- Kuumaa kahvia
- Tummaa sokeria
- Kevyesti vatkattua kermaa
- Vaniljatanko
Menetelmä
Ainesosat
- 4 cl Irlantilainen viski
- Kuumaa kahvia
- Tummaa sokeria
- Kevyesti vatkattua kermaa
- Vaniljatanko
Vaihe 1
Kaada lasiin kuumaa vettä ja anna sen seistä hetki, jotta lasi lämpenee. Kaada vesi pois.
Vaihe 2
Kaada lämmitettyyn lasiin 4 cl irlantilaista viskiä.
Vaihe 3
Kaada lasiin kuumaa, juuri keitettyä kahvia, jättäen tilaa kermalle, ja lisää 1-2 teelusikallista fariinisokeria. Sekoita, kunnes sokeri liukenee
Vaihe 4
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lusikoi kevyesti vatkattu kuohukerma varovasti kahvin päälle.
Vaihe 5
Koristele vaniljatangolla.
Vaihe 1
Kaada lasiin kuumaa vettä ja anna sen seistä hetki, jotta lasi lämpenee. Kaada vesi pois.
Vaihe 2
Kaada lämmitettyyn lasiin 4 cl irlantilaista viskiä.
Vaihe 3
Kaada lasiin kuumaa, juuri keitettyä kahvia, jättäen tilaa kermalle, ja lisää 1-2 teelusikallista fariinisokeria. Sekoita, kunnes sokeri liukenee
Vaihe 4
Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja lusikoi kevyesti vatkattu kuohukerma varovasti kahvin päälle.
Vaihe 5
Koristele vaniljatangolla.
Historia
Irish Coffee sai alkunsa vuonna 1942, kun New Yorkiin matkalla ollut lentokone joutui palaamaan talvimyrskyn vuoksi irlantilaiselle Foynesin lentotukiasemalle. Kylmissään olleet matkustajat kaipasivat lämmikettä, ja lentotukiaseman ravintolan kokki Joe Sheridan päätti tarjota heille jotain erityistä. Hän sekoitti drinkit kuumaa kahvia, irlantilaista viskiä ja sokeria, ja kerrosti juoman pinnalle kevyesti vatkattua kermaa. Hämmästyneille matkustajille Sheridan totesi kyseessä olevan Irish Coffee.
Millainen viski?
Irish Coffee valmistetaan nimenomaan irlantilaisesta viskistä, kuten nimestäkin voi päätellä. Kolmeen kertaan tislatut irlantilaiset viskit ovat maultaan hedelmäisiä, eikä niissä ole skotlantilaisille viskeille usein tyypillistä savuisuutta. Irish Coffeeen kannattaa valita hedelmäinen ja pehmeä irlantilainen viski, jonka maku sopii hyvin yhteen kahvin kanssa.
Millainen lasi?
Paras lasi Irish Coffeelle on jalallinen, pikarimallinen lasi eli goblet. Tämä lasityyppi auttaa juomaa säilyttämään lämpönsä paremmin ja korostaa juoman eleganttia ulkonäköä. Myös mukimallinen, korvallinen lasi toimii, mutta jalallinen versio on suositeltavampi. Lasin vetoisuus olisi hyvä olla noin 2,5 dl, sillä tätä suuremmassa lasissa drinkin kerrokset sekoittuvat herkemmin juodessa, koska lasia täytyy kallistaa enemmän.
Vinkki!
Parhaan Irish Coffeen saat aikaan vasta keitetystä, vahvasta kahvista. Voit käyttää vaaleaa, keskipaahtoista tai tummaa paahtoa, mutta tasapainoisen maun saavuttamiseksi keskipaahtoinen kahvi on varma valinta. Irish Coffeen kahvin tulee olla tasapainossa juoman muiden makujen kanssa. Vaaleapaahtoinen kahvi tuo esiin hienovaraisempia aromeja, kun taas tumma paahto lisää juomaan syvyyttä. Keskipaahtoinen kahvi on täydellinen kompromissi, joka täydentää irlantilaisen viskin pehmeää ja tasapainoista makua. Parhaan tuloksen saavuttamiseksi käytä tummaa sokeria, kuten fariinisokeria. Sen koostumus liukenee kuumaan kahviin helposti ja tuo juomaan syvyyttä ja täyteläisyyttä. Tumma sokeri korostaa viskin ja kahvin makuja, luoden täydellisen harmonian. Kuohukerma on paras valinta Irish Coffeeseen. Se vaahtoutuu vispikermaa nopeammin ja muodostaa kevyemmän vaahdon. Jos haluat maidottoman vaihtoehdon, kauravispi toimii erinomaisesti.
Jos teet Irish Coffeeta isommalle porukalle, voit nopeuttaa prosessia valmistamalla fariinisokerista siirapin. Yhdistä 2 osaa fariinisokeria ja 1 osa kiehuvaa vettä ja sekoita, kunnes sokeri sulaa. Käytä sokerisiirappia 1,5 cl yhteen juomaan.