Resepti
Mansikka-daiquiri

Mansikka-daiquiri on vastustamattoman herkullinen ja virkistävä cocktail, joka maistuu hurmaavalta kesältä. Tämä klassinen resepti tuo yhteen makeat mansikat, kirpeän limen ja laadukkaan rommin. Olitpa sitten järjestämässä kesäjuhlia tai viettämässä rennosti iltaa, mansikka-daiquiri on aina varma valinta, jolla hurmaat vieraan kuin vieraan makunystyrät.
grocery 9 ainesosat
person Keskitaso
Ainesosat
- 6 cl Vaalea kuubalainen rommi
- 3 cl Tuorepuristettua limemehua
- 3 cl Sokerisiirappia
- 4 cl Mansikkapyreetä
- Limeviipale
- Jääpaloja
- 300 g tuoreita mansikoita
- 1 dl vettä
- 200 g sokeria

Menetelmä
Ainesosat
- 6 cl Vaalea kuubalainen rommi
- 3 cl Tuorepuristettua limemehua
- 3 cl Sokerisiirappia
- 4 cl Mansikkapyreetä
- Limeviipale
- Jääpaloja
- 300 g tuoreita mansikoita
- 1 dl vettä
- 200 g sokeria
Vaihe 1
Laita cocktail-lasi jääkaappiin kylmenemään.
Vaihe 2
Yhdistä mansikkapyreen ainesosat ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
Vaihe 3
Yhdistä kaikki ainesosat shakerissä.
Vaihe 4
Lisää jäitä ja ravista hyvin.
Vaihe 5
Siivilöi cocktail-lasiin.
Vaihe 6
Koristele limeviipaleella.
Vaihe 1
Laita cocktail-lasi jääkaappiin kylmenemään.
Vaihe 2
Yhdistä mansikkapyreen ainesosat ja soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella.
Vaihe 3
Yhdistä kaikki ainesosat shakerissä.
Vaihe 4
Lisää jäitä ja ravista hyvin.
Vaihe 5
Siivilöi cocktail-lasiin.
Vaihe 6
Koristele limeviipaleella.
Kuubalainen klassikko – mansikka-daiquirin historia
Mansikka-daiquiri on makea ja virkistävä cocktail, jonka sanotaan olevan peräisin 1800-luvun Kuubasta. Nimi “daiquiri” viittaa rantaan ja kaivokseen lähellä Santiago de Cuban kaupunkia, jossa cocktailin sanotaan saaneen alkunsa. Alkuperäinen daiquiri valmistetaan rommista, limemehusta ja sokerista, mutta daiquirin suosion kasvaessa kokeiltiin myös muita versioita, kuten drinkin mansikkaversiota. Mansikka-daiquirista tuli suuri menestys 1940-luvulla Yhdysvalloissa, ja siitä on sittemmin tullut yksi maailman suosituimmista cocktaileista
Mikä rommi kannattaa valita mansikka-daiquiriin?
Suosittelemme käyttämään mansikka-daiquiriin vaaleaa rommia. Mansikka-daiquirissa on tärkeää, ettei alkoholi dominoi liikaa drinkin makumaailmaa, joten vaalea rommi toimii siksi parhaiten. Hyvä rommivalinta on esimerkiksi kuubalainen vaalea rommi, jonka makumaailma on lämmin ja kevyen hedelmäinen. Silloin se sopii hyvin kuubalaisiin cocktaileihin ja erityisesti daiquirin hedelmäisiin ja raikkaisiin vivahteisiin.
Mikä lasi sopii mansikka-daiquirille?
Mansikka-daiquiri tarjoillaan yleensä joko cocktail- tai martinilasista, eli voit valita lasin oman makusi mukaan.
Alkoholiton mansikka-daiquiri
Haluaisitko tehdä mansikka-daiquirin ilman alkoholia? Jätä vain rommi pois ja lisää enemmän mansikoita! Näin saat helpon ja herkullisen mocktail-version mansikka-daiquirista, joka maistuu varmasti vaativammallekin mocktailien ystävälle.
Vinkki mansikka-daiquirin tekoon
Kesällä parhaaseen sesonkiaikaan herkullisin mansikka-daiquiri valmistuu tietysti tuoreista mansikoista. Jos kuitenkin valmistat mansikka-daiquireja mansikkasesongin ulkopuolella, myös pakastemansikat toimivat reseptissä hyvin.