Resepti

Penicillin

Penicillin

Penicillin on moderni cocktailklassikko, joka nousi suosioon 2000-luvun alussa New Yorkin salakapakka Milk & Honeyssä. Juoma on oodi inkiväärille, hunajalle ja savuviskille - yhdistelmä, joka tuo mieleen lämpimän, mausteisen ja raikkaan makuelämyksen,

timer 5 minuuttia

grocery 8 ainesosat

person Keskitaso

Ainesosat

  • 4 cl blended viski
  • 2 cl hunaja-inkiväärisiirappi*
  • 2 cl tuorepuristettu sitruunamehu
  • 1 dash savuviski
  • *Hunaja-inkiväärisiirappi:
  • 2 dl vesi
  • 2 dl hunaja
  • 1 pieni inkiväärin pala (pilkottu ja kuorittu)
Penicillin
Menetelmä

Ainesosat

  • 4 cl blended viski
  • 2 cl hunaja-inkiväärisiirappi*
  • 2 cl tuorepuristettu sitruunamehu
  • 1 dash savuviski
  • *Hunaja-inkiväärisiirappi:
  • 2 dl vesi
  • 2 dl hunaja
  • 1 pieni inkiväärin pala (pilkottu ja kuorittu)

Vaihe 1

Lisää shakeriin viski, hunaja-inkiväärisiirappi ja sitruunamehu.

Vaihe 2

Ravista hyvin jäiden kanssa.

Vaihe 3

Kaada jäillä täytettyyn on the rocks -lasiin.

Vaihe 4

Lisää lopuksi dash savuviskiä varovasti lasin pinnalle tuomaan savuisuutta ja aromia.

Vaihe 5

Koristele tuoreella inkiväärillä.

Vaihe 1

Lisää shakeriin viski, hunaja-inkiväärisiirappi ja sitruunamehu.

Vaihe 2

Ravista hyvin jäiden kanssa.

Vaihe 3

Kaada jäillä täytettyyn on the rocks -lasiin.

Vaihe 4

Lisää lopuksi dash savuviskiä varovasti lasin pinnalle tuomaan savuisuutta ja aromia.

Vaihe 5

Koristele tuoreella inkiväärillä.

Penicillin on cocktail, joka on noussut nopeasti modernien klassikkojen joukkoon. Sen juuret löytyvät 2000-luvun alkupuolen New Yorkin kuuluisasta Milk & Honey -salakapakasta, jossa cocktailmestari loi ainutlaatuisen yhdistelmän hunajaa, inkivääriä ja savuviskiä. Tämä juoma muistuttaa Whiskey Sour -tyylistä cocktailia, mutta tuo makumaailmaansa mukaan lämpimän mausteisuuden ja savuisuuden, jotka tekevät siitä ainutlaatuisen kokemuksen.

Penicillin on raikas ja hapokas cocktail, jossa hunajan makeus, sitruunan kirpeys ja inkiväärin voimakas aromi muodostavat täydellisen tasapainon. Savuviskin pieni lisäys tuo juomaan pehmeän, mutta intensiivisen savuisen vivahteen, joka jää mieleen. Tämä cocktail sopii niin viileneviin syysiltoihin kuin tunnelmallisiin juhliin, joissa halutaan tarjoilla jotain erilaista ja persoonallista.

Vinkki!

Hyvälaatuinen viski on avain juoman pehmeyteen ja monimuotoisuuteen. Hunaja-inkiväärisiirappi kannattaa valmistaa itse, sillä se tuo juomaan juuri oikean potkun ja makeuden tasapainon. Savuviskin määrä kannattaa annostella varoen, jotta maku ei peity vaan täydentää kokonaisuutta.