Resepti

Vodka Sour

vodka sour

Vodka Sour on klassinen drinkki, joka yhdistää vodkan pehmeyden sitruunan kirpeyteen ja ripaukseen makeutta. Tämä helposti valmistettava ja tyylikäs drinkki on sopiva valinta niin rentoihin illanistujaisiin kuin juhlaviin tilaisuuksiin. Vodka Sour -drinkin tasapainoinen makuprofiili tekee juomasta monipuolisen ja helposti lähestyttävän cocktailin, joka sopii monenlaiseen makuun. Tutustu Vodka Sour -reseptiin!

grocery 6 ainesosat

person Keskitaso

Ainesosat

  • 4 cl vodkaa
  • 3 cl sitruunamehua (tuorepuristettua)
  • 2 cl sokerisiirappia
  • 1 kananmunan valkuainen (valinnainen, mutta suositeltava)
  • Jäitä
  • Koristeluun: sitruunaviipale tai cocktail-kirsikka
vodka sour
Menetelmä

Ainesosat

  • 4 cl vodkaa
  • 3 cl sitruunamehua (tuorepuristettua)
  • 2 cl sokerisiirappia
  • 1 kananmunan valkuainen (valinnainen, mutta suositeltava)
  • Jäitä
  • Koristeluun: sitruunaviipale tai cocktail-kirsikka

Vaihe 1

Lisää vodka, sitruunamehu, sokerisiirappi ja kananmunan valkuainen (jos haluat käyttää sitä) shakeriin.

Vaihe 2

Sulje shaker tiiviisti ja ravista ilman jäitä (“dry shake”) noin 15-20 sekuntia. Tämä auttaa kananmunan valkuaista vaahtoutumaan kunnolla, jolloin drinkistä tulee silkkisen pehmeä. Jos et käytä kananmunaa, voit ohittaa tämän vaiheen.

Vaihe 3

Lisää shakeriin reilusti jäitä. Sulje shaker ja ravista voimakkaasti noin 15-20 sekuntia, kunnes shaker tuntuu kylmältä.

Vaihe 4

Siivilöi drinkki jäähdytettyyn cocktail-lasiin (esim. coupe-lasi tai sour-lasi). Koristele sitruunaviipaleella tai cocktail-kirsikalla.

Vaihe 1

Lisää vodka, sitruunamehu, sokerisiirappi ja kananmunan valkuainen (jos haluat käyttää sitä) shakeriin.

Vaihe 2

Sulje shaker tiiviisti ja ravista ilman jäitä (“dry shake”) noin 15-20 sekuntia. Tämä auttaa kananmunan valkuaista vaahtoutumaan kunnolla, jolloin drinkistä tulee silkkisen pehmeä. Jos et käytä kananmunaa, voit ohittaa tämän vaiheen.

Vaihe 3

Lisää shakeriin reilusti jäitä. Sulje shaker ja ravista voimakkaasti noin 15-20 sekuntia, kunnes shaker tuntuu kylmältä.

Vaihe 4

Siivilöi drinkki jäähdytettyyn cocktail-lasiin (esim. coupe-lasi tai sour-lasi). Koristele sitruunaviipaleella tai cocktail-kirsikalla.

Vodka Sour -resepti – näin onnistut!

Tämä Vodka Sour -resepti on suunniteltu niin, että aloittelijakin onnistuu. Onnistuneen Vodka Sourin salaisuus piilee laadukkaissa raaka-aineissa ja omaan makuun sopivan vodkan löytämisessä. Kokeile esimerkiksi ruotsalaista talvivehnästä valmistettua vodkaa, joka sopii Vodka Souriin erinomaisesti. Huomaathan, että tuorepuristettu sitruunamehu tekee ihmeitä maulle, joten kannattaa nähdä vaivaa ja puristaa mehu tuoreeltaan. Voit myös leikitellä koristelulla – sitruunankuori, cocktail-kirsikka tai jopa pieni mintunoksa tekevät Vodka Sourista kauniin ja houkuttelevan. 

Vodka Sour historiasta nykyaikaan

Vodka Sour yleistyi 1900-luvun puolivälissä, kun vodka alkoi vallata markkinoita erityisesti Yhdysvalloissa. Vodkan neutraali maku teki Vodka Sour -drinkistä helposti lähestyttävän version niille, jotka eivät pitäneet sour-drinkeissä usein käytettyjen viskin tai rommin voimakkuudesta.  Nykyään Vodka Souriin voidaan lisätä myös makusiirappeja (esim. vadelma, passionhedelmä, inkivääri) tai jopa bitteriä, jotta drinkistä saadaan vivahteikkaampi ja trendikkäämpi versio.

Drinkkivinkkejä Vodka Sourin ystäville

Jos nautit Vodka Sour -drinkistä, voisit pitää myös näistä raikkaista cocktaileista. Esimerkiksi Meksikosta kotoisin oleva drinkkiklassikko Margarita voi maistua Vodka Sourin makumaailmasta pitäville. Myös muut Sour-cocktailit ovat tutustumisen arvoisia. Näistä kokeilla kannattaa esimerkiksi Malibu Stone Souria tai Limone Souria. Jos pidät viskipohjaisista juomista, kannattaa kokeilla myös klassista Whiskey Sour -reseptiämme.