9 Lives Inspiring Riesling -valkoviini
Chile

9 Lives Inspiring Riesling

Lisää suosikkeihin

Hinta Alkossa
10,99 €
Ruokasuositukset Vähärasvainen kala Kana, Kalkkuna Salaatit ja kasvisruoka Seurustelu Äyriäiset
Rypäle
Riesling
Väri
Vaalea oljenkeltainen
Tuoksu
Raikas, hedelmäinen, sitruksinen, kukkainen
Maku
Kuiva, hapokas, kypsän greippinen, keltaluumuinen, viheromenainen, hennon kukkainen, yrttinen
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Chile
Tuottaja
Vina San Pedro
Vuosikerta
2020
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Alko
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
Alkon tuotekoodi
527207
SKU
607197
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Makeusaste
Kuiva, erittäin kuiva
Sokeripitoisuus 2 g/l
Rypäleosuudet
Riesling 100%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard.com

Chileläinen 9 Lives Inspiring Riesling on eloisa ja viehättävä viini, jonka tuoksusta löytyy Rieslingille tyypillisiä aromeja: persikkaa, omenaa, sekä petrolisia ja hunajaisiakin aromeja. Tämä kuiva Riesling (sokeria 2 g/l) on hyvä viini blineille, mutta myös suomalaisille järvikaloille - kuhalle ja ahvenelle.

Kuiva riesling Chilestä

Alkon Vivahteikas ja ryhdikäs -makukategoriaan kuuluvan 9 Lives Inspiring Riesling -valkoviinin tuoksu on raikas, hedelmäinen, sitruksinen ja kukkainen. Rieslingin kuiva ja pirteän hapokas maku seuraa tuoksua ja siitä löydät greippiä, keltaluumua, viheromenaa ja yrttisyyttä. Sokeria valkoviinissä on vain 2 g/l, joten se on hyvä valinta kuivempien riesling-viinien ystäville. 9 Lives Inspiring Riesling kuuluu chileläiseen 9 Lives reserve -laatuviinien sarjaan, josta Alkossa on saatavana myös 9 Lives Reserve Apasionado sekä 9 Lives Delirious Cabernet Sauvignon. 

Viinilehden arvio tästä riesling-viinistä: laadukas ja hyvin tehty viini, valmis juotavaksi, hinta vastaa laatua (2022).

Monipuolinen seurustelu- ja ruokaviini

9 Lives Inspiring Riesling on erinomainen seurusteluviini ja myös monipuolinen ruokaviini. Ryhdikkään hapokkuutensa ansiosta viini viihtyy erityisen hyvin paistettujen kalaruokien sekä äyriäisten, kana- ja kasvisruokien seurassa. Talvella blinikauden tullessa viini on myös mainio valinta blinien ja niiden monipuolisten täytteiden seuraan. 

Tutustu 9 Lives -viinien tarinaan

Unleash your creative side and be inspired with this 9Lives Riesling with intense aromas of peach and floral notes. A fruity mouthfeel and an exceptional freshness, characterized by a perfect balance between acidity and sweetness. Trust your instincts, dare to live 9 Lives.
9liveswine.com

One life is not enough to explore your unknown, dare to live 9 Lives.

Viña San Pedro

Correa Albanon veljesten vuonna 1865 perustama Viña San Pedro on Chilen suurimpia viinintuottajia, joka on tehnyt paljon töitä luodakseen Chilestä vahvan ja monipuolisen viininvalmistajamaan. Yhteensä San Pedrolla on viininviljelysmaata yli 2 500 hehtaaria ja se omistaa yhden maailman suurimmista viinitarhoista, Curicó Valleyn alueella sijaitsevan 1 200 hehtaarin tarhan. Tältä tarhalta tulevat muun muassa Gato Negro -viinit eli ”kissaviinit”.

9 Lives -viinisarjan lisäksi Viña San Pedron viiniperheeseen kuuluvat myös Suomen tunnetuimman viinibrändin Gato Negron viinit, kansainvälisesti palkittu viinisarja Castillo de Molina sekä 1865 Selected Vineyards -viinisarja. Viña San Pedro vie viinejä yli 80 maahan ympäri maailman.

Viinituotantoa vastuullisesti

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian- ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. Talon motto onkin: "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group

 

9 Lives Inspiring Riesling on vastuullisesti tuotettu viini 

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Viña San Pedrolla on oma biokaasulaitos

Viña San Pedro on maailman ensimmäinen viinintuottaja, jolla on oma biokaasulaitos. Se kattaa viinitalon kokonaissähköntarpeen ja tuottaa 60 % koko VSPT Wine Groupin sähköntarpeesta. Biokaasulaitos käyttää raaka-aineena viinintuotannosta jäänyttä biojätettä, joka muutetaan biokaasuksi ja loput rypäleiden biojätteet kuljetetaan viinitarhoille lannoitteeksi. Näin saadaan pienennettyä hiilijalanjälkeä sekä parannettua jätehuoltoa. Alla oleva video kertoo lisää biokaasulaitoksesta.

Viña San Pedro bio gas plant vide

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!