Punaviini ja ruokavinkki juhlakauden juhlahetkiin

Gato Negro 9 Lives Malbec sopii joulun ajan juhlakauteen
21.11.2020

Gato Negro 9 Lives Malbec on vastuullisesti tuotettu, juhlakauteen sopiva punaviini, joka on pakattuna kätevään kolmen litran hanapakkaukseen. Kaunis tummanpuhuva pakkaus kruunaa juhlakattauksen.

Katso alta ruokatoimittaja Mari Moilasen parhaillaan käynnissä olevaan juhlakauteen suunnittelema resepti. Kokonaisuus, joka koostuu naudan ulkofileestä, hasselbackan perunoilla ja konjakkikastikkeella tukee hienosti Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec -viinin aromimaailmaa.

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec | Reilun kaupan laatuviini – sopii myös vegaaneille

Argentiinalainen Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec sopii loppuvuoden juhlakauden viiniksi. Se tunnetaan monikäyttöisenä punaviininä, joten se sopii erilaisten liharuokien ja kasvisruokienkin seuraan. Kaunis tummanpuhuva kolmen litran hanapakkaus tuo tunnelmaa juhlakattaukseen!

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec tulee Andien toiselta puolelta Argentiinan Mendozasta, jonka viinilaaksoissa tuotetaan maailman parhaat Malbec-viinit. Kuten muihinkin Gato Negro 9 Lives -sarjan viineihin, rypäleiksi kelpaavat vain Viña San Pedron parhaiden viinitarhojen rypäleet.

Keskitäyteläinen ja keskitanniininen Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec kuuluu Alkon Mehevä & hilloinen -kategoriaan. Sen maku on kirsikkainen, herukkainen, salmiakkinen ja mausteinen. Mainio pari myös kypsytetyille juustoille. Tätä viiniä voi nauttia vaikka läpi aterian.

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec on Reilun kaupan viini, joka sopii myös vegaaneille.

Hanapakkaus on ympäristöystävällinen valinta ja säilyy avattuna pitkään

Hanapakkausviinissä on paljon hyviä puolia. Hanapakkaus on ympäristöystävällinen valinta, sillä sen hiilijalanjälki on pieni. Tämän lisäksi hanapakkaus on ekologinen, sillä se on kevyt. Kevyemmän materiaalin tuominen valmistusmaasta Suomeen vaatii vähemmän energiaa kuin painavan kuljettaminen. Näin myös päästöjä syntyy vähemmän.

Hanaviinin valinta juhlapöytään on usein kannattavaa, jos ruokailijoita on useampi. Viinin litrahinta on pulloja edullisempi, ja toki viinin kuljettaminen on kevyempää ja kätevämpää. Hanapakkaus myös säilyy avattuna pitkään, ja se säilyy esimerkiksi jääkaapissa säilytettynä noin kuukauden avattuna.

Katso lisää hanapakkausten eduista Puhutaan viinistä -videosarjan jaksosta:

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec

Täyteläinen, tanniininen, herukkainen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen tummasuklainen, hennon mustapippurinen.

NAUDAN ULKOFILEE, HASSELBACKAN PERUNAT JA KONJAKKIKASTIKE

8 hengelle

n. 1 kg naudan ulkofilee
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
3 rkl rypsiöljyä
1 rkl voita
3-4 rosmariininoksaa
2-3 valkosipulinkynttä

Hasselbackan perunat

16 pientä, jauhoista perunaa
100 g voita
2 rkl silputtua rosmariinia
1 tl sormisuolaa

Konjakkikastike

2 dl Demi-glace -kastiketta
2 dl ruokakermaa (esim. sipulilla maustettua)
1 rkl balsamicoviinietikkaa
1 tl hunajaa
1/2 dl konjakkia
paistoliemi vuoasta ja foliosta
mustapippuria myllystä
Lisäksi parsakaalia ja rypsiöljyä paistamiseen.

Tee näin:

  1. Ota filee hyvissä ajoin huoneenlämpöön. Mausta suolalla ja pippurilla. Voit sitoa paistin halutessasi.
  2. Valmista Hasselbackan perunat. Leikkaa perunoihin tiheästi viiltoja hieman yli puolivälin. Laita perunat uunivuokaan. Sulata voi, sekoita joukkoon rosmariini ja suola, valuta seos perunoiden päälle.
  3. Paista naudan filee öljy-voi -seoksessa kauttaaltaan ruskeaksi. Nosta paisti uunivuokaan ja laita paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Paista samalla pannulla muutama rosmariinin oksa ja murskatut valkosipulinkynnet, ja kaada seos fileen päälle.
  4. Laita naudan filee uunin ylätasolle ja perunat omassa astiassaan uunin alaosaan. Kypsennä fileetä 140 asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on 55 astetta. Laita filee folioon 10 minuutiksi. Nosta uunin lämpötila 200 asteeseen, nosta perunat ylätasolle ja kypsennä vielä (koosta riippuen) n. 20 minuutin ajan. Valele voilla muutaman kerran kypsentämisen aikana.
  5. Valmista kastike mittaamalla kaikki ainekset kattilaan ja anna kastikkeen kiehua kasaan n. 15 minuutin ajan. Lisää paistoliemet kastikkeen joukkoon.
  6. Leikkaa parsakaalin nuput ohuiksi siivuiksi ja pikafriteeraa ne rapeiksi runsaassa rypsiöljyssä (1/2 cm pannulla).
  7. Leikkaa naudan fileestä ohuita siivuja ja tarjoa ateria Gato Negro 9 Lives Reserve Cabernet Sauvignon -punaviinin kanssa.

Gato Negro 9 Lives Reserve Malbec

Täyteläinen, tanniininen, herukkainen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, kevyen tummasuklainen, hennon mustapippurinen.

Resepti ja kuvat: Mari Moilanen

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!