Gato Negron löydät nyt ruokakaupoista ja Alkosta

Gato Negron löydät nyt ruokakaupoista ja Alkosta
Kuva: Sari Spåra
03.03.2020

Gato Negro White Blend 5,5 % löytyy ruokakaupoista

Chileläinen matala-alkoholinen laatuviini Gato Negro White Blend 5,5 % on herkullinen ja laatutietoisen kuluttajan tarpeet täyttävä valkoviini.

Kahden rypäleen (Sauvignon Blanc, Chardonnay) Gato Negro White Blend 5,5% on valmistettu valkoviinistä, josta alkoholi on osittain poistettu. Viiniin ei ole lisätty vettä eikä keinotekoisia aromeja. Alkoholin poistamisessa on käytetty ns. “Spinning Cone” -menetelmää, jossa viiniä pyöritetään isossa lingossa. Viinistä erotellaan eri komponentit ja poistetaan ei-halutut osat kuten alkoholi. Lopputuloksena on tasapainoinen ja ryhdikäs matala-alkoholinen 5,5 %:n valkoviini, jossa on sokeria 15 g/l.

Ruokasuositus

Gato Negro White Blend 5,5 % on mainio pari salaatti- ja kasvisruokien seurana, mutta maistuu myös seurustelujuomana. Suositustarjoilulämpötila on 10–12 astetta.

Noutopöytään aito matala-alkoholinen punaviini

Gato Negro Red Blend 5,5 % on valmistettu punaviinistä, josta alkoholi on osittain poistettu. Viiniin ei ole lisätty vettä tai esimerkiksi keinotekoisia aromeja. Sokeria viinissä on 15 g/l.

Keskitäyteläinen ja pehmeä laatuviini on maultaan luonteikas ja alkoholipitoisuudeltaan mieto. Viini on kolmen rypäleen sekoitus, ja siitä löytyy 65 % Cabernet Sauvignonia, 20 % Carmenerea ja 15 % Syrahia. Viinin väri on kauniin rubiininpunainen ja syvässä tuoksussa on mansikkaa, kukkaisuutta, tammea ja vaniljaa.

Ruokasuositus

Gato Negro Red Blend 5,5 % sopii hyvin pihviviiniksi ja muiden liharuokien kumppaniksi. Keskitäyteläinen punaviini maistuu myös juustojen kanssa ja sopii noutopöytiin, jossa on paljon erilaisia makuja. Vaikka tuotteen alkoholipitoisuus on matala, viini on aromaattinen ja oivallinen valinta vaikkapa mehevien pataruokien pariksi. Viiniä voi lorauttaa myös kastikkeeseen ja nauttia ruoan kanssa. Näin sama makumaailma toistuu lautasella ja lasissa. Viinin suositustarjoilulämpötila on 18 astetta.

Gato Negro Red Blend 5,5 % sopii erinomaisesti myös sangrian pohjaksi, hehkuviiniin ja glögiin. Mausta lämmin viinidrinkki vaikkapa kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja appelsiininkuorella.

Myös punaviini ja suklaa on hemmotteleva yhdistelmä syysiltana. Gato Negro Red Blend 5,5% on mainio kumppani suklaalle sellaisenaan tai voit lisätä sitä hieman kaakaon joukkoon. Koristele viinikaakao kermavaahdolla ja suklaahipuilla.

Gato Negro Red Blend 5,5 % on monikäyttöinen ja matala-alkoholinen laatuviini. Kokeile sitä vaikkapa metsästäjänpadan kanssa.

Muista myös Gato Negron hanapakkaukset Alkossa

Uusin tulokas Alkon hyllyillä kolmen litran hanapakkaus: Gato Negro Red Blend.

For Life -sertifioitu eettisen kaupan viini on makumaailmaltaan täyteläinen ja pehmeä, ja se soveltuu hyvin myös hieman makeamman punaviinin ystävälle, kiitos hieman korkeamman sokeripitoisuutensa (8 g/l).

Vanhat tutut suosikit

Jo vuosia Alkon myydyimpiin viineihin kuuluneet valkoviini Gato Negro Sauvignon Blanc ja punaviini Gato Negro Cabernet Sauvignon ovat ilahduttaneet suomalaisia jo yli 30 vuoden ajan. Tutut klassikkoviinit ovat monikäyttöisiä ja sopivat vaikkapa noutopöydän eri ruuille sekä seurusteluun.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!