Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon

“Tummat liharuoat & riista”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

10,90 €

Ruokasuositukset

Hirvi ja suurriista
Juustot
Lammas
Nauta
Porsas

Rypäle

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Vahva, intensiivinen, jossa mustaherukkaa, karhunvatukkaa, eukalyptusta, paahteisuutta

Maku

Täyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, mustaherukkainen, karpaloinen, mokkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Colchagua Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
14,40 €
Alkon tuotekoodi:
004992
EAN:
7804300010263
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Paikallinen ekosertifiointi:
Kyllä

Asiantuntijan arvio

Viinlehti 2020: 3 tähteä, laadukas hyvin tehty viini, laatu vastaa hintaa. (2016 vuosikerta)

Reseptit

Viinistä

Rypäleet tähän täyteläiseen punaviiniin kerätään käsin Colchaguan laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää. Sadonkorjuun jälkeen käsin poimitut rypäleet käyvät kontrolloidusti 26 asteen lämpötilassa reilun viikon. Kahdesta kolmeen viikkoa kestävän uuttamisen jälkeen viini siirretään vuodeksi tynnyreihin, joista 70 % on ranskalaista ja 30 % amerikkalaista tammea. Kevyen suodatuksen jälkeen viiniä varastoidaan kuusi kuukautta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii erinomaisesti aromikkaille tummille liharuoille sekä riistan kanssa. Myös hyvä vaihtoehto lampaalle tai juuston kanssa nautittuna. Viinin aromit tulevat parhaiten esille 18-20 asteisena.

Viña Santa Helena

Viña Santa Helena on perustettu vuonna 1942. Viinitila sijaitsee Chilen tunnetuimmassa laaksossa, Keskuslaaksossa. Viinin laatu alkaa viinitarhasta ja siitä syystä huomio sekä energia keskittyvät ensisijaisesti maan kestäviin käytäntöihin kaikissa maatalousprosesseissamme. Keskuslaaksossa on optimaaliset ilmasto-olosuhteet ja maaperä, mikä tarjoaa täydelliset puitteet korkealaatuiselle viinintuotannolle.

Santa Helena on vahvasti vientiin keskittynyt viinitalo, toimien yli 50 eri markkinoilla ja viidellä eri mantereella. Santa Helenan viinit edustavat tyypillisiä chileläisiä viinejä, jotka ovat hedelmäisiä ja helposti lähestyttäviä. Vuosikymmeniä useat sukupolvet ovat olleet uskollisia tuotemerkille ja saaneet erinomaisesta vastineesta rahoilleen. Santa Helena viinitalo kuuluu VSPT Wine Groupin omistukseen.

www.santahelena.cl/fi/

Vastuullinen viinintuottaja

Viña San Pedro Tarapacá eli VSPT Wine Group on jo pitkään noudattanut ympäristöystävällisiä käytäntöjä, joiden tarkoituksena on edistää kestävää kehitystä. Samalla viinitalo panostaa myös sosiaaliseen vastuuseen, joka kattaa työntekijät ja heidän perheensä sekä yhteisöt, joiden alueilla VSPT viljelee. Yrityksen 360° Sustainable -ohjelma jakautuu neljään osaan, pitäen sisällään ympäristön, vesihuollon, sosiaaliset sitoumukset ja laadun. Jokainen osa-alue sisältää laajan joukon toimintoja, joilla pyritään parantamaan mm. energian ja vedenkulutusta, luonnon monimuotoisuutta, omavaraista energiantuotantoa, ihmisten hyvinvointia ja kehitystä sekä tuotteen laatua. "We respect and honor our people and our land."

VSPT Wine Group's Sustainability Video

Paikallinen ekosertifiointi

VSPT Wine Groupin tuotteilla on paikallinen ekosertifiointi, Certified Sustainable Wine of Chile. Tuotteen alkuperämaassa annettu sertifiointi kertoo kestävän kehityksen edistämiseksi tehdyistä toimenpiteistä viinintuotannossa. Paikallisten sertifiointien vaatimukset vaihtelevat jonkin verran maasta riippuen. Kuitenkin esimerkiksi viinin viljelyssä ja -valmistuksessa tyypillisiä toimenpiteitä ovat veden ja energiankulutuksen säästäminen sekä uusiutuvan energian käyttäminen. Esimerkiksi luomutuotannossa ei näille toimenpiteille aseteta lainkaan vaatimuksia.

Certified Sustainable Wine of Chile

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös