Santa Helena Gran Reserva Cabernet Sauvignon

“Palkittu viini - juhlaan tai arkeen”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

10,90 €

Ruokasuositukset

Juustot
Nauta
Porsas

Rypäle

Väri

Tumman kirsikkainen

Tuoksu

Herukkainen, kevyen orvokkinen, mokkainen

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Colchagua Valley
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
14,40 €
Alkon tuotekoodi:
004992
EAN:
7804300010263
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2012 -opas arvioi viinin laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi punaviiniksi, joka sopii myös juhlaan. Hinta vastaa laatua ja viini on valmis juotavaksi, mutta kehittyy vielä. Miellyttävän makuinen ja lämminhenkinen punaviini nostaa veden kielelle ja jättää lievästi savuisen, nielua lämmittävän jälkivaikutelman. Tummille liharuuille ja suur´riistalle.

Palkinnot

90 pistettä ja nimitys kymmenen parhaan chileläisen Cabernet Sauvignonviinin joukkoon (El Mercurio Wiken -lehti 04/2012)

Vuosikerta 2011 voitti kultamitalin Pohjois-Amerikan suurimmassa kansainvälisessä Sélections Mondiales de Vins- viinikilpailussa kesäkuussa 2013.

Reseptit

Arvoviini hienoille liharuuille ja arvokkaisiin tilaisuuksiin

Rypäleet tähän keski täyteläiseen punaviiniin kerätään käsin Colchaguan laaksosta. Alueella vallitsee välimerellinen ilmasto ja maaperä on hyvin vettä läpäisevää. Sadonkorjuun jälkeen käsin poimitut rypäleet käyvät kontrolloidusti 26 asteen lämpötilassa reilun viikon. Kahdesta kolmeen viikkoa kestävän uuttamisen jälkeen viini siirretään vuodeksi tynnyreihin, joista 70 % on ranskalaista ja 30 % amerikkalaista tammea. Kevyen suodatuksen jälkeen viiniä varastoidaan kuusi kuukautta.

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, herukkainen, kevyen orvokkinen, mokkainen

Väriltään Gran Reserva Cabernet Sauvignon on tumman kirsikanpunainen. Tuoksu on sekoitus herukkaa. hennon orvokkinen sisältäen häivähdyksen mokkaas. Maku on keskitäyteläinen, tasapainoinen ja pitkä. Vieraile viinitilalla Santa Helenan kansainvälisillä sivuilla.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös