Roseedrinkkejä arki-iltaan ja juhlaan

Erilaisia drinkkejä, jotka on tehty roseeviinistä ja -samppanjasta.
Kuva: Linda Mutalahti
09.08.2022

Oletko kokeillut roseedrinkkiä? Tästä jutusta löydät roseeviinistä ja roseekuohuviinistä tehtäviä roseedrinkkejä elokuisten lempeiden kesäiltojen piristäjäksi sekä tyylikkäästi kimaltelevia roseecocktaileja vaikkapa rapujuhlien aperitiiviksi ja loppukesän hääjuhlaan. 

Roseedrinkkejä voi tietysti sekoittaa omista suosikkiroseista, mutta välillä on kiva kokeilla jotain uutta. Ja kun haluat, että roseedrinkkisi nousee uudelle tasolle, kanttaa käyttää laaturoseen seurassa tuoreita marjoja ja tuorepuristettuja mehuja.

Roseedrinkkejä roseekuohuviinistä

Kupliviin ja juhlavampiin roseedrinkkeihin suosittelemme tyylikästä uutuutta, lempeää ja makeahkoa Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé -kuohuviiniä. Tyylikäs uutuusrosee on maultaan puolimakea ja väriltään kauniin vaaleanpunainen roseekuohuviini. Sen maussa on kivasti hapokkuutta ja siitä löytyy ihanaa metsämansikkaa, kevysti sitrusta sekä villivadelmaa. Tätä uutuusviiniä löytyy Alkon hyllyiltä ympäri Suomen

Roseedrinkkejä roseeviinistä

Kokeile roseedrinkkeihin Suomen suosituimman viinibrändin Gato Negron uutuutta Gato Negro Rosé -viiniä. Uutuusrosee on mainio seurusteluviini sellaisenaan ja oiva viini pikkusuolaisten sekä kasvisruokien ja salaattien roseeksi. Viini on maultaan kuiva ja siinä on mukavasti hapokkuutta. Makumaailmasta löytyy herukkaa, kirsikkaa ja sitrusta. Viinin väri on hennon vaaleanpunainen.

Uusi Gato Negro Rosé myydään kolmen litran hanapakkauksessa, joten siitä riittää isompaankin tilaisuuteen. Jos uutuusviiniä ei löydy lähi-Alkostasi, voit tilata sen kätevästi Alkon verkkokaupasta haluamaasi myymälään.

Ruokasuosituksia roseeviinien seuraan

Roseet loistavat monikäyttöisinä seurustelu- ja ruokaviineinä. Rosee onkin tyylikäs kesäinen aperitiivi sekä piknik-lounaiden ja sunnuntaibrunssien kruunaaja. 

Monet salaatit ja erilaiset pikku suolaiset ovat perinteinen valinta roseeviinin seuraan. Myös kesäisen kana- ja kalaruoan voi valita huoletta kokkailla roseiden makupariksi. Rosee on usein myös erinomainen vaihtoehto hieman maustetummalle ruoalle sekä aasialaisten ruokien viiniksi.

Kesää onkin vielä kivasti jäljellä, joten me Juomavinkistä toivotamme erinomaisen hyvää makumatka elokuun kesäiltoihin. Mikä onkaan parempi paikka hengähtää hetki, nautiskella auringosta ja virkistävistä juomista kuin kotiterassi? 

Teksti ja kuvat: Linda Mutalahti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!