Roseedrinkkejä arki-iltaan ja juhlaan

Erilaisia drinkkejä, jotka on tehty roseeviinistä ja -samppanjasta.
Kuva: Linda Mutalahti
30.04.2024

Oletko kokeillut roseedrinkkiä? Tästä jutusta löydät roseeviinistä ja roseekuohuviinistä tehtäviä roseedrinkkejä lempeiden kesäiltojen piristäjäksi sekä tyylikkäästi kimaltelevia roseecocktaileja vaikkapa kesäjuhlien aperitiiviksi ja kesäiseen hääjuhlaan. 

Roseedrinkkejä voi tietysti sekoittaa omista suosikkiroseista, mutta välillä on kiva kokeilla jotain uutta. Ja kun haluat, että roseedrinkkisi nousee uudelle tasolle, kanttaa käyttää laaturoseen seurassa tuoreita marjoja ja tuorepuristettuja mehuja.

Roseedrinkkejä roseekuohuviinistä

Kupliviin ja juhlavampiin roseedrinkkeihin suosittelemme tyylikästä uutuutta, lempeää ja makeahkoa Mateus Sparkling Demi-Sec Rosé -kuohuviiniä. Tyylikäs uutuusrosee on maultaan puolimakea ja väriltään kauniin vaaleanpunainen roseekuohuviini. Sen maussa on kivasti hapokkuutta ja siitä löytyy ihanaa metsämansikkaa, kevysti sitrusta sekä villivadelmaa. 

Roseedrinkkejä roseeviinistä

Kokeile roseedrinkkeihin Jacob's Creek Le Petit Rosé:ta. Australialainen roseeviini on intensiivinen, mutta hento viini, ja se on saanut inspiraationsa Provencesta. Viini sopii hyvin kasvisten, äyriäisten, piiraiden ja tapaksien kanssa sekä kanaruoille, noutopöytään tai seurustelujuomaksi, sekä tietysti roseeviinidrinkkeihin.

Viini on valmis juotavaksi ja kannattaa tarjoilla viilennettynä 10–12 asteiseksi.

Ruokasuosituksia roseeviinien seuraan

Roseet loistavat monikäyttöisinä seurustelu- ja ruokaviineinä. Rosee onkin tyylikäs kesäinen aperitiivi sekä piknik-lounaiden ja sunnuntaibrunssien kruunaaja. 

Monet salaatit ja erilaiset pikku suolaiset ovat perinteinen valinta roseeviinin seuraan. Myös kesäisen kana- ja kalaruoan voi valita huoletta kokkailla roseiden makupariksi. Rosee on usein myös erinomainen vaihtoehto hieman maustetummalle ruoalle sekä aasialaisten ruokien viiniksi.

Kesää onkin vielä kivasti jäljellä, joten me Juomavinkistä toivotamme erinomaisen hyvää makumatka elokuun kesäiltoihin. Mikä onkaan parempi paikka hengähtää hetki, nautiskella auringosta ja virkistävistä juomista kuin kotiterassi? 

Teksti ja kuvat: Linda Mutalahti

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!