Rocca di Montemassi Sangiovese - toscanalainen eettisesti tuotettu punaviini

Rocca di Montemassi Sangiovese on toscanalaisen kestävän kehityksen edelläkävijäviinitilan upea, keskitäyteläinen punaviini. Viini sopii erityisesti tomaattisille tai lihaisille pastaruuille, pizzalle, grillatulle punaiselle lihalle ja keskivahvoille juustoille. Pehmeytensä ansiosta viini toimii erinomaisesti myös seurusteluviininä.

Rocca di Montemassi Sangiovese
Italia, IGT Toscana
Keskitäyteläinen, keskitanniininen, kirsikkainen, kevyen mansikkainen, mustikkainen, hennon kukkainen
300 cl • 37,98 € • 13 %
• Rypäleet: Sangiovese
• Tuotenumero: 932148
Mehevä ja hilloinen

Kokkaa italialaisia pastaklassikoita viinin seuraan

Katso linkeistä kahden italialaisen klassikkopastan reseptit:

Kestävän kehityksen viinintuotantoa

Zoninin omistama Rocca di Montemassi on ensimmäisiä ja harvoja EQUALITAS-sertifioinnin saavuttaneita viinitiloja Italiassa. EQUALITAS perustettiin vuonna 2015 edistämään kestävän kehityksen periaatteita maatalouden ja viinituotannon saralla.

EQUALITAS-standardi määrittelee objektiivisesti mitattavat kriteerit, jolla arvioidaan viininviljelyn ja -valmistuksen ympäristövaikutusten lisäksi sosiaalisia ja taloudellisia vaikutuksia. Myös maineikas Gambero Rosso on antanut
standardille tukensa.

Rocca di Montemassi sijaitsee Toscanan eteläosassa Maremmassa. Tilalla on 180 hehtaaria viinitarhoja. Viineissä aistii maaperän voimakkaan mineraalisuuden, runsaan auringon ja läheisen Välimeren tuulahduksen.

Tilaa hoidetaan kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ja jatkuvasti kehittäen tapoja, joilla säilyttää viinitarhojen luonnonmukaiset kasvuolosuhteet. Maaperää ravitaan luonnonmukaisin keinoin ja kasvuston ja luonnon monimuotoisuuden säilymistä vaalitaan.

Kestävä turismia etsiville kylästä löytyy paljon aktiviteetteja, joita on kehitetty yhteistyössä paikallisen kyläyhteisön kanssa. Rocca di Montemassi onkin aito Toscanalainen maatila, jolla viininviljelyn lisäksi viljellään muinaisia viljoja sekä kasvatetaan kuuluisaa Maremman nautaa. Kasvikset ja yrtit ravintolan lautaselle tulevat omasta puutarhasta.

Tilaa uusimmat artikkelit sähköpostiisi