Uutuus: Elegantti Church Road McDonald Series Chardonnay

Church Road McDonald Series Chardonnay -valkoviini.
31.12.2022

Uusiseelantilaisen Church Road -viinitilan uutuuden, McDonald Series Chardonnayn rypäleet on poimittu valikoiduista chardonnay-köynnöksistä kohtalaisen kypsinä niin, että viiniin on saatu erityislaatuinen notkea ja elegantti chardonnay-viinin tuntuma.

Sen maussa on raikasta hapokkuutta, kiiviä ja sitrushedelmiä sekä hienovaraisia kukkaisuuden vivahteita.

Palkituilta viinintekijöiltä

Church Roadin viinitila sijaitsee Uuden-Seelannin Pohjoissaaren itärannikolla, Uuden-Seelannin vanhimmalla ja toiseksi suurimmalla Hawke´s Bayn viinialueella. Viinitila tunnettiin nimellä The McDonald Winery aina vuoteen 1992 saakka, jolloin se muutettin Church Road Wineryksi. 

Viinitilan perusti Bartholomew Steinmetz vuonna 1897, ja se on yksi Hawke´s Bayn vanhimmista viinitiloista. Tom McDonald aloitti 14-vuotiaana tilalla kesätyöntekijänä, ja ensimmäisestä kesätyöstä tuli lopulta hänen elämäntyönsä jatkuen aina hänen kuolemaansa saakka. Steinmetzin kuoleman jälkeen vuonna 1936 McDonald osti viinitilan itselleen, työskenteli siellä eläköitymiseensä vuonna 1975 saakka, ja osittain vielä sen jälkeenkin aina kuolemaansa vuonna 1987 asti.

Hänelle luovutettiin Ison-Britannian ritarikunnan ansiomerkki työstään Uuden-Seelannin viininviljelyteollisuuden hyväksi vuonna 1976, ja hän kuuluu Hawke´s Bayn Business Hall of Fameen.

Nykyään Church Roadin pääviinintekijänä toimii Chris Scott, joka valittiin Uuden-Seelannin Vuoden Viinintekijäksi vuonna 2016.

Nyt Church Road kunnioittaa McDonaldin elämäntyötä McDonald Series -sarjallaan, jonka vivahteikkaat ja tekstuuriset viinit juhlistavat Tom McDonaldin visiota ja yrittäjähenkisyyttä uusiseelantilaisen viinikulttuurin pioneerina.

Viini kalan ja äyriäisten seuraan

McDonald Series Chardonnay on kuiva, keskitäyteläinen ja hienostunut valkoviini, joka on erinomainen seuralainen rasvaiselle kalalle, kermaisille kastikkeille, kampasimpukoille ja äyriäisille, tai jopa liharuoille niille, jotka nauttivat mieluummin valko- kuin punaviiniä aterian kanssa.

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!