Masseria Altemura Apulo Bianco - hedelmäinen valkoviini Italiasta

Apulo Bianco

Ravintolat
“Eloisa, raikas ja aromaattinen”

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Kana, Kalkkuna
Pasta
Salaatit ja kasvisruoat
Aperitiivi

Rypäle

Väri

Kirkas oljenkeltainen

Tuoksu

Persikkaa, greippiä, sitruunan kuorta, appelsiinin kukkaa, jasmiinia

Maku

Kuiva, eloisa, raikas, aromaattinen, hedelmäinen, kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Salento IGT
Tuottaja: Laatuluokitus:
Fiano Salento IGT
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
12,50 %
Hintaryhmä:
11-12 € €
EAN:
8002235009348
Sokeripitoisuus:
6,60 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva

Viininviljely ja valmistus

Rypäleet kasvavat Brindisin maakunnassa, Salenton niemimaalla. Kun rypäleet on poimittu, ne puristetaan hellävaroen ja rypälemehu käy terästankeissa 17 asteen lämpötilassa 5-6 päivää. Viiniä kypsytetään 3 kuukautta terästankeissa ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Loistava aperitiivi ja ruokaviini, etenkin simpukoille, pastalle ja grillatulle valkoiselle lihalle.

Viini on valmis nautittavaksi.

Masseria Altemura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä, mutta myös herkullisia valkoviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/