Apulo Rosso - punaviini Italian Pugliasta

Apulo Rosso

Ravintolat

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Nauta
Pataruoat

Rypäle

Väri

Syvä tummanpunainen, jossa hieman violettiä

Tuoksu

Luumua, kirsikkahilloa, vaniljaa, kanelia

Maku

Keskitäyteläinen, hilloinen, kypsän hedelmäinen, pehmeä, tasapainoinen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Salento IGT
Tuottaja: Laatuluokitus:
Salento IGT
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
11-12 € €
EAN:
8002235009324
Sokeripitoisuus:
2,70 g/l
Korkkityyppi:
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl

Viininvalmistus

Rypälemehu käytetään terästankeissa kontrolloidussa lämpötilassa noin viikon ajan. Tämän jälkeen viiniä liotetaan kuorien päällä vielä seitsemän päivää, jonka ansiosta väri- ja makumaailma kasvavat ja voimistuvat. Viini kypsyy kolme kuukautta terästankeissa ennen pullotusta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin antipastolle ja tapaksille, sekä paistetun tai grillatun punaisenlihan kanssa.

Viini on valmis juotavaksi nyt.

Masseria Altemura

Masseria Altemura sijaitsee Apulian sydämmessä, Salenton niemimaalla, puolessa välissä Joonianmerta ja Adrianmerta. Viininviljelyyn alue soveltuu erityisen hyvin ainutlaatuinen maaperän, jota hallitsevat valkoiset kalkkikivet ja Salennon punainen maa, poikkeuksellisen valon, kahden meren ja raikkaiden tuulien ansiosta.

Viinitila on kokonaisuudessaan 270 ha laajuinen, kattaen alkuperäisen historallisen masserian eli maatilan, viinitilan, viinitarhat ja oliiviviljelmät. Päärypäleinä ovat Primitivo ja Fino, mutta myös muita alueen alkuperäisiä rypäleitä viljellään, kuten Negroamaro, Aglianico ja Falanghina. Kaikki Masseria Altemuran puna-, valko ja kuohuviinit ovat valmistettu omista rypäleistä, omalla viinitilalla.

Apulia sijaitsee Kaakkois-Italiassa ja on saapasvaltion vanhimpia viinintuotantoalueita. Maakunta on tänä päivänä Italian toiseksi suurin viinintuottaja ja Apulian viinitarhat levittäytyvät yli 85 000 hehtaarin kokoiselle alueelle. Italian saappaankärjessä tuotetut viinit ovat kärsineet massaviinien maineesta, mutta tänä päivänä Apuliassa tuotetaan myös laadukkaita ja persoonallisia viinejä perinteisistä sekä kansainvälisesti tunnetuista lajikkeista. Alueella on eriomaiset edellytykset tuottaa laatuviinejä ja tämän tosiseikan ovat huomanneet monet tunnetut italialaiset viiniyritykset. Ilmastoltaan Apulia on kuumaa viininviljelyaluetta. Lämpimän ilmaston vuoksi alueella tuotetaan lähinnä tummia ja rustiikkeja punaviinejä.

Tila siirtyi Zoninin omistukseen 2000 luvulla.

www.masseriaaltemura.it/