Lisätietoja
Maa |
Espanja
|
Alue |
D.O. Rioja
|
Tuottaja |
Pernod Ricard Winemakers Spain
|
Saatavuus |
Ravintolat
|
Pullokoko | 75 cl |
Alkoholia | 125 % |
Laatuluokitus |
D.O. Rioja
|
EAN |
8410302438005
|
Pulloja / laatikko |
6 kpl
|
Makeusaste |
Kuiva, erittäin kuiva
|
Sokeripitoisuus | 2 g/l |
Rypäleosuudet |
Viura eli Macabeo 100%
|
Azpilicueta-viinitilan perusti espanjalaisherra Félix Azpilicueta jo vuonna 1881. Félix oli pioneeri Riojan alueella Pohjois-Espanjassa, josta sittemmin on kehittynyt yksi Espanjan kenties tunnetuimmista ja arvostetuimmista viinialueista. Ensimmäiset Tempranillo -rypäleen viiniköynnökset Félix istutti Fuenmayoriin Rioja Altan alueelle. Hän tuli jo omana aikanaan tunnetuksi nykyisin Riojalle tunnustetustetun hyvin tyypillisen rypälesekoituksen - Tempranillo, Graciano ja Mazuelo - punaviineistä, jotka kuvastivat hänen luonteenpiirteitään: runsaita ja rikkaita olemukseltaan, vahva persoonallisuus ja siihen sovitettu pirteä hedelmäisyys. Nykyään Azpilicueta -viinit valmistetaan Campo Viejon viinitilalla, joka on yksi Riojan alueen moderneimmista ja palkituimmista viinitiloista.
Azpilicueta Blanco valmistetaan Viura-rypäleestä, joka myös Macabeona ensisijaisesti Cava-tuotannossa tunnetaan. Riojan rypäleviljelmistä ja viinituotannosta vain 10 % on valkoviiniä, joka jo itsessään tekee Riojan valkoviineistä harvinaisuuksia. Viura eli Macabeo sopii hyvin pohjoisten alueiden lajikkeeksi, koska myöhäisen kukkimisen takia se ei ole hallanarka. Lajike tuottaa kiinteissä tertuissa ohutkuorisia rypäleitä. Yksinään sitä käytetään kevyen hapokkaisiin ja nuorien, kukkaisen aromin omaavien valkoviinien valmistukseen, josta Azpilicueta Blanco on oiva malliesimerkki.
Azpilicueta Blancoa on kypsytetty noin kolmen kuukauden ajan ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Sen ansiota viini saa ryhtiä ja rakennetta, säilyttäen kuitenkin yhä raikkaan hedelmäisyytensä ja rypäleelle ominaisen aromaattisen kukkaisuuden. Lopputuloksena on tyylikäs, tasapainoisen hapokas ja raikas valkoviini.