Brie de Meaux ja runsas valkoviini

Brie de Meaux, Ranska
Brie de Meaux on pastöroimaton valkohomejuusto Ranskasta. Meaux on maailman tunnetuin Brie-juusto, jota kutsutaan myös nimellä ”Brie de Valois”. Juustoa valmistetaan Pariisin itäpuolella, Brien alueella, Seine-et-Marnen pohjoisosissa. Juusto on erittäin arvostettu ympäri maailman ja sitä kohdellaan kuin kuninkaallista kaikissa valmistusvaiheissa. Brie de Meaux on pehmeä ns. juoksutinjuusto, jota ei keitetä eikä puristeta. Meaux on pehmeänmakuinen ja hieman pähkinään vivahtava. Parhaimmillaan Meaux on sellaisenaan, leipäpalan päällä ja viinin kera.

Viinisuositus
Valitse kermaiselle ja pähkinäiselle Brie-juustolle valko, rosee- tai kuohuviini, jossa on tarpeeksi hapokkuutta leikkaamaan juuston rasvaisuutta. Punaviinit ovat useimmiten liian voimakkaita valkohomejuustolle ja ne peittävät helposti niiden herkkää aromia. Kokeile esimerkiksi hapokasta ja kypsän karpaloista Thandi Shiraz Roséeta Etelä-Afrikasta, tai paahteista ja runsasta Chardonnayta Chilestä. Kuohuviinivaihtoehtona toimii elegantti Cremant Alsacesta.