Kuohuviini Cava - Campo Viejo Cava Brut Reserva

Campo Viejo Cava Brut Reserva

“Maljajuomana ja tapaksille”

Alkon makuluonnehdinta

Pirteä & hedelmäinen

Hinta Alkossa

10,99 €

Ruokasuositukset

Kala, rasvainen
Pizzat ja piirakat
Äyriäiset
Aperitiivi
Sushi

Rypäle

Väri

Vaalea kullankeltainen

Tuoksu

Kypsän hedelmäinen, pähkinäinen, hieman paahteinen

Maku

Erittäin kuiva, hapokas, sitruksinen, päärynäinen, kevyen paahteinen, kukkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
DO Cava
Tuottaja: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
11,50 %
Hintaryhmä:
10-11 €
Litrahinta:
14,52 €
Alkon tuotekoodi:
538677
EAN:
8410302105518
Sokeripitoisuus:
11,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Makeusaste:
Kuiva, erittäin kuiva
Rypäleosuudet:
Xarello 40%, Macabeo 40%, Parellada 20%

Asiantuntijan arvio

Viinilehti 2020: 3 tähteä, laadukas ja hyvin tehty viini, edullinen ostos!

Campo Viejo Cava Brut Reserva - laadukas perinteinen espanjalainen Cava

Campo Viejo Cava Brut Reserva valmistetaan Penedeksen alueella, Sant Sadurí d´Anoian kylässä. Viini on valmistettu perinteisellä Cavan valmistusmetodilla (méthode traditionelle), jossa viinin toinen käyminen tapahtuu pullossa. Pullokäymisen aikana syntyvät kuplat ovat hienostuneempia ja paremmin integroituneita itse viiniin luoden saumattoman suutuntuman. Samaa perinteistä pullokäymismenetelmää käytetään myös samppanjan valmistuksessa. Käymisen jälkeen pullosta poistetaan sakka ja lisätään sokeriliuos (dosage), jotta saadaan viinin omat aromit paremmin esille. Lopuksi viiniä on kypsytetty 18 kuukautta.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Campo Viejo Cava Brut Reserva on erinomainen aperitiivi ja maljajuoma, mutta sopii hyvin myös tapaksille, kalaruoille ja äyriäisille.

Cava on parhaimmillaan hyvin viilellettynä 8-10 asteiseksi ja tarjoiltuna hyvin muotoilluista samppanjalaseista.

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejon perustivat kaksi kokenutta Riojalaista viinintekijää, José Ortigüela ja Bernardo Beristain vuonna 1959. Silloinen uusi viininvalmistamo nousi Riojan pääkaupunkiin Logronoon -60 luvun lopulla, ollen koko alueen innovaattori ja edelläkävijä, tuoden modernit tekniikat ja tiukat laatuvalvonnat viinintekoon ja sen kontrollointiin. Campo Viejon viineistä tuli nopeasti Espanjan myydyinpiä laatuviinejä. Vienti aloitettiin 70 -luvun puolivälissä ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitti kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Bodegas Campo Viejo toimii syvästä rakkaudesta ja kunnioituksesta luontoa sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Rioja Altan, Rioja Bajan ja Rioja Alavesan -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on luoda parhaat mahdolliset Rioja-viinin valmistusmenetelmät ja innovoida niitä jatkuvasti mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Bodegas Campo Viejo valmistaa myös cava kuohuviinejä Penedeksen alueella. Yhtiö on sitoutunut kestävän kehityksen rakentamiseen ja vaalimiseen, ja näin ollen säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavat uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa. Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva viiininvalmistamo on yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja viinitarhat sijaitsevat viinitilan läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Viinien modernista ja raikkaasta tyylistä vastaavat kolmen dynaamisen naisen tiimi. Pääviinintekijänä toimii perustajan tyttärentytär Elena Adell ja hänen kanssaan työskentelevät Clara Canals sekä Irene Pérez Gutiérrez.

www.campoviejo.com/en

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös