Campo Viejo Reserva - laadukas punaviini Espanjasta

Campo Viejo Crianza

“Liharuoille ja seurusteluun”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

11,59 €

Rypäle

Väri

Kirsikanpunainen

Tuoksu

Kehittynyt, makean mausteinen, runsaan marjainen, miellyttävän paahteinen

Maku

Keskitäyteläinen, pehmeä, kypsän luumuinen, kevyen vaniljainen, hennon nahkainen, tasapainoinen jälkimaku

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
DOGa Rioja
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,32 €
Alkon tuotekoodi:
006941
EAN:
8410302106300
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl

Asiantuntijan arvio

Viinistä Viiniin 2015 -opas kehuu viiniä luonteikkaaksi, laadukkaaksi ja hyvin tehdyksi. Se arvioi viinin seuraavin sanoin. "Melko avoin tuoksu on makean mausteinen ja siinä on kuivattuja hedelmiä sekä paahteista aromikkuutta. Keskitäyteläinen maku toistaa tuoksun aromit. Viini on suutuntumaltaan helposti lähestyttävä, hyvin pehmeä ja aluksi lähes makea. Mausta voi lisäksi erottaa hentoa nahkaisuutta. Pehmeä tanniinisuus tuo makuun ryhtiä. Kokonaisuus jättää tasaisen, paahteisen, kuivattuja hedelmiäkin muistuttavan jälkivaikutelman. Monikäyttöinen viini liha- ja kasvisruokien seuran."

Espanjan myydyin riojalainen

Alkuperäinen Campo Viejon viinitila perustettiin vuonna 1967 Riojan sydämessä Logroñossa ja tilalle on rakennettu perustajansa Juan Alcortan nimeä kantava viinikellari. Viinikellari on yksi maailman moderneimmista ja suunniteltu siten, että se sulautuisi mahdollisimman hyvin alueen luontoon. Ihanteellisissa olosuhteissa seitsemän metrin syvyydessä kypsyykin 70 000 tammitynnyriä ja 6 miljoonaa pulloa viiniä. Rypäleet niihin tuotetaan Juan Alcortan viinitilalla, johon kuuluu 400 hehtaaria omia tarhoja Ebron laaksossa. Suurin osa tarhojen köynnöksistä on yli 25 vuotta vanhoja ja tarhat jaotellaan tiettyjen kriteerien perusteella eri palstoihin. Palstoilta rypäleet poimitaan optimaalisessa kypsyydessään pyrkimyksenä saavuttaa mahdollisimman laadukkaita rypäleitä.

Pääviinintekijä Elena Adell on alusta lähtien ollut suunnittelemassa uutta maanalaista kellaria, josta huokuu rauha ja luonnon harmonia. Campo Viejon viinien luonteesta hän toivoo löytävänsä samantyyppisiä elementtejä. Campo Viejo Crianza -viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, sekä 6 kuukautta pullossa.

Campo Viejo on myydyin riojalainen viinimerkki Espanjassa ja ykkönen myös Isossa-Britanniassa. Monipuolinen viini sopii liharuoille, noutopöytään, juustoille ja tapaksille.

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös