Campo Viejo Reserva - laadukas punaviini Espanjasta

Campo Viejo Crianza

“Liharuoille ja juustojen kanssa”

Alkon makuluonnehdinta

Mehevä & hilloinen

Hinta Alkossa

11,68 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Nauta
Pataruoat
Porsas

Rypäle

Väri

Tumma rubiininpunainen

Tuoksu

Kehittynyt, makean mausteinen, runsaan marjainen, miellyttävän paahteinen

Maku

Keskitäyteläinen, keskitanniininen, tumman kirsikkainen, kypsän karpaloinen, karhunvatukkainen, mausteinen, kevyen tamminen, hennon nahkainen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
DOGa Rioja
Tuottaja: Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
11-12 €
Litrahinta:
15,44 €
Alkon tuotekoodi:
006941
EAN:
8410302106300
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
12 kpl

Viininin viljely ja valmistus

Rypäleet Campo Viejo Crianza viiniin tuotetaan Juan Alcortan viinitilalla, johon kuuluu 400 hehtaaria omia tarhoja Ebron laaksossa. Suurin osa tarhojen köynnöksistä on yli 25 vuotta vanhoja ja tarhat jaotellaan tarkkojen kriteerien perusteella eri palstoihin. Palstoilta rypäleet poimitaan optimaalisessa kypsyydessään pyrkimyksenä saavuttaa mahdollisimman laadukkaita viinejä. Viini on kypsynyt 12 kuukautta ranskalaisissa ja amerikkalaisissa tammitynnyreissä, sekä 6 kuukautta pullossa.

Campo Viejo on myydyin riojalainen viinimerkki Espanjassa ja ykkönen myös Isossa-Britanniassa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Monipuolinen viini sopii liharuoille, noutopöytään, juustoille ja tapaksille.

Viini on valmista juotavaksi, mutta sitä voi kypsyttää vielä muutamia vuosi kellarissa. Ideaali tarjoilulämpötila on 18-20 astetta.

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejon perustivat kaksi kokenutta Riojalaista viinintekijää, José Ortigüela ja Bernardo Beristain vuonna 1959. Silloinen uusi viininvalmistamo nousi Riojan pääkaupunkiin Logronoon -60 luvun lopulla, ollen koko alueen innovaattori ja edelläkävijä, tuoden modernit tekniikat ja tiukat laatuvalvonnat viinintekoon ja sen kontrollointiin. Campo Viejon viineistä tuli nopeasti Espanjan myydyinpiä laatuviinejä. Vienti aloitettiin 70 -luvun puolivälissä ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitti kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Bodegas Campo Viejo toimii syvästä rakkaudesta ja kunnioituksesta luontoa sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Rioja Altan, Rioja Bajan ja Rioja Alavesan -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on luoda parhaat mahdolliset Rioja-viinin valmistusmenetelmät ja innovoida niitä jatkuvasti mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Bodegas Campo Viejo valmistaa myös cava kuohuviinejä Penedeksen alueella. Yhtiö on sitoutunut kestävän kehityksen rakentamiseen ja vaalimiseen, ja näin ollen säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavat uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa. Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva viiininvalmistamo on yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja viinitarhat sijaitsevat viinitilan läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Viinien modernista ja raikkaasta tyylistä vastaavat kolmen dynaamisen naisen tiimi. Pääviinintekijänä toimii perustajan tyttärentytär Elena Adell ja hänen kanssaan työskentelevät Clara Canals sekä Irene Pérez Gutiérrez.

www.campoviejo.com/en

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös