Pehmeä punaviini Espanjasta - Campo Viejo Gran Reserva

Campo Viejo Gran Reserva

“Täyteläisen pehmeä viini Riojasta”

Alkon makuluonnehdinta

Vivahteikas & kehittynyt

Hinta Alkossa

25,47 €

Ruokasuositukset

Grilliruoka
Juustot
Lammas
Nauta

Rypäle

Väri

Syvä rubiininpunainen

Tuoksu

Kypsiä punaisia marjoja, vaniljaa, mineraalisuutta, mausteisuutta

Maku

Täyteläinen, tanniininen, kirsikkainen, kypsän karpaloinen, boysenmarjainen, mausteinen, tamminen

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Rioja
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOCa Rioja
Vuosikerta: Saatavuus:
Alko, Ravintolat, Viinikellari.com
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,50 %
Hintaryhmä:
n. 25 €
Litrahinta:
33,83 €
Alkon tuotekoodi:
497037
EAN:
8410302107192
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
40/30/30

Reseptit

Viininviljely ja valmistus

Campo Viejo Gran Reservan valmistuksessa on käytetty Tempranillo-, Graciano- ja Mazuelo-rypäleitä. Viiniä kypsytetään ensin 2 vuotta tammitynnyreissä, josta se viettää ensimmäiset 18 kk ranskalaisessa tammessa ja tämän jälkeen vielä 6 kk amerikkalaisissa tammitynnyreissä. Tynnyrikypsytyksen jälkeen viiniä kypsytetään vielä pullossa 36 kk ennen sen tuloa markkinoille.

Campo Viejo on myydyin riojalainen viinimerkki Espanjassa ja ykkönen myös Isossa-Britanniassa.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Tämä täyteläisen robustinen viini sopii erinomaisesti tuhdeille pataruuille, grillatulle pihville, lampaalle sekä kovien kypsytettyjen juustojen seuralaiseksi.

Viini on valmista nautittavaksi, mutta kypsyy vielä hyvin kellarissa vuosia. Ideaali tarjoilulämpötila on 18-20 astetta.

Bodegas Campo Viejo

Bodegas Campo Viejon perustivat kaksi kokenutta Riojalaista viinintekijää, José Ortigüela ja Bernardo Beristain vuonna 1959. Silloinen uusi viininvalmistamo nousi Riojan pääkaupunkiin Logronoon -60 luvun lopulla, ollen koko alueen innovaattori ja edelläkävijä, tuoden modernit tekniikat ja tiukat laatuvalvonnat viinintekoon ja sen kontrollointiin. Campo Viejon viineistä tuli nopeasti Espanjan myydyinpiä laatuviinejä. Vienti aloitettiin 70 -luvun puolivälissä ja samalla vuosikymmenellä alkoi myös sen viinien voittokulku kansainvälisissä kisoissa. Ensimmäinen suuri voitto tuli vuonna 1978, kun Campo Viejo Gran Reserva voitti kultaa Vinexpossa. Tänä päivänä se on markkinajohtaja Riojan viineissä ja niistä kansainvälisesti tunnetuin.

Bodegas Campo Viejo toimii syvästä rakkaudesta ja kunnioituksesta luontoa sekä viinin valmistuksen perinteitä kohtaan. Se viljelee Tempranillo-ryplettä Rioja Altan, Rioja Bajan ja Rioja Alavesan -alueilla. Vaikka suurin osa pinta-alasta onkin istutettu Tempranillo-rypäleelle, alueella viljellään myös Garnacha, Graciano, Mazuelo ja MaturanaTinta -rypäleitä. Viinitalon intohimo on luoda parhaat mahdolliset Rioja-viinin valmistusmenetelmät ja innovoida niitä jatkuvasti mahdollisimman laadukkaiden viinien tuottamiseksi. Bodegas Campo Viejo valmistaa myös cava kuohuviinejä Penedeksen alueella. Yhtiö on sitoutunut kestävän kehityksen rakentamiseen ja vaalimiseen, ja näin ollen säilyttämään ympäristönsä rikkauden ja kauneuden tuleville sukupolville.

Viinitilalla puhaltavat uudet tuulet niin toimintatavoissa kuin kellareiden ulkoisessa arkkitehtuurissa. Koillis-Espanjassa Logronossa sijaitseva viiininvalmistamo on yksi Euroopan moderneimpia viinitiloja. Vuonna 1995 se sai ISO 9000 -laatusertifikaatin ensimmäisenä espnajalaisena viinitalona. Uuden innovatiivisen tuotantolaitoksen rakentaminen alkoi vuonna 2000 ja se edustaa viimeisintä ympäristöystävällistä tekniikkaa viinin valmistuksessa. Se saikin vuonna 2011 jälleen kerran ensimmäisenä espanjalaisena viinitalona AENOR -sertifikaatin (pienestä hiilijalanjäljestään). Viinintuotantolaitokset ovat integroitu saumattomasti ympäristöön ja viinitarhat sijaitsevat viinitilan läheisyydessä. Uutta viinintuotantolaitosta on ollut alusta asti suunnittelemassa myös Campo Viejon pääviinintekijä Elena Adell.

Viinien modernista ja raikkaasta tyylistä vastaavat kolmen dynaamisen naisen tiimi. Pääviinintekijänä toimii perustajan tyttärentytär Elena Adell ja hänen kanssaan työskentelevät Clara Canals sekä Irene Pérez Gutiérrez.

www.campoviejo.com/en

Alko verkkokauppalinkki

Suosittelemme myös