Hinta Alkossa
8,38 €
Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Jälkiruoka Seurustelu
Väri
Kullankeltainen
Tuoksu
Arrakkinen, hunajainen
Maku
Täyteläinen, pehmeä, arrakkinen, mausteinen, runsas
Alkoholisuus
Pehmeä
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Suomi
Alue
Turun hiilineutraali tehdas
Tuottaja
Pernod Ricard Finland
Saatavuus
Alko
Pullokoko 20 cl
Alkoholia 26 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Hintaryhmä
0
Litrahinta
39,00 €/l
Alkon tuotekoodi
127333
EAN
7312041588045
SKU
468247
Korkkityyppi
Kierrekorkki
Pulloja / laatikko
24 kpl
Sokeripitoisuus 270 g/l
Täyteläisyysaste
Täyteläinen
Per annoskoko (30ml) Per 100ml
Energia (kJ/kcal)
0/0
997/238
Rasva
0,00g
0,00g
-josta tyydyttynyttä
0,00g
Hiilihydraatti
0,00g
0,00g
-josta sokereita
0,00g
0,00g
Proteiini
0,00g
0,00g
Suola
0,000g
0,000g
Ainesosat
0

Carlshamns Flaggpunsch - yli sata vuotta vanha resepti

Carlshamns Flaggpunsch -punssin valmistuksessa käytetään erityisen korkealaatuista batavia arrakkia ja se valmistetaan yli sata vuotta vanhan reseptin mukaisesti. Nimensä sekä raaka-aineensa se on alunperin saanut Karlshamnsin panimosta, jossa valmistettiin snapseja, likööreitä ja kuutta eri laatuista punssia. Carlshamns Flaggpunschin maku on voimakkaan arrakkinen, täyteläinen, rikas ja raikas. Makeus on tasapainoinen ja pyöreä.

Maku arrakista

Kaikille punsseille ominaisia tekijöitä ovat arrakki - punssin sydän - sekä kullakeltainen väri ja riittävä makeus. Alun perin arrakki valmistettiin palmun mehusta, yrteistä, riisistä ja melassista käyttämällä ja tislaamalla. Palmumehun sijasta arrakin valmistukseen voidaan myös käyttää kookosta.

Tarjoa kahvin seurana

Punssi maistuu sellaisenaan hyvin viilennettynä ja kahvin kanssa tai sen joukossa. Laskiaisen perinteisiin kuuluu lämmitetty punssi hernekeiton kumppanina. 

Kokeilunhaluisille vinkiksi: punssin maku sopii erittäin hyvin suolaisten ja aromikkaiden sinihomejuustojen kanssa. Kannattaa kokeilla myös espresson ja mantelikorppujen kera.

Hiilineutraalilta juomatehtaalta

Carlshamns Flaggpunsch valmistetaan ja pullotetaan Turun Artukaisissa sijaitsevalla hiilineutraalilla juomatehtaalla. Tehdas on vastuullisuusstrategiansa mukaisesti tehnyt ympäristötavoitteisiin liittyviä toimenpiteitä ja toimii nyt 100-prosenttisesti uusiutuvalla energialla. Turun Juomatehdas on saanut myös tunnustusta kansainvälisessä Green Awards- kilpailussa vuonna 2019, jossa palkittiin yrityksiä juoma-alan kestävää kehitystä konkreettisesti edistävistä teoista.

Laskiaisena eletään punssisesonkia

Punssi on perinteikäs juhlajuoma, jota Suomessa nautitaan erityisesti laskiaisena. Harva meistä kuitenkaan tietää miten punssi kulkeutui aikoinaan pohjolaan.

Laskiaisena punssi on osa perinneherkkuja siinä missä hernekeitto ja laskiaispullatkin. Laskiaismäessä punssi maistuu parhaalta noin 40 asteiseksi lämmitettynä, mutta sen voi tarjoilla myös hyvin jäähdytettynä.

Punssi on saanut alkunsa merimiesten mukana trooppisilta alueilta pohjoiseen kulkeutuneesta eksoottisesta juomasta. Punssin sydän on arrakki-viina, joka perinteisesti valmistetaan palmun mehusta, yrteistä, riisistä ja melassista käyttämällä ja tislaamalla. Punssia nautittiin ensimmäisen kerran pohjolassa, kun vuonna 1733 Göteborgin satamaan purjehti Ruotsin itä-intialaisen kauppakomppanian alus täydessä arrakkilastissa. Punssi syntyy, kun arrakki yhdistetään veden, väkiviinan ja sokeriliemen kanssa ja säilötään tammiastiaan.

Punssia pidetään ainoana ruotsalaisena alkoholikeksintönä ja se kuuluukin erottamattomasti ruotsalaisiin juhliin. Suomessa punssia on perinteisesti nautittu kahvin avecina - mieluiten juomalaulun säestyksellä.

Pernod Ricard Finland

Valmistettu Suomessa

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!