Ruokasuositukset Voimakkaat juustot Mausteiset makkarat Nauta Pasta ja pizza Riistalinnut Tapas ja antipasti
Rypäle
Sangiovese
Väri
Rubiininpunainen
Tuoksu
Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja, orvokkia ja hentoa mausteisuutta.
Maku
Keskitäyteläinen, tasapainoinen, tummia kirsikoita, karpaloa, mausteita. Samettinen pitkä jälkimaku.
Esite
Lataa esite
Lisätietoja
Maa
Italia
Alue
Toscana
Tuottaja
Castello di Albola
Vuosikerta
2018
Varmista asiakaspalvelustamme *
Saatavuus
Ravintolat Tukku
Pullokoko 75 cl
Alkoholia 13 %
Pakkaustyyppi
Lasipullo
Laatuluokitus
DOCG Chianti Classico
Vihreät & eettiset ominaisuudet
Paikallinen ekosertifiointi
EAN
8002235004596
SKU
606095
Korkkityyppi
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko
6 kpl
Sokeripitoisuus 2 g/l
Täyteläisyysaste
Keskitäyteläinen
Rypäleosuudet
Sangiovese 100%
* asiakaspalvelu@pernod-ricard-finland.com

Viininviljely ja valmistus

Sangiovese rypäleet ovat huolellisesti käsin kerätty Raddan vuoristoalueelta ja käyminen tapahtuu perinteisin menetelmin kuorien päällä, jota seuraa malolaktinen käyminen. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta suurissa Slavonian tammitynnyteissä ja tämän jälkeen kypsyminen jatkuu pulloissa . Pitkä kypsytysprosessi tuo esiin mineraalisuuden, raikkauden ja eleganssin, joka antaa vaikuttavan persoonallisuuden viinille.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin klassisten tomaattipohjaisten pastojen kanssa, sekä punaisen lihan, paistin sekä kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sillä on potentiaalia kypsyä 6-8 vuotta. Optimi tarjoilulämpötila on 16-18 astetta.

Castello di Albola

Toscanan sydämessä, Sienan provinssissa sijaitsevan Castello di Albolan viinitilan historia liittyy vahvasti maakunnan viinikulttuurin kehittymiseen. Alueen ensimmäiset viininviljelijät olivat yli 2000 vuotta sitten alueella asuneet etruskit. Toscanan ehkä tunnetuin viini on pääasiassa Sangiovese-lajikkeesta valmistettava Chianti. Viinintuotanto Chiantin alueella alkoi 1200-luvulta, jolloin Firenzen eteläpuolisilta metsien reunustamilta rinteiltä kaupunkiin tuotiin punaviinejä, jotka saivat suuren suosion aristokraattien keskuudessa. Firenze eli tuohon aikaan loistokasta aikaa - se oli Italian pankkimaailman keskus ja siellä asuvat tieteen, taiteen ja talouselämän vaikuttajat. Chiantin viinialue alkoi niittää mainetta 1400-luvulla muuallakin Italiassa, mutta vasta vuonna 1716 alue rajattiin tarkasti.

Viinintekijä Alessandro Gallon tavoitteena on tuottaa Castello d’Albolan viinitilalla elegantteja ja kasvualueelle tyypillisiä Chianti Classico -punaviinejä. Viinitilan merkittävin rypälelajike on Sangiovese. Chianti Classicon maaperä on kivikkoista liuskekiveä ja tarjoaa Sangioveselle parhaan mahdollisen kasvuperän. Chianti Classicon viinitarhat ovat viileämpiä ja viini huomattavasti hienostuneempaa kuin muilla Chiantin alueilla. Sangiovese viihtyy aurinkoisilla rinteillä, joilla köynnökset voivat kylpeä auringossa. Liian korkealle istutetut Sangiovese-köynnökset tuottavat karvaita ja raa’an hapokkaita punaviinejä.

www.albola.it

Tilaa uutiskirje

Tilaa Juomavinkin uutiskirje!