Castello di Albola Chianti Classico DOCG

Ravintolat
“Palkittu viini”

Ruokasuositukset

Juustot
Kana, Kalkkuna
Pasta
Pataruoat
Pienriista

Rypäle

Väri

Rubiininpunainen

Tuoksu

Tuoksussa kirsikoita, tummia marjoja, orvokkia ja hentoa mausteisuutta.

Maku

Keskitäyteläinen, tasapainoinen, tummia kirsikoita, karpaloa, mausteita. Samettinen pitkä jälkimaku.

Lataa esite

Katso tarkemmat tuotetiedot

Maa: Alue:
Radda in Chianti - Toscana
Tuottaja: Laatuluokitus:
DOCG Chianti Classico
Saatavuus:
Ravintolat
Pullokoko:
75
Alkoholia:
13,00 %
EAN:
8002235004596
Sokeripitoisuus:
2,00 g/l
Korkkityyppi:
Luonnonkorkki
Pulloja / laatikko:
6 kpl
Rypäleosuudet:
100 % Sangiovese

Asiantuntijan arvio

James Suckling - 90 p

International Wine Challenge - 90 p

Mundus Vini - KULTAA

Melbourne International Wine Competition - KULTAA

Reseptit

Viininviljely ja valmistus

Sangiovese rypäleet ovat huolellisesti käsin kerätty Raddan vuoristoalueelta ja käyminen tapahtuu perinteisin menetelmin kuorien päällä, jota seuraa malolaktinen käyminen. Viiniä kypsytetään 12 kuukautta suurissa Slavonian tammitynnyteissä ja tämän jälkeen kypsyminen jatkuu pulloissa . Pitkä kypsytysprosessi tuo esiin mineraalisuuden, raikkauden ja eleganssin, joka antaa vaikuttavan persoonallisuuden viinille.

Ruokasuositukset ja viinin tarjoilu

Viini sopii hyvin klassisten tomaattipohjaisten pastojen kanssa, sekä valkoisen lihan, paistin sekä kypsytettyjen juustojen seuraksi.

Viini on valmis juotavaksi, mutta sillä on potentiaalia kypsyä 6-8 vuotta. Optimi tarjoilulämpötila on 16-18 astetta.

Castello di Albola

Toscanan sydämessä, Sienan provinssissa sijaitsevan Castello di Albolan viinitilan historia liittyy vahvasti maakunnan viinikulttuurin kehittymiseen. Alueen ensimmäiset viininviljelijät olivat yli 2000 vuotta sitten alueella asuneet etruskit. Toscanan ehkä tunnetuin viini on pääasiassa Sangiovese-lajikkeesta valmistettava Chianti. Viinintuotanto Chiantin alueella alkoi 1200-luvulta, jolloin Firenzen eteläpuolisilta metsien reunustamilta rinteiltä kaupunkiin tuotiin punaviinejä, jotka saivat suuren suosion aristokraattien keskuudessa. Firenze eli tuohon aikaan loistokasta aikaa - se oli Italian pankkimaailman keskus ja siellä asuvat tieteen, taiteen ja talouselämän vaikuttajat. Chiantin viinialue alkoi niittää mainetta 1400-luvulla muuallakin Italiassa, mutta vasta vuonna 1716 alue rajattiin tarkasti.

Viinintekijä Alessandro Gallon tavoitteena on tuottaa Castello d’Albolan viinitilalla elegantteja ja kasvualueelle tyypillisiä Chianti Classico -punaviinejä. Viinitilan merkittävin rypälelajike on Sangiovese. Chianti Classicon maaperä on kivikkoista liuskekiveä ja tarjoaa Sangioveselle parhaan mahdollisen kasvuperän. Chianti Classicon viinitarhat ovat viileämpiä ja viini huomattavasti hienostuneempaa kuin muilla Chiantin alueilla. Sangiovese viihtyy aurinkoisilla rinteillä, joilla köynnökset voivat kylpeä auringossa. Liian korkealle istutetut Sangiovese-köynnökset tuottavat karvaita ja raa’an hapokkaita punaviinejä.

www.albola.it